Почетна / ОИ 2024 / Стрељаштво ОИ

Себић: Утисци се још нису слегли, била је част представљати Србију

Миленко Себић је освојио бронзану медаљу у дисциплини малокалибарска пушка тростав, са погођена 448,2 круга
ФОТО: oks.org.rs

Српски стрелац Миленко Себић, освајач бронзане медаље на Олимпијским играма, рекао је данас у Београду да му је била част да се бори за Србију у Токију и истакао да му неће бити тешко да пронађе мотивацију за наредна такмичења.

"Утисци се још нису слегли, и даље је то на нивоу којем је било тако", рекао је прво Себић на конференцији за новинаре по доласку у Београд.

Миленко Себић је освојио бронзану медаљу у дисциплини малокалибарска пушка тростав, са погођена 448,2 круга.

"Превелика ми је била част да се борим за Србију на Олимпијским играма, а то сам видео тек после освојене медаље. Добио сам огроман број порука од људи које ни не познајем, нисам стигао ни да одговорим на све поруке. Хвала свим људима који су навијали за мене и наш Олимпијски тим", рекао је Себић.

Он је навео да му је најтеже било у основном делу такмичења.

"Свако наше такмичење је тешко, и сви стрелци који се појаве на такмичењима су стрелци који су веома високо пласирани. Знао сам да сам да морам да се борим до самог краја, а то је борба и са самим собом, знао сам да сам тактички спреман, само је требало да издржим до последњег хица. Када сам испалио последњи хитац, знао сам да је то то, и тако је и било", рекао је Себић.

Он је своју медаљу посветио Бобани Момчиловић Величковић.

"Та прича је кренула у мојој глави пре узимање квоте, кад сам узео квоту онда сам рекао - идемо до краја", рекао је Себић.

Себићу је ово био други наступ на Олимпијским играма, први пут је то било у Рију 2016. године, а наредне га очекују у Паризу за три године.

"Мотивација је Париз. Како ћу после ове медаље да се мотивишем? Лако. Ја имам циљ у животу резултатски, тако да то гурам и мени је задовољство да гађам и није ми проблем да се мотивишем", рекао је Себић.

Селектор за пушку Драган Доневић рекао је да презадовољан резултатима на Олимпијским играма и истакао да медаља Миленка Себића није изненађење.

"Знали смо да може високо на овом такмичењу, финале је било и планирано. Одрадио је квалификације феноменално, финале је пуцао маестрално, није погрешио уопште", рекао је Доневић.

Доневић је навео да је Себић стрелац који на тренинг долази два сата раније и одлази када сви напусте стрељану.

"Ми смо на Олимпијским играма обезбедили додатну муницију за Миленка. Сви стрелци су морали да понесу по 800 метака, Миленко је добио још 1.000 да се припрема за такмичење. Када нису били дозвољени тренинзи радио је на 'суво', тренирао је, тако да ова медаља уопште није изненађење, случајност, него плод рада и труда који он годинама уназад улагао", рекао је он.

Доневић је рекао да је на Играма у Токију учествовало 356 стрелаца из 100 земаља и да су медаље отишле у 19 земаља, међу којима је и Србија.

"Честитке целој стрељачкој репрезентацији, ово је историјски успех", истакао је он.

Доневић је, на крају, рекао да стрељачка репрезентација сигурно може и више од урађеног у Токију.

"Париз је за само три године... Имамо и младих стрелаца који нису успели да узму квоту, али су јако добри. Са ових седморо искусних, мислим да ћемо у Паризу бити топ спремни, нећемо вас разочарати", рекао је он.

У овом тренутку, тим Србије је на Играма у Токију освојио пет медаља.

Прву медаљу освојио је Себићев колега, Дамир Микец. Две медаље за српски теквондо освојиле су Милица Мандић (злато) и Тијана Богдановић (бронза), док су репрезентативци Србије у баскету 3×3 освојили бронзану медаљу.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.