Почетна

Марина Маљковић: Да не бројим кораке, рећи ћу само да су један велики корак испред свих нас

Србије је у полуфиналу Олимпијских игара поражена од најдоминантније светске репрезентације САД 59:79
ФОТО: Бета/АП

Женска кошаркашка репрезентација Србије поражена је у полуфиналу Олимпијских игара у Токију од најдоминантније светске репрезентације – САД резултатом 59:79. 

Марина Маљковић, селектор Србије, каже:

– Бољи тим је победио. Нема ту много изненађења. Оне су ипак тим Сједињених Америчких Држава, иако су направили неке промене и остало. То је и даље тим који је веома тешко победити. Да не бројим кораке, рећи ћу само да су један велики корак испред свих нас. И стварно није лако победити их. Ипак, можеш да играш против њих и да даш све што имаш. То смо урадили у неким деловима утакмице. Имали смо веома лошу прву четвртину, па смо онда нешто и играли у остатку утакмице. Наравно, то није било довољно за тако снажан тим какав има САД. Као што смо знали после велике победе против Кине, и даље ништа нисмо освојили, за 24 часа нас чека нова утакмица.

На питање да је покушавала да одмори носиоце за меч за треће место, јер су оне већим делом другог полувремена преседеле на клупи и да на тај начин направи неки баланс, Маљковићева је рекла:

– То је био један од разлога. Други је квалитет игре који су девојке са клупе донеле. Убациле су 42 поена. И то је највише био разлог зашто су стартери мање играли. Показале су енергију, играле веома агресивно у одбрани. Нису само ушле на терен, већ су заиста и играле. И то врло агресивно против најбољих на свету. Зато су биле на терену. Наравно, као тренер морате да направите неки баланс, јер нас чека нова утакмица за 24 сата. Али те играчице су и заслужиле да играју ову утакмицу.

Србија ће имати више времена за одмор и припрему меча за треће место, у односу на ривала из другог полуфинала. Да ли би то могла да буде предност, био је питање за селекторку Маљковић.

– Не мислим да ће направити неку разлику, да ће бити одлучујуће, да се тако изразим. Када имате још једну шансу да освојите медаљу, дефинитивно ће одлучити то ко буде желео више, ко је „гладнији”. То је сигурно.

Анђела Дугалић додаје:

– Била је тешка утакмица, физички и ментално, против најбољих играчица на свету, али, имала сам среће да играм против њих и могла сам много да научим из ове утакмице. Много сам млађа од њих и имам још много тога да научим. Морамо да наставимо даље, већ сутра нас чека важна утакмица и на томе је сада наш главни фокус. Морамо да завршимо започети посао.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Grga
Kakvo sramotno vadjenje od Maljkoviceve . Trener koji ne ume da pruipremi tim psiholoski protiv jakog prptivnika. Tatina ucenica , odlicna ta nadje opravdanje za Sramotnu igru. Ostavka Marina . Nisu amerikanke bile toliko dobre koliko su nase jadnice bile izbezumljene od straha. OSTAVKA OSTAVKA Maljkoviceva.
velo
Sramota je vase pljuvanje po Marini jednosravno USA tim je kao Barcelona i PSZ da igra protiv Graficara
Gocili
Marina odlican trener. Svaka cast nasim reprezentativkama. Amerikanke su bile bolje. Napred nase za bronzu.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.