Почетна

Маљковић: Тим Србије увек добија тимском игром, огромна победа против Кине

Кошаркашице Србије пласирале су се у полуфинале олимпијског турнира, пошто су победиле Кину са 77:70
ФОТО: Бета/АП

Селекторка кошаркашке репрезентације Србије Марина Маљковић рекла је да је њена екипа у данашњем четвртфиналу Олимпијских игара у Токију тимском игром победила Кину и навела да је остварена огромна победа.

"Тим Србије увек добија када је тим. Какве год биле отежавајуће околности и искушења највећег спортског такмичења, а то су Олимпијске игре, одвлачења пажње, разних ситуација са стране, суза ради неуспеха неког нашег спортисте или радосница ради успеха наших спортиста… Кад год смо ми тај тим и када год превазиђемо те спољашње факторе, ја верујем у њих", рекла је Маљковић, пренео је сајт Кошаркашког савеза.

Кошаркашице Србије пласирале су се у полуфинале олимпијског турнира, пошто су победиле Кину са 77:70.

"Знам шта је све урађено од 2011. Много сам љута и додатно љута, сигурна сам да оне масу пута то и не разумеју, да им је тешко да схвате огромну количину љутње у моментима када оне нису тим. Ја то не прихватам. Имам страшан проблем са тим. Није ми проблем да изгубимо, али уколико си тим, уколико је твоја суштина ова четврта четвртина… И то ти није донело једну медаљу, већ и медаљу 2016, један страховит успон, без икаквих падова", навела је Маљковић.

"То је много освојених медаља, емоција, заједничних момената. То су ситуације где сви који гледају кошарку по томе препознају кошаркашице Србије. И сада и не можеш да одступаш од тога. У том моменту када тога нема, ја сам не бесна, него… И њима то сигурно тешко пада, јер не могу до краја да разумеју моју поруку. Али, Богу хвала, на крају ме разумеју", додала је.

Селекторка је рекла да је свака играчица важна за екипу, чак и оне које нису на олимпијском турниру.

"И та Маша Јанковић, која сад није ту, колико је била важна на Евробаскету, а колико је сада Драгана важна или Анђела Дугалић која није ушла ни минут. Томе се страшно посвећује пажња, да то све буде без и најмање грешке, да тих 12 буде састављено баш онако како треба. Не бих никога издвајала, сем овога што сам рекла. Види се колико је тим остварио и само са тим тимом можемо још нешто да урадимо, јер за сада нисмо ништа урадили", навела је.

Маљковић је рекла да је побеђена "велика Кина" и да је тај тријумф огроман, пошто је противник био састављен од 12 најбољих играчица у историји Кине.

"Ово ће се за неколико година схватити кога смо ми победили, колико је сад женски турнир неупоредиво јачи него у Рију. Ми смо тамо имали Сенегал који смо могли да добијемо, имали смо Бразил… Бар четири екипе које смо лагано могли да добијемо. Ово је сад страшно, ово је сад 11 екипа… Ово је снага тима. Ево шта овај тим може", додала је селекторка.

Она је навела да свака играчица има прецизну улогу у екипи, без обзира на минутажу и истакла је добру атмосферу.

"Ако то постоји, ја верујем у њих против сваког тима. Ако тога нема, улазимо у проблем. Свака је посебна, не можете да верујете у којој мери. И за мене је свака МВП и најбоља", рекла је Маљковић.

Србија ће у полуфиналу играти против победника меча Аустралије и САД.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.