Почетна / Одбојка / Супер лига

Раднички: Не прихватамо одлуке Савеза, идемо на суд

Раднички је суочен са највећом неправдом у својој историји, да му се ван терена одузима нешто што су великом борбом на терену заслужили - наводе из клуба
ФОТО: okradnicki.rs

Женски одбојкашки клуб Раднички из Београда саопштио је данас да не прихвата одлуку Одбојкашког Савеза Србјие (ОСС) о завршетку такмичарске сезоне 2019/2020 и тражиће да се та незаконита одлука суспендује до окончања свих процеса.

- У години у којој СД Радничнки слави 100 година и у којој му је председник Републике Србије Александар Вучић доделио Сретењски орден за заслуге у спорту, ОК Раднички је суочен са највећом неправдом у својој историји, да му се ван терена одузима нешто што су великом борбом на терену заслужили. ОСС је незакониту одлуку донео преко ноћи, на електронској седници, без консултација, расправа, договора или барем информисања како нашег тако и верујемо осталих клубова - наводи се у саопштењу клуба.

Како се наводи, ова скандалозна одлука је прогласила шампионе, као и екипе које испадају из свих рангова такмичења како у мушкој тако и женској конкуренцији, а недоследност и незаконитост ове одлуке огледа се и у томе што се у свим ранговима проширује број клубова, управо да не би било оштећених, осим у Супер лиги Србије, која је очигледно присвојена од стране руководства ОСС да може да доноси одлуке какве њима и њиховим интересима одговарају.

- ОСС нема могућност промене пропозиција такмичења у току такмичарске сезоне на коју се односе (Члан 160. Закона о Спорту). Наиме, у складу са амбицијама клуба, наш први тим, који ове године наступа у Првој лиги Србије, одиграо је изузетно квалитетно и у 16 кола забележио 12 победа уз 4 пораза. Два кола пре краја такмичења Раднички се налазио на другом месту, које је гарантовало плеј-оф утакмице за пласман у Супер лигу Србије и то против претпоследњег тима из најјачег ранга такмичења.

Наш клуб не признаје ову одлуку ОСС и у складу са тим ће се у наредном периоду, поштујући Законе Републике Србије и све правне норме и оруђа, правду потражити судским путем и тражити да се наведена одлука суспендује.

- Закони се морају поштовати, а наш клуб је спреман да своје право докаже до највиших српских и европских судских инстанци и арбитража. Позивамо све клубове који су овом срамном одлуком ОСС оштећени, да се без страха прикључе ОК Раднички Београд у овој утакмици, овога пута не на паркету, већ у правној арени и то све захваљујући аматеризму и самовољи челника ОСС - поручују са Црвеног крста.

Коментари20
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Meda
Prvo vratite neispacene zarade igracicama iz 2010 !!! Ajmo na SUD opet Ponesite maske i rukavice
@Markoni @Fakto
@Markoni: Pogrešno mislite, kao i obično. @Fakto: pa naravno da odluka nije doneta po Pravilniku, jer Pravilnikom nije predvidjena okolnost nastupa "više sile" nego je odluku doneo Izvršni odbor OSS, u čijoj je nadležnosti usvajanje Pravilnika. Dakle, Pravilnik o takmičenju nije od Boga, nego je donet od strane IO OSS, na osnovu statuta OSS. Šta je tu sporno: Viša sila nije pomenuta Pravilnikom o takmičenju. Organ koji je nadležan za regulisanje pitanja koji nisu Pravilnikom predvidjena, jeste, logično - Izvršni odbor OSS- što i piše u preambuli Odluke OSS, koji je odluku doneo u dogovoru sa Udruženjem klubova, sudija i trenera. Inače, lično smatram da je trebalo proširiti i Superligu na 12 klubova. I to bi bila kompromisna odluka, ali je Savez odlučio drugačije, držeći se svoje pretpostavke o koncentraciji kvaliteta u manjoj ligi. I sad ne treba praviti kosmičku dramu od neulaska u Superligu, nego nastaviti sa radom...mirno i dostojanstveno...
Znaci
Znaci kadija te tuzi kadija ti sudi....IO moze da radi sta hoce....!?!?
Zašto
Ne objavljujete sve komentare koji podržavaju odluku Radničkog i kritikuju ovu sramnu odluku Saveza?
DeFakto
Kakva patetika! Čuj, oni dobili orden, pa bi hteli i privilegije uz orden. Gospodo, viša sila je prekinula prvenstvo, stavila van snage Pravilnik o takimičenju, i povinujte se odluci Saveza. Odluka Saveza je logična i konzistentna. Nema više utakmica, odigarno je 92% utakmica u Superligi, imamo prvaka, poslednji ispada a prvak Prve A lige ide u Superligu a a u odsustvu baraža, prednost ima Superligaš. Do prekjuče niste ni postojali kao klub, pa ste odjednom postali mezimče vlasti i hoćete na silu u Superligu. Tražite šansu u sledećoj sezoni.
Markoni
Mislim da odgovor neces da dobijes....
Fakto
Ako je van snage Pravilnik o takmicenju, po kom pravilniku su ove odluke donete!?!?
odbojkas
Sto niste bili prvi?! Da ste bili ne bi imali problema.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.