Почетна / Одбојка / Супер лига

OСС ПРЕСЕКАО - Завршена сезона, ТЕНТ и Војводина прваци Србије

Срем из Сремске Митровице у конкуренцији сениорки и Борац из Старчева у конкуренцији сениора проглашавају се победницима Прве лиге
ФОТО: ossrb.org

Извршни одбор Одбојкашког савеза Србије, председништво  Одбојкашког савеза Србије и директор такмичења ОСС, на електронској седници, одржаној у уторак, 28. априла, донели су одлуку да се прекидају и сматрају окончаним такмичења у Банка Поштанска штедионица Супер лиги, Првој лиги и Првој Б лиги за такмичарску 2019/2020. годину.

Проглашавају се победници прва три ранга такмичења према затеченом стању. ТЕНТ из Обреновца у конкуренцији сениорки и Војводина НС семе из Новог Сада у конкуренцији сениора проглашавају се за прваке Србије, односно победнике Банка Поштанска штедионица Суперлиге 2019/2020.

Срем из Сремске Митровице у конкуренцији сениорки и Борац из Старчева у конкуренцији сениора проглашавају се победницима Банка Поштанска штедионица Прве лиге 2019/2020. и стичу право наступа у Суперлиги у сезони 2020/2021.

Инђија у конкуренцији сениорки и Борац из Параћина у конкуренцији сениора проглашавају се победницима Банка Поштанска штедионица Прве  Б лиге 2019/2020. и стичу право наступа у Првој лиги у сезони 2020/2021.

Првацима Друге лиге, у конкуренцији сениорки проглашени су Зајечар (група Исток), Гимназијалац из Краљева (Запад), Ас Батајница (Центар) и Панонија из Бачке Паланке (Север), а у конкуренцији сениора Топлички Витезови из Куршумлије (Исток), Буковица Путеви из Ивањице (Запад), Шумадија из Аранђеловца (Центар) и Бечеј (Север).

Извршни одбор Одбојкашког савеза Србије, председништво Одбојкашког савеза Србије и директор такмичења ОСС, донели су одлуку о броју клубова за сезону 2020/2021. У Супер лиги у обе конкуренције ће играти по 10 екипа, у Првој и Првој Б лиги у обе конкуренције по 12 екипа, у Другој лиги у обе конкуренције по 12 екипа.

Из Супер лиге у Прву лигу у сезони 2020/2021. прелазе Спартак из Суботице у конкуренцији одбојкашица и Јединство из Старе пазове у конкуренцији одбојкаша, из Прве у Прву Б лигу Динамо из Панчева у конкуренцији одбојкашица и Младеновац у кконкуренцији одбојкаша, док ће у Прву лигу из Прве Б лиге Нови Сад и Стерија из Београда у конкуренцији одбојкашица и Дубочица из Лесковца и Карађорђе из Тополе у конкуренцији одбојкаша.

Коментари44
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Maturant bez mature
Ovo godisnje takmicenje trebalo je ili nastaviti ili proglasiti ne bazecim.Jedna od mogucih resenja bi bila da Tent,jedinstvo i Ub odigraju dvokruzne meceve za prvaka,dok bi 4,5 i 6 plasirani odigrali meceve za plasman usled moguceg takminjenja u Evropi.Takodje Beograd i Spartak da odigraju meceve ko ce napustiti super ligu..Svi su izgledi da ce svi savezi u Srbiji nastaviti takmicenje,sto je FSS vec odlucijo.Ovaj brzopotezni potez OsS ili je politicki ili ponizavajuci za mnoge pogotovo mlade igracice..
Zivota
Mnogo toga u Srbiji ne bi trebalo ali ipak.... Nazalost!
Maturant
A koji se favorizuje?????
Прикажи још одговора
Zoki
Niko Tentu ne umanjuje titulu..Čitavu sezonu su bili dominantni.Al postavlja se jedno pitanje,odakle znate da 3,4,5 i 6 klub nisu tempirali formu za zavrsnicu? Napisite jos,koji savez je doneo ovakvu odluku? U Turskoj gde su milioni u pitanju,pa nisu doneli ovakvu odluku...A šta je sa Radnickim?Zasto mu je oduzeto pravo da udje u viši rang?
Ma, haj'te molim vas
Čitam komentare:zasluženo.Na osnovu čega? Trenutno stanje na tabeli? Pa Pazova je u ženskoj kunkurenciji prošle sezone bila dominantna pa ipak izgubila titulu u finalu.Doduše i da se igralo finale Tent bi bio miljenik sudija kao i Ub u Kupu,tako da su dve ekipe čiji su čelnici...znate već, iskoristile situaciju i podelile plen.Ljudi nisu naivni,sve vide...
Ljudi
Ljudi, nije vam ovo fudbal. Kako bre sudija može da namesti odbojkašku utakmicu. Sedi gore i mlati rukama levo-desno.
Svaka vam cast
Niko se nije hvalio cinjenice su da je Tent prvi i da je ove sezone bas izdominirao bilo to vama drago ili ne zalosno je to sto se uvek politika mesa u sport pa se sve svodi na to. Svaka cast devojcicama buducnost je pred njima
Прикажи још одговора
Bacvanin
Zasto ministarstvo sporta nije sa svim savezima donelo jednoobraznu odluku koja bi bila i politicko- sportska,gde nebi bilo ostecenih klubova i onih koji pre zavrsenog prvenstva postaju prvaci ili ispadaju u nize rangove.Za odluku mora se uzeti cinjenica da se iz budzeta preko ministarstva i opstinskih budzeta finansiraju svi klubovi.Obakva odluka naj vise pogadja mlade igrace,kojih je do 20 god.u odbojci 50% i oni treba da budu nosioci reprezentativne odbojke u nastupajucoj deceniji.Iz nabrojanih razloga ova odluka se mora ponistiti.
Bacvanin
Svi sportski savezi dobijaju finansisku pomoc od ministarstva sporta i opstina iz kojeg su grada.Odluka o okoncanje prvenstva te proglasenje konacnog plasmana nije se smelo doneti bez saglasnosti ministarstva.Ne znam zasto ministar sporta nije preduzeo nista da se identicani stavovi usvoje za sve sportske saveze,jer na odluku je trebala da ima i politika.Ova odluka mora biti ponistena i doneta nova kao posledeci vanrednog stanja.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.