Почетна / Одбојка / Супер лига

Кубанац Лазаро Фундора Травиесо појачао Војводину

Одбојкашки клуб Војводина ударио је печат на прелазник рок и склапање тима за предстојећу сезону.
ФОТО: ОК Војводина

Шампионски црвено-бели дрес у наредне три године носиће Лазаро Фундора Травиесо, па ће тако први пут наша јавност имати прилику да гледа Кубанца у мушкој Суперлиги Србије.

Поклоници одбојке без сумње ће уживати у једном потпуно другачијем стилу игре, а домаћа такмичења тиме ће добити посебну ноту атрактивности. Оно што је најважније, Фундора ће исто тако бити право појачање Војводине и на европској сцени.

Лазаро Фундора Травиесо рођен је 1994, игра на позицији примача, а први клуб био му је Хавана. О његовом квалитету довољно говори и то што је неколико година био редован члан националног тима.

Новосађанима је познат из 2012. године, када је са Кубом играо Светску  лигу у великој сали Спенса био део прве поставе. Те године, његова репрезентација била је и учесник финалног турнира тог такмичења, где је освојила бронзану медаљу.

Била је то генерација чији је део био и Леон Вилфредо (освојио Лигу шампиона са Зенитом, а сада је нови члан Перуђе).

Лазаро је бронзано одличје узео и на Светском првенству до 19 година. Попут многих талентованих кубанских одбојкаша и он је напустио национални савез и срећу потражио у другом делу света.

Кубанци често одлазе, јер имају повољније услове у иностранству. Наравно, две године морају да истрпе одређену суспенизију како би могли да самостално наставе да граде каријеру. Лазаро Фундора је њихову федерацију напустио 2015, суспензија му је истекла крајем прошле, почетком ове године, па је полусезону играо у турској екипи Малатја. Цело лето био је у Београду, тренирао је у кампу, ми смо га приметили, контактирали менаџера, довели га на пробу и на крају се договорили, на обострано задовољство. Својим начином игре и стилом, својим квалитетом и искуством може да нам помогне на свим фронтовима, посебно у квалификацијама за Лигу шампиона – истакао је спортски директор Слободан Бошкан.

Лазаро је изразио задовољство тиме што је сада део Војводине.

Веома сам срећан, знам да је то најбољи и најуспешнији одбојкашки клуб у Србији. Мени се веома свиђа и због тога што представља једну велику породицу. Екипа је млада и веома квалитетна, добро сам се уклопио, желим да пружим најбоље од себе и да помогнем да се испуне високе амбиције, како у домаћим такмичењима  тако и на европској сцени. Најважније ми је да на крају сезоне будем задовољан нашим резултатима и својим партијама. Надам се да ћу оправдати указано поверење – поручио је Лазаро Фундора Травиесо.

Коментари46
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

JA TITULAR
Deca sve blizi 2000tom god zbog uslova u kojima zive sve kasnije i kasnije sazrevaju! Motivi bavljenja odbojkom su svedeni na Instagram i mastanje da se sto pre uzmu parice i baskare u 22goj godni kao da su Olimpijski pobednici! Lako odustaju a jos teze su zategnuti za treninge! Sve znaju i sve razumeju! Mora da prodju proces sazrevanja jer u Evropi mogu samo da izgore ako odu rano i da se igube! To znaci kaljenje u najboljem klubu koja ima Srbija vec 2 decenije i vise je uvek resenje na duge staze! Svi su krenuli sa klupe i imali uspone i padove i svako dete to mora da prodje i da se izbori sa svojim demonima! Roditelji.... znate vec sta!!! Za uspeh u Evropi mora minimum 2 godine da se ekipa zadrzi i doda kvalitetna pojacanja! Ne moze sve ni preko noc. Malo se Vosa uzdigla parama ali to ne mora da znaci da ce svi odmah da se vracaju i jure na potpi! Svi iole normalni klubovi koji igraju LŠ imaju milionske budzete.
Gokski NS
Prosle godine smo trebali uzeti sva tri trofeja..uzeli smo samo jedan ..u kupu nas je Novi Pazar ponizio u Francuskoj smo se mnogo obrukali i dobro da su smenili trenera.. Nece Nikolic da stavlja i trpi igrace da ga omalovazavaju kao sto je Osmankac dozvoljavao Mehicu da katastrofalno igra i ostane u postavi .. Nadamo se najboljem ..da deca sa Osmankacem nisu napredovala to svi znaju ali klub je kriv sto je prolongirao smenu ..imaju dva igraca svetske klase i ostali su polu korektni ..nisu mogli da prevare bar jos 2-3 klinca jer je Mehic nadmen i prepotentan i deca nisu dosla zbog njega ..
Daa
on je takav, posebno od kadeta. Ali tu je greska i kluba, svih trenera, od mlađih kategorija, a i saveza... Uvek je bio kapiten reprezentacije na silu, forsirano od saveza, a igraci ga nisu hteli za kapitena. Spletkari, ucenjuje, namešta postave i igrace, ne postuje... Bice tesko Nikolicu s njime.
Hahahah
Pa da Mehica nije bilo,titulu ne bi videli ni ove ni prosle godine.
Прикажи још одговора
Xl
Koliko ostrašcenih roditelja na jednom mestu. Pa sto ne bi igralo NS dete ako vredi, ali ocigledno da nema puno takvih, jel Mehic, Simic, Boza i jos dosta njih nasa deca? Pa sta hocete vi, da igramo ligu sampiona sa sve nasom decom,tesko da moze. I u Maovo vreme su se dovodila deca da strane mozda i vise nego sad... Najgori su ovi sto im nista ne valja a veze sa odbojkom nemaju, osim sto komentarisu svaku vest i pluju po svemu...
Xl
A da misli Vojvodina o mladim igračima pokazuje internat koji su napravili, gde svi stanuju, hrane se itd...Bilo koji mladi igrač, dok dodje do seniora kosta kao jedan stranac, pa ko je lud da ne pusti dete da igra ako vredi.
@xl
Ajde xl posto si ti strucnjak, a ostali nemaju veze, objasni drugima. Sta ce nam Liga Sampiona ako ce je igrati stranci? Donece neki profit klubu? Osim par utakmica bez pobede i polu praznog Spensa, hoce doneti nesto drugo. I onda prica kao igrala se LS. A za to vreme deca propadaju na klupi. Ne mozes znati da li vrede kad im nisi pruzio sansu. Bolje i Chalenge kup sa nasom decom, nego neka Liga Sampiona sa strancima i istrosenim igracima.
007
e Roditelju nema više ni stručnjaka kao što je bio Mao a nema ni tolko dece pošto sa roditeljima masovno beže odavde..pitanje je da li će za koju godinu škole koje su nekad imale i po 4 odeljenja 1. razreda u osnovnoj školi imati i jedno celo
Kooooza strucnjaak
Toliko je dobar da je posle vojvodine morao da ceka 3-4 godine bez posla,da bi se opet zaposlio u vojvodini,kao trener mladjih kategorija.Do sada je u vosi bila tradicija da se treneri kadeta sele na klupu juniora..Posle iz juniora promovisu u pomocne trenere seniora,posle u glavne,itd..On je vec jednom obisao taj prirodni ciklus,ali prvi u istoriji krece jos jedan krug,da utvrdi gradivo. :)
O08
Nece nikad vise dece biti koliko je bilo i koliko se Mao zalagao i davao Ns odbojci sve.Nogirali su i sina zbog Kozica i njegovog sina,masovno bezite od tih Velikih trenera
Roditelj
Cele godine jure decu po Srbiji obecavaju kule i gradove i na kraju 80% dece koja bi negde igrala propadne jer nikad ne dobije sansu. Garantujem da mladi igraci napreduju 30% od toga sto bi trebalo ..sve je to slabo i bez ideje ..umesto da dovedu dobrog igraca doveli su macku u dzaku ???! Bezite deco iz Vojvodine sto pre i sto dalje ..
@Mile
Takva ista situacija je i u rukometu. Zato sistemski propadamo.
Pa kad nece biti da je tako
Ko je recimo od juniora iz Vose u repki?A toliko dece ima,znaci da im se ne pruza šansa.
Прикажи још одговора

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.