Почетна / Одбојка / Супер лига

Чаршија бруји: Сумње у регуларност одбојкашких мечева, кладионице скидају парове Супер лиге са листе

Изрека каже да је стрпљен спасен. Међутим, изгледа да је сад већ бившем тренеру Радничког понестало стрпљења, те да је решио да се спаси оставком
ФОТО: В. Марковић

После шокантног пораза од Рибнице у 15. колу после пет сетова, клупа крагујевачког суперлигаша остала је празна.

Поднео сам оставку на место првог тренера Радничког из моралних разлога... Никад у животу никога нисам преварио, а тренутно се и сам осећам превареним – причао је Бојан Маринковић и оставио нас без текста.

Одлазите после једне добре сезоне, у тренутку кад као полуфиналиста Купа, екипа из Крагујевца заузима седму позицију. Зашто?

Након првог дела сезоне и пред Нову годину, држали смо чврсто трећу позицију и били у полуфиналу Купа. А онда је кренула, у најмању руку чудна серија резултата. Побеђивали смо фаворите, а губили од тимова из доњег дома. Све је кулминирало у Краљеву. Одлучио сам да се повучем са места тренера, јер је наш циљ ипак био место у врху. Лоше игре против слабијих од нас, нам такве ствари нису дозвољавале – разочаран је 39-годишњи Маринковић.

Остаћете у Радничком у некој другој функцији?

Разговарао сам са директором Вуловићем. Ово је мој клуб, у којем сам био и капитен и директор, а ево и тренер. Ипак, сматрао сам да неке ствари превазилазе моје могућности и не желим да у њима учествујем као тренер. Какве су то ствари, процените сами. Захвалио бих се на крају и помоћницима Матићу и Пејчиновићу, као и скауту Перовићу – додао је Маринковић.

У склопу ове приче мора се поменути и оно о чему бруји одбојкашка чаршија последњих дана.

Неки неочекивани резултати, скидање одређених парова са кладионичарских понуда, све то баца сумње у регуларност завршнице шампионата.

И све то је сигнал за челне људе српске одбојке да се позабаве тим стварима. Док не буде касно.

Бојан Маринковић је, чини се, на време дигао руке од свега, како би сачувао чист образ...

Саша Стефановић први кандидат за тренера
Одбојкашима Радничког до краја сезоне преостала су још три лигашка меча, а онда, с обзиром на тренутни пласман, вероватно само утакмице четвртфинала плеј-офа.
Помиње се да ће Маринковићев наследник бити Саша Стефановић, који живи у Крагујевцу, а који је од повратка из Грчке, још увек без посла.
Коментари31
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Od večeras
Odbojka u Srbiji ne postoji. Ako je neko i smljao u regularnost pobeda Spartaka iz Ljiga,protiv Radničkog i Vojvodine valjda mu u Novom Pazaru jasno da su igrači Spartaka glavni kandidati za titulu ove godine, da će pley of biti neizvestan do samog finala. Trebalo je samo oterati Bocu i Kepu i titula će sama doći.Nema veze što se Spartak neća pojaviti ni na jednom finalu mladjih kategorija bitno je da su klinci sazreli da dobijaju utakmice u superligi. Nadam se da njihovu prepostenu igru u zavrsnici prvenstva neće da pokvari ekipa Niša i pobedi u zadnjem kolu
Spartak Lj
Ispada
Realno
Ljig je namestio i protiv Vose a i protiv radnickog ali trenutno im se moze jer imaju ljude u savezu.Dobiju vosu 3 0,a naprave unapred pricu jer znaju da su bili u Poljskoj,umorni,pa kao to cemo reci.Vosa,na svakoj poziciji po tri igraca i nije mogla Ljig da pobedi,smesno.A na utakmici u KV,Ribnica Radnicki delegat stric od Ivovica i clan uprave Ljiga,da nesto slucajno ne bude kako treba.Sledece,kako to da se ugasila kamera u Ljigu na utakmici Ljig Radnicki???Slucajno,u Srb nista nije slucajno!!!
Čudno
Je da ljig dobije Vošu sa 3:0.
Red Devils
Ne znam o kakvom postenju prica gospodin iz Junkovca... Sram te bilo Bojane! Licno poznajem svakog od momaka iz Radnickog i sram bilo svakog ko sumnja u njihovo postenje! Koliko su potreseni videlo se na utakmici protiv Pozarevca gde nisu bili prisutni glavama na utakmici. Podrska momcima da se izdignu iz situacije a ti Bojane, vrati se u Junkovac pa tamo zakuvavaj.... toliko Sportski pozdrav
hm
A sta je bilo u prvom delu sezone? Ko je tada bio bolji? Odrali su ih sa 3-0 u sred Pozarevca bez po muke. Slazem se sa Dakijevim komentarom da je steta jer su dobra ekipa, ali ocigledno nisu imali trenera koji ce sve to da ukomponuje. Bojan se izvukao na najpoganiji i najbedniji nacin, o tom njegovom kukavicluku dugo ce se pricati po "carsiji". Mali je ovo grad...
E crveni, crveni...
Poraz od Pozarevca nije dosao kao posledica toga sto su bili "potreseni", nego zato jer su igrali protiv boljih od sebe.
Прикажи још одговора
Rkg
Boki uz tebe smo
Rodjko
Pažljivo pročitah tekst i koliko vidim trener i uprava kluba i ko još, znaju, imaju informacije, o nameštanju utakmica, što je ozbiljno krivično delo. S toga eto posla za sve nadležne. Jedini logični koraci su ili da se direktor kluba ogradi od izjave trenera da nešto zna na tu temu, što proizilazi iz izjave trenera u ovom tekstu, i zaštiti igrače i klub ili će se ispitati svi oni koji imaju informacije a nakon toga da svi koji su umešani za eventualno nameštanje snose posledice ili neki za davanje lažnih izjava. Toliko.
Hercule Poirot
Tacno tako!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.