Почетна / Одбојка / Супер лига

Какво појачање за Звезду: Европска шампионка Ана Бјелица поново у црвено-белом!

Ана Бјелица (25), репрезентативка Србије, која је недавно у Азербејџану освојила европску титулу, потписала је „отворени уговор” са Црвеном звездом
ФОТО: В. Марковић

Ана Бјелица је са Црвеном звездом у периоду од 2008. до 2013. године освојила четири титуле и четири национална Купа.

Како нам је открила Ана Аврамовић, директор клуба, договор са Бјелицом је постигнут после два минута разговора.

Ана је Звездино дете и са нама је тренирала известан период, ишчекујући неки инострани трансфер. Њен уговор ће остати отворен, а жеља је била да нам помогне у децембру, јер нас чекају неке важне утакмице.

После четири године Бјелица ће поново заиграти у домаћој Суперлиги, а први меч имаће у петак (18), на Бањици, кад Звезда дочека суботички Спартак.

Радујем се поновном игрању за Црвену звезду, иако је до ове сарадње дошло због сплета неких чудних околности, везаних за мој одлазак у иностранство. Без обзира на то, кад обучете Звездин дрес, онда више не размишљате о пропалим трансферима и новцу, већ о томе, како да оправдате част коју имате. Играње за Звезду је привилегија и није се указала баш многим девојкама. Једва чекам први меч, јер сам већ довољно тренирала са овом екипом. Тренера Владисављева добро познајем из репрезентације и мислим да ћемо добро сарађивати и играти све боље – рекла је Бјелица, која је задужила дрес са бројем седам.

Репрезентативка Србије сматра да је Звезда већ ове сезоне спремна за нове трофеје.

Све време сам пратила игре Црвене звезде, где год сам била у иностранству. Штета што у протеклом периоду мој клуб није успевао да дође до трофеја, с обзиром да смо некада умели да нанижемо 25, чак и 30 мечева без пораза. Биле смо доминантне, ко год да је играо, чак смо и у Европи имале важну улогу. У тренутку када сам одлазила, знала сам да је клуб био у тешкој финансијској ситуацији, али и поред тога сматрам да је играње за Звезду привилегија. Сада имамо одличну екипу и време је да се трофеји врате на Маракану – закључила је Бјелица.

Ана је после пет сезона у Црвеној звезди, 2013. године заиграла у Хемику из Полица, да би једну сезону (2015/16) бранила боје турског Салихлија из Манисе, а наредну (2016/17) бразилског Нестле Осаска.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Cojle
Moze biti u reprezentaciji rezerva Brakocevicki pa posle Boskovicevoj, ali u inostranstvu se izadje na crtu, pa ako ne ide- ides kuci.
Bas
Bice to pravi derbi, Zvezda i Vizura!
Ako Ana bude
tada u Zvezdi.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.