Почетна / Одбојка / Супер лига

Сремци расплакали Краљевчане, драма у Пожаревцу припала Пазару

Јединство у Старој Пазови помало неочекивано декласирало подмлађену екипу Рибнице
ФОТО: С. Жупљанин

Јединство (СП) – Рибница 3:0 (25:13, 25:15, 25:14)

Стара Пазова - Дворана: ХС Стара Пазова. Гледалаца: 120. Судије: Ђорђе Стевановић и Владимир Цветковић.

ЈЕДИНСТВО (СП): Бјелица 13, Милић 10, Пешут 7, Радишић 4, Мицић 17, Рољић 2, Мајсторовић (либеро), Младеновић, Милутинов, Бојичић 1, Паравиња, Шкрбић. Тренер: Жељко Вукелић.

РИБНИЦА: Стефановић 3, Марковић 2, Вукмировић 3, Медурић 4, Миловановић 4, Пауновић 9, Савић (либеро), Ненадић, Тривунић, Скакић 2, Петрашиновић. Тренер: Бошко Мачужић.

 

Новосезонска премијера одбојкаша Јединства донела је високу победу. Од почетка се стекао утисак да ће чета Жељка Вукелића, имати лак посао, у двобоју са традиционалном неугодним Краљевчанима. А само је увод првог сета донео изједначену борбу са резултатском клацкалицом.

Од резултата 6:5, предност искусних домаћина само се увећавала. Сервисима Пешута и јаким нападима Мицића и Бјелице, Пазовчани су разбијали немоћну одбрану ривала, повели 13:7, па 16:9 и на крају имали убедљивих 25:13.

Утисак из претходног сета, појачан је у наредном. Гости су само повели на почетку 4:2, али је то било све што су могли у сусрету против расположеног домаћина. Нападали су одбојкаши Јединства као осице, имали и непробојан блок за младе госте.

Цела прича са ипак изненађујућим епилогом, завршена је после три сета. Гости су покушавали да се врате у игру, на тренутке би бљеснули, али је велики број сервис грешака помогао домаћину да за нешто више од једног сата, упише максималну победу.

Одбојкаши Новог Пазара победили су после преокрета екипу Младог радника у Пожаревцу са 3:2 (26:28, 25:18, 23:25, 25:16, 15:11). Меч у Спортском центру Пожаревац трајао је сат и 57 минута, а на трибинама је било око 250 гледалаца.

Новопазарце су предводили Ирфан Хамзагић са 17, Марко Вукашиновић са 16, Марко Радосављевић са 15 и Алекса Поломац са 12 поена, а истакли су се и Бењамин Даца са девет и Андрија Вилимановић са осам поена.

Најефикаснији актер утакмице био је Борис Буша из Младог радника са 24 поена, док су Константин Чупковић и Филип Ковачевић остварили 13, односно 10 поена за поражени тим. Дарко Савић додао је осам, а Огњен Дудуј шест поена за Пожаревљане.

Семафор 2. кола Супер лиге:

Петак:

Спартак (Су) – Спартак (Љиг) 3:0 (25:13, 25:16, 25:16)

Субота:

Јединство (СП) – Рибница 3:0 (25:13, 25:15, 25:14)

Млади радник – Нови Пазар 2:3 (28:26, 18:25, 25:23, 16:25, 11:15)

Раднички (Кг) – Ниш 1:3 (19:25, 23:25, 25:14, 22:25)

Недеља:

18.45: Црвена звезда – Војводина

Коментари15
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Milos
Ma pojma bre vi nemate, cim gubite od ovih veterana!!! Bruke jedne i sramote!!!
Milos
Komentarisacu koga ja hocu..!!!
Milos
Pa treba prokomentarisati, da je veteranska ekipa razbila ovu ribnicu, koja ocigledno pojma nema..! Cim ni 15 nisu presli..!
Milos
Ma nemate pojma, cim gubite od ovih veterana, sramota!!!
Milos
Covek samo dobro psuje, koliko sam cuo, a ovo ostalo, ocigledno slabo, vrlo slabo, sto se i pokazalo.. ne preci 15 protiv veteranskog tima, mislim da je bas sramota! Toliko o njemu! Pozdrav jos jednom!
Stvarno
Ne znaš o cemu pises.Prvo iz tog kluba su Uroš Kovačević,Srećko Lisinac i mnogi drugi proistekli a isti je trener i njima bio.Ekipa je podmlađena ove sezone i pred njima je budućnost.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.