Почетна / Одбојка / Супер лига

ТЕНТ у Обреновцу успешнији од Партизана после борбе на терену и трибинама

Клечанке су заслужено добиле банатски дерби, Железничар у Лајковцу дошао до целог плена
ФОТО: С. Јадранин

Клек МД Зрењанин – Динамо (Па) 3:0 (25:18, 26:24, 25:22)

Клек - Дворана: ОШ „Милош Грбић”. Гледалаца: 200. Судије: Р. Леко (Нови Сад) и В. Стојанац (Рума). Трајање меча: 82 минута.

КЛЕК МД ЗРЕЊАНИН: Јелисавчић 6, Џамић 13, Богдановић 12, Перовић 3, Спасојевић 5, Сарић 6, Дејановић (либ), М. Миљевић, Т. Миљевић 3, Дапчевић (либ), Ђурић, Деурић. Тренер: Милорад Кијац.

ДИНАМО ПАНЧЕВО: Јовановић 3, Павловић 12, Ћук 2, Јејић 5, Стојковић 10, Марковић 3, Ђурђевић (либ), Симић, Петковић 1, Михаиловић, Шорак, Симеуновић. Тренер: Никола Јерковић.

 

Клечанке су заслужено добиле банатски дерби и први бодови примљени су са одушевљењем у олимпијском селу. У првој деоници екипа из Панчева држала је егал до техничког тајм-аута, а онда су домаће, сервисима Невене Џамић, направиле серију од 4:0 и на крилима те предности лако завршиле „прву трећину”.

У другом је било знатно теже пуленкама Милорада Кијца. Гошће су практично до краја биле у егалу, захваљујући Сари Павловић и Тијани Стојковић закувале су сам финиш.

Гошће су имале и сет лопту, али је тада на сцену ступила Џамићева, поентирала кроз средину, а онда и изблокирала Павловићеву за 25:24. На крају је погрешила Марковићева, пошто је њен напад отишао ван терена – 26:24. У овом периоду публика је могла да ужива и у надмудривању тренера, у којем је ипак више успеха имао стари вук, Милорад Кијац.

Трећа деоница донела је ретко виђен преокрет. Гошће са Тамиша, уз два узастопна аса повеле су 13:6 и ту предност чувале све до резултата 20:13. Међутим, нису се предавале Богдановићева и њене другарице. Заиграле су на све или ништа, а на сервисе Милене Спасојевић виђена је серија од 7:0. Млада Ана Сарић нанизала је последња три поена, за два изједначења, али и одлучујућу предност и велико славље – 25:22.

Обреновац у црно-белом

Познато је да су мечеви ТЕНТ-а претходне сезоне били најгледанији у Супер лиги, али оно што се синоћ одиграло у Обреновцу није уобичајена слика на одбојкашким теренима.

Наиме, на трибинама се нашао велки број навијача Партизана, који је припремио кореографију и остале навијачке реквизите.

У никада пунијој дворани у Обреновцу, одржан је прави празник за све љубитеље одбојке. У гротлу у ком су се смењивали навијачи оба тима, успешнији је после праве драме на самом терену био ТЕНТ, који је славио после пет сетова.

Домаћин је добро отворио меч, али се на неугодну халу веома брзо навикао противник. Уследио је период у ком се играло поен за поен, све док меч на кратко није прекинут због пиротехничких средстава које су гостујући навијачи бацили иза терена. Од тог тренутка знатно боље заиграле су Обреновчанке и средином сета преломиле у своју корист (25:19).

У наставку знатно боље заиграле су црно-беле. Прорадила је и главна нападачка опција, млада Александра Георгијева, док су се на другој страни мреже мучиле са пријемом. Овај сет обележио је велики број измена на обе стране, али су гошће после техничког тајм-аута направиле неколико мини-серија и створиле себи залиху пред сам финиш сета.

Одличан почетак црно-белих и у трећој деоници. Серију 4:1 прекинула је изврсним сервисима Милица Ћеранић, после чега је ТЕНТ преокренуо резултат. Било је то кратког даха пошто је Партизан одлично играо у пријему, а руку су наместиле и саиграчице Георгијеве, те су нападачки биле врло ефикасне. Покушавале су Енергетичарке у више наврата да стигну ривала, али им то није пошло за руком. Партизан је славио 25:19 и тако повео са 2:1.

Борба се расплапсала у четвртом сету. Сва расположива оружја послала је Маријана Боричић на терен, играјући на све или ништа. Били су ово тренуци у којима је многобројна публика могла да ужива. Прорадиле су све нападачке опције у ТЕНТ-у, поене су освајали Ћеранић, Ашћерић, Лазић и Бјелић, па је домаћин лако стигао до „плус осам“. Смањиле су гас, дозволиле противнику да преполови заостатак, али су Енергетичарке поново напуниле батерије и поравнале на 2:2 (25:20).

Два аса капитена домаћих, Тамаре Рогановић, на отварању сета и две грешке у нападу Партизана донеле су 4:0 Обреновчанкама. Пореметило је то у једном моменту игру гошћи, које су у завршници стигле до поена дефицита. Овај налет Партизана прекинуле су поенаима Милица Ћеранић и Кристина Бјелић. ТЕНТ је после драме каква се скоро није видела у Обреновцу славио са 3:2 (15:12).

Семафор 2. кола Супер лиге:

Петак:

Црвена звезда – Јединство (СП) 3:1 (25:18, 25:13, 12:25, 25:19)

Субота:

Железничар (Ла) – Спартак (Су) 3:1 (25:20, 20:25, 25:22, 25:17)

Клек МД – Динамо (Па) 3:0 (25:18, 26:24, 25:22)

ТЕНТ – Партизан 3:2 (25:19, 20:25, 19:25, 25:20, 15:12)

Недеља:

19.00: Визура – Срем

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Gord
Bez Jovane Jovicic Zeleznicar dobio Suboticu i istakao kandidaturu za vrh tabele.Ispada Srem, u baraz ide Pancevo.Borba za prvaka ce biti interesantna.Vizura i Zvezda su u prednosti mada Zelju niko nesme da podceni.
Trener(ka)
Portorikanka pobedila...
Strašni Tent
ove godine višestruko pojačan igračicama iz Zvezde (Radmilović i Jakšić), Vizure (Jeković i Ašković) i Dinama (Lazić i Ašćerić), predvođen vrhunskim trener(k)om (Boričić), pobedio je Partizan ekipu koja je na do sada neviđeni način i u hipu preskočila 4 ranga takmičenja, sa 3:2. Sumornu sliku naše klupske odbojke upotpunili su i polugoli "navijači" Partizana koji i pored najbolje volje teško mogu da nabroje tri igračice Partizana po imenu i prezimenu. Teško da bi bilo ko sa strane, i ko ne poznaje prilike u našoj klupskoj odbojci, mogao i da predpostavi da je ono sinoć bila utakmica u sportu u kojem su naše igračice prvakinje Evrope.
Tribina Grobi peva ti
Nas si zavet samo ti!!
Grobari Obrenovac
Obrenovac navija za Partizan!
Ahahahaaaaa
Grobarima ostalo samo jos da prate zensku odbojku...
Kakvi divni mladići
ovi navijači do pola goli. Svaka majka za zeta da ih poželi, a i razumeju se u odbojku.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.