Почетна / Одбојка / Супер лига

Партизан послао најбољу понуду на конкурсу и поново ће да игра у елити

Завршен конкурс за попуну Супер лиге у женској конкуренцији
ФОТО: В. Марковић

Мало је ко у Хумској 1 прошле године веровао да ће само сезону по обнављању рада женског одбојкашког клуба Партиза, црно-беле даме заиграти у највишем рангу такмичења у држави.

Најављивали су се прошлог октобра велики циљеви за 2020. годину, остављало се простора за „буђење“ после 45 година сна. Али су сплетом срећних околности одбојкашице Партизана, само неколико месеци по освајању општинске лиге, нашле у Супер лиги Србије. И то у сезони у којој је мушки тим пао у нижи ранг, Прву лигу.

Из црно-белог табора послали су најбољу понуду на конкурсу за попуну Супер лиге. Поред њих, за место у елити били су конкурисали и Јединство из Ужица и Раднички из Београда. Тако ће Партизан постати десети члан елитног ранга такмичења, попунивши место, које је недавно остало упражњено одустајањем МД Зрењанина од такмичења.

Иначе, претходно је екипа коју са клупе води Иван Стељић прошла и на конкурсу за Прву Б лигу, за чију попуну је већ расписан конкурс и трајаће до среде 6. септембра.

- Брзо се све издешавало у последње време. Стигли смо у Супер лигу пре него што смо планирали и очекивали – почео је причу Жељко Танасковић, надлежан за одбојкашице Партизана. - Амбиције су нам зато скромне. Потрудићемо се да задржимо тај статус, да покажемо квалитет достојан тог ранга. Што се тиче састава, који ће наставити да води Иван Стељић, рачунамо на нека појачања, која још нису реализовама, и младе девојке из нашег погона.

Према плановима, до краја месеца би ЖОК Партизан требало да одржи Скупштину на којој ће се одлучивати о наредним акцијама, али и представити, како Танасковић најављује, нека нова лица.

Коментари21
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zoran
Vi koji komentarišete izgleda ne pratite da je nastupio kapitalizam i profesionalizam. Mi u odbojci smo se izborili da Regionalne i Opštinske lige budu ,,amaterske,, i bez troškova delegata, a Druga ,Prve i Super liga su za one koji imaju novac za profesionalizam. Tako da je to vama novo ,ali mi se borimo u novim okolnostima. Ono što vi ne znate je da i po Zakonu o sportu, kao član Super lige morate da imate zaposlenog sportskog menadžera, sekretara sa položenim sportskim stručnim ispitom, organizatora utakmica i putovanja, glavnog trenera kordinatora i trenera mlađih kategorija . Sve to treba mesečno plaćati,plus plate igračica. Zato pomozite, a nemojte kritikovati. Našem klubu da ponude džabe da uđemo da igramo Super ligu mi ne bi prihvatili zbog ogromnih profesionalnih troškova.
Zoran
Tačno. Dobro ste to rekli sve. I vi ste shvatili da je došao kapitalizam i profesionalizam, ali vi živite u iluziji da je kapitalizam ,,human,,. Mi smo humani koji igramo Regionalne i Opštinske lige i vozimo svojim kolima decu na utakmice da bi to funkcionisalo. A profesionalizam je došao,ali tržište je sa malo novca i onda se dešava sve to što ste rekli(prljave i hladne sale...). Što je bolji igrač on je i bolje plaćen i odlazi u inostranstvo gde će dobiti više novca nego ovde gde su, kako tačno navodite, mizerne stipendije. A to zavisi od onoga koji obezbeđuje novac. Tako se i ovde našao neko ko je obezbedio novac da klub prođe 4 ranga za godinu dana. Svaka mu čast.Zašto se sad čudite,a to se godinama u nazad se dešava. Imate primer Poštara nekada,a sada Lajkovca, Vizure... Klub čine i sposobni igrači i trener,ali i sposobna uprava koja obezbeđuje finansije. Sport je skupa igra.
maki
inace mislim da mozemo izbrojati na prste jedne ruke klubove koji redovno izmiruju svoje obaveze prema igracicama. A neke budu srecne ako od 10 plata dobiju 5( a pod uslovom da imaju ugovore na 1 godinu) gledaju da beze sto pre i zato imamo stotine igraca koji igraju u inostranstvu, tamo imaju kakave takve ali bolje uslove nego ovde u super ligi...
Прикажи још одговора
Milos
Odavno je u Srbiji lakse kupiti rang takmicenja nego ga izboriti na terenu!
maki
Ovo je samo dokaz da klub koji ima novca moze za godinu dana da dodje do super lige a ne zahvaljujuci rezultstima, a oni koji nemaju em moraju da se kidaju da bi isli gore, em nemaju razmevanja lokalnih samopurava za termine, em im na kraju svake sezone oni koji imaju novca preotmu igrace i tako u krug. A sto se tice reprezentacije opste je poznato da klinke iz zvezde i vizure idu tamo, eventualno zhaluta neka koja nije odatle.. a pocev od pionirske ako i ima neka koja nije iz pomenutih klubova nakon igranja za repku traze im da potpisu za zvezdu ili vizuru ili ih na sledecem spisku nema..necemo mi jos dugo imati uspeha sa reprezetacijom, seniroskom, da zato sto idu napolje pa igraju.. ali evo kadetska-nista, juniorska 9 ta koliko se secam na svetskom.. itd, itd
maki
i juniroke--- vec su krenule .
Đota
Bravo,samo pionirke moraju sad u OK Tent
Прикажи још одговора
Poki
Koliko ja kapiram ekipa koja je u ZOK Partizan nije u direktnoj vezi sa muskom ekipom, pa im ovim "porucuju" sklonite gospodu iz muskog tima i preuzmite ceo klub, evo vam malo vetar u ledja ... Mnogo je ocigledno da sada vojvodjanska ekipa vedri i oblaci ovako. Ako se sete kako je njima bilo prethodnih godina i koliko je to stetilo odbojci u njamanju ruku ne treba da budu isti kao ovi prethodni (a vec je dosta pokazatelja da jesu), u suprotnom, kad je tako sto su i manjali, sem zarad svojeg licnog interesa? a odbojci da bude sjasi sjasi kurta da uzjasi murta.
Батић Краљево
Кад је то тако, да предложимо да и Светска лига преузме ово "откриће", а ова деца што по Србији вежбају одбојку, надајући се да ће некад заиграти за неку репрезентативну селекцију, да се окану тога и пређу на ријалитије, као увод у политичке каријере (за успех на том плану им не треба ни школа ни тренинг - спорт).

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.