Почетна / Одбојка / Супер лига

ДОМИНАЦИЈА СЕ НАСТАВЉА: Визура дошла до четврте узастопне титуле!

Велика финална серија против сјајног Јединства, окончана је трећом победом Београђанки, после четири сјајна сета (3:1) и два сата дивовске борбе.
ФОТО: Н. Неговановић

ВИЗУРА - ЈЕДИНСТВО СП 3:1 (25:23, 18:25, 25:20, 26:24)

Дворана: СЦ „Визура”. Гледалаца: 500. Судије: А. Петровић (Ужице), П. Баланџић (Београд). Трајање меча: 112 минута.

ВИЗУРА: Ерић 16, Лозо 19, Коцић 6, Лазовић 16, Алексић 7, Ћировић 5, Пушић, Гајевић, Ашковић, Веселиновић, Златковић. Није играла: Родић. Тренер: Јовица Цветковић.

ЈЕДИНСТВО СП: Јакић 14, Мрдак 16, Антанасијевић 1, Олуић 10, Вулин 9, Сакраџија 7, Петров, Миросављевић 1, Вујновић 2, Шкорић. Нису играле: Радишић, Каличанин. Тренер: Јово Цаковић.

 

Наставља се доминација Визуре. Ајкулице са Тошиног бунара, четврти пут заредом освојиле су шампионску титулу. Велика финална серија против сјајног Јединства, окончана је трећом победом Београђанки, после четири сјајна сета (3:1) и два сата дивовске борбе.

Можда то није била најлепша утакмицу од многих овосезонских ова два ривала, али је свакако њен значај и узбуђења до самог краја, по много чему дало епитет историјске! Памтиће је и једне и друге. Београђанке због победе и нове титуле, гошће из Старе Пазове због прокоцкане прилике да најбољу сезону икада, окруне триплом круном.

ПОСЛЕДЊИХ 10 ШАМПИОНА

2016/17 Визура

2015/16 Визура

2014/15 Визура

2013/14 Партизан Визура

2012/13 Црвена звезда

2011/12 Црвена звезда

2010/11 Црвена звезда

2009/10 Црвена звезда

2008/09 Поштар 064

2007/08 Поштар 064

Од почетка меча, домаће су све карте бациле на добар сервис. То им се исплатило, јер је са друге стране мреже стајала екипа, која као да није веровала у чудо и повратак финалне серије у равни Срем.

Дуго је трајала резултатска клацкалица у првом периоду, иако је Визура боље почела меч (4:1, 10:6, 12:8)... У моменту кад су стигле и престигле домаћина (16:17), гошће као да нису имале довољно дрскости да задају завршни ударац. Било је 23:21, али и 23:23, после поена Мрдакове, да би након тајм-аута Јовице Цветковића, Ћировићева сјајно кувала, а Коцићева блоком донела предност домаћину – 25:23.

Ипак, брзо је стигао одговор гошћи. Ухватиле су Пазовчанке ривала на „спавању”. Из поена у поен, расла је њихова предност (0:2, 2:5, 4:9, 5:13). Нису могле то да прокоцкају Пазовчанке, иако су у једном тренутку грешкама вратиле Визуру у живот (12:15).

Само за кратко, јер су и домаће почеле да греше, а Јакићева и Мрдакова знале су све да казне. Разиграла се и Антанасијевићева, па је уследило брзо изједначење, на радост бројне гостујуће публике.

Деловало је почетком трећег сета да и психолошка предност прелази на страну Пазовчанки (2:4). Ипак, све се променило када је на сервис линију стала Сара Лозо. До изражаја су поново дошле слабости на пријему гошћи, да би улазак Веселиновићеве додатно освежио ајкулице.

Нападале су Београђанке из свих оружја и повеле 17:11. Неколико добрих почетних удараца Вулинове, били су лако и кратко решење за слабу организацију игре Јединства. Боље су и у одбрани и у нападу биле домаће, па је на семафору засијало 2:1!

Више у блоку, сигурније на сервису и стабилније на пријему биле су ајкулице и у наставку. Није било пролаза поред Коцићеве и Алексићеве, а Лозо и Лазовић спретно су погађале са крајева. Покушавало је Јединство да узврати најјачим оружјем домаћина, сервисом, али им је недостајало квалитета у осталим сегментима.

Ипак, у завршници су успеле гошће да у потпуности истопе предност шампионки (17:11, 19:15 и 21:18 до 21:21). Бориле су Лозо и Лазовићева против незадрживе Нине Јакић. Ова је сервис грешком поклонила Јединству прву меч лопту (24:23), а након 24:24, на сцену је ступила Сара Лозо. Њена два прецизна напада ставила су тачку на још једну шампионску сезону „ајкулица” са Новог Београда.

(1) ЈЕДИНСТВО СП – (3) ВИЗУРА 1:3

Први меч: Јединство СП – Визура 1:3 (16:25, 25:22, 12:25, 23:25)

Други меч: Јединство СП – Визура 3:0 (25:20, 25:17, 25:21)

Трећи меч: Визура – Јединство СП 3:0 (25:16, 25:21, 25:20)

Четврти меч: Визура – Јединство СП 3:1 (25:23, 18:25, 25:20, 26:24)

Коментари32
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Milos
E jovo jovo, nista od tebe!
Milos
Lepo sam rekao ko ce biti sampion..! Jovo povuci se! Vreme je da odes u neki nizi rang, nisi ti za ovo!
@Milos
Nukada ne precenjuj nikoga, pa ni Jovaoa!!!
prijepolje
sve cestitke treneru cakovicu na potpisivanju predugovora sa ekipom iz rumunije
Laki
Ha, ha...
Беране
Придружујем се честиткама!
Lepi Mica
Neko je poredio sa utakmicom Jedinstva iz Uzica i Crvene Zvezde u Sumicama pre dosta godina. Postoje veoma talentovane igracice sa obe strane, i tada i sada, jedino sto su tada sedele trenerske velicine koje su stvorile te cele timove a sada stoji priprosti bodibiler sa jedne strane za kojeg cisto sumnjam da bi neki roditelj da mu trenira dete a sa druge strane ko zna koji trener u Vizuri koji nezasluzeno osvaja medalju, ali u odnosu na ostatak strucnog staba svetlija tacka od Petrovica, profesionalnog izvodjaca timova iz prvih i super liga ili gospodina iz Panceva koji se tukao sa svojim kapitenom svojevremeno. Svaka cast svim igracicama pred njima je lepa buducnost, sinoc je bila utakmica za Halu Ranko Zeravica i da se uziva u odlicnoj predstavi zenskog sporta broj jedan
Toba
Sta imate protiv brdjana? Treba biti covek a to je danas tesko. Bravo Jovo
Ljubomorko
2 0 Dinamo 3 -0 Zvezda 3-1 Jednistvo Kada je bilo postenije i ubedljivije osvajanje sampionata? Sjajno Jedisntvo ali stabilnija Vizura! Bez ljubomore, realnost je takva!
Прикажи још одговора
Mrki
Steta za Jedinstvo, imale su sve u svojim rukama, ali..... Vizura jeste zasluzeno sampion, iskusno, znalacki, skeniran tim Jedinstva, maksimalno pripremljena ekipa Vizure za finalnu seriju, kada je to bilo najpotrebnije odigrale su najbolje. Mislim da je odlucujuci tas na vagi Sladjana Eric, bez nje epilog bi verovatno bio obrnut, i ovako u pitanju su bile nijanse, ali uspavane devojke iz Pazove nisu znale da iskoriste svoju sansu, sve u svemu za razliku od mnogih cinicnih komentara ovde, lep dogadjaj, ima nade za nasu odbojku!!!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.