Почетна / Одбојка / Супер лига

Партизан пред испадањем из Супер лиге, Спартак повео 2:0 у плеј-ауту

Велики преокрет Суботичана у плеј-ауту, драма решена тек након петог сета
ФОТО: Д. Вуковић

Спартак – Партизан 3:2 (30:32, 14:25, 25:20, 25:18, 15:8)

Суботица - Дворана: Дудова шума. Гледалаца: 650. Судије: Мирко Јанковић и Игор Миљковић. Трајање меча: 126 минута.

СПАРТАК: Миловић (либеро), Јунгић 8 (2 бл), Пеић (либеро), Медан 1 (1 ас), Еремић 16 (2 бл, 2 ас), Ђурђевић, Конкољ 1, Кецман 15 (1 ас), Пуалић, Павловић 8 (2 бл, 1 ас), Тумбас 6 (1 бл, 1 ас), Лозић 14 (2 бл, 1 ас).

ПАРТИЗАН: Буша 8 (1 ас), Сретеновић 1, Недељковић, Скакић, Батак, Тасић, Ристић 22 (1 бл, 1 ас), Ковач, Негић (либеро), Величковић 16 (1 бл), Поломац 8 (3 бл, 1 ас), Перишић 8 (1 бл).

 

У сјајној одбојкашкој представи у Суботици, која је трајала пуних пет сетова, Спартак је стигао до изузетно вредне победе којом је потврђен брејк у Београду. Након што су Голубови пропустили шест сет лопти у првом периоду игре, те потпуне доминације црно-белих у другом сету, Спартак је успео да дође до великог преокрета, да поравна на 2:2, те да сјајним издањем у тај-брејку стигне до победе.

До прве предности од два поена дошли су домаћи, повели су са 5:3, а после аса Павловића било је и 8:5 за домаће. Партизан је преко поена и ас сервиса Буше дошао до поравнања, 10:10, а потом је после три грешке Спартака и одличног напада Ристића црно-бели тим повео са 14:12, што је натерало Жакића на тајм-аут.

Одлично су гости напали Кецмана сервисом, није било много једног од најбољих играча Спартака у нападу, а сет је ушао у напету завршницу. Спартак је до прве сет лопте дошао поеном Кецмана, а потом су домаћи имали чак шест сет лопти. Нису искористили ни једну, Буша и Ристић су враћали Партизан у живот, да би гости потом, после напада Голубова који је завршио у ауту и контре незаустављивог Ристића искористили другу, добили први сет и огромну психолошку предност.

Поеном Еремића у другом сету Спартак је имао минималан заостатак од 3:4, а потом је уследила страшна серија Партизана. У домаћој екипи било је доста конфузије у тим моментима, Буша је одлично сервирао, Ристић је играо све боље, а црно-бели у серији од 10:0 стижу до предности од 14:3! Била је то серија у кој се истакао и Поломац, везао је три блока и додао један напад. Покушао је Жакић, тренер домаћих, да нешто промени, није му то полазило за руком.

Две грешке Спартака помогле су Партизану да поведе са 6:3 на почетку трећег сета. Водили су гости и са 13:11 након контре Величковића, а потом је Голубовима помогао добар сервис Еремића да окрену на 14:13. Уследила је грешка гостију, потом контра Кецмана, за 18:16. Добар сервис доности Суботичанима контру, било је промена и у екипи Партизана, а Лозић поентира за лепу предност од 21:17. Буша сервира у аут за предност Спартака од 24:20, а добар сервис Лозића доноси Голубовима први сет у мечу.

Пали су у потпуности гости, а ни на почетку четвртог сета нису могли да се поврате. Голубови су играли без коркетора, са три примача, а тај се потез исплатио Спартаку и у овом сету. Кецман користи контру за 5:2, а ас Лозића доноси солидну предност од 6:2. Убрзо је предност постала још убедљивија, заустављени су Ристић, Буша и Величковић, а грешка гостију доноси Спартаку велику предност од 12:4 на обавезном одмору. Имали су Голубови предност потом и 17:9, 21:14, а Кецман поентира за 25:18.

Након што су екипе размениле по грешку, Еремић нападом и асом доноси прву предност Спартаку од 3:1, али три сервис грешке Голубова држе госте у игри, да би напад Кецмана који је завршио у ауту донео поравнање, 6:6.

На промени страна домаћи су имали два поена предност, Лозић је блокирао најбољег нападача Партизана Ристића. Није, срећом по плаво-беле служио сервис ни госте из Београда, а грешка Буше у нападу доноси домаћима +3 (10:7). Ас Тумбаса и блокови Лозића и Павловића доводе Спартак на корак до вредне победе, било је 13:17, а блок Еремића доноси Голубовима шест меч лопти. Другу у предност од 2:0 у бараж серију претвара Урош Кецман.

 

ПЛЕЈ-АУТ (М)

(А9) ПАРТИЗАН – (Б2) СПАРТАК СУБ. 0:2

Први меч: Партизан – Спартак Суб. 0:3 (15:25, 18:25, 18:25)

Други меч: Спартак Суб. – Партизан 3:2 (30:32, 14:25, 25:20, 25:18, 15:8)

Трећи меч, уторак (18. април): Партизан – Спартак Суб. (18), судије: Г. Градински, Ј. Јовановић.

Напомена: Евентуална четврта утакмица на програму је 21. априла у Суботици, а мајсторица 25. априла у Београду.

Коментари30
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

vuk
ocigledno nisi shvatio sta sam pisao rec je o trecem setu prva dva nisam pominjao kao ni prvu utakmicu gde je sudjenje bilo vrhunsko svi u sali u Subotici su videli taj pokusaj da se pomogne Partizanu da zavrsi utakmicu ali jednostavno Spartak je cvrsto drzao igru u svojim rukama tako da nije pomoglo zadnja dva seta je bilo jasno da Spartak pobedjuje tu je sudjenje bilo takodje odlicno nisam mogao pretpostaviti da ce moja opaska o 3 sudijske greske izazvati ovako grube komentare da su sudije pogresila slozilisu se i gledaoci iz Beograda koji su bili u sali
pero
a o debaklu pionirki i velikog trenera scepanovica niko ni rec ma ostavke pak sutra i pozvati za predstojecu balkanijadu bar 9 igracica 2003god a ne ovu privatnu repku beograda a pozvana samo jedna igr iz vojvodine pa da li je to moguce da niko nije pozvao igracicu kleka spartaka panonije smesno i zalosno ostavke sutra odma i tacka
vuk
moj Pametni ja sam ceo zivot proveo u odbojci polozio sam za odbojkaskog sudiju bio trener dugo godina sad sam direktor kluba bio sam na utakmici znam sta pricam nisu smeli vise jer bi bilo ocigledno a i Spartak je zaigrao odlicno tako da Partizanu ni ta pomoc ne bi pomogla sudije i te kako mogu da pomognu ili odmognu ako je aut da sviraju dobru loptu pokazu pec kad ga nema sviraju duplu kad nije i jos sto nacina da direktno dodele poen koji pripada drugoj ekipi zato ako misi iz ove branse i nisi bio na utakmici nije ni korektno da komentarises na taj nacin
referee
MOLOM TE, ALI, MOLIM TE! Objasni mi koji to sudija navuče 2 seta za jednu ekipu, a onda dozvoli da, po tebi ne favorizovana ekipa, osvoji naredna 3 seta???!!! Ako si ti sportski direktor kluba, nadam se da će predsednik tvog kluba uvideti svoju grešku, a tebe poslati u daaaleeekuuu istoriju!!! Bruko!!! Prestanite da omalovažavate sportske pobede bilo koje ODBOJKAŠKE ekipe u Srbiji. Upamtite, ODBOJKA JE JEDINI NE UKALJANI SPORT U SRBIJI!!! Hejteri idite u njivu i na pozitivan način odstranite vašu negativnu energiju!!!
Ale
Vreme je da porod. Golijanin preda nekome Kalemegdan na upravljanje i time zaista izdrzava klub
Ale?!
A je l bi ti predao nesto sto ti donosi zaradu iskljucivo za sopstveni dzep? Siguran sam da ne bi. Zakljucak nije tesko izvesti.
vuk
nigde nisam procitao da su sudije u trecem setu pokusale da pomognu Partizanu da zavrsi utakmicu dali su im 3 cista Spartakova poena ni to nije pomoglo vratiti se u utakmicu posle omako 2 izgubljena seta moze samo ekipa koja ima kvalitet ali i karakter tako da ce Partizanu biti jako tesko da sad pobedi 3 puta za redom
teferee
Vuče, Vuče bubo lenja...
Pametni
Ovo je odbojka, ne možeš da daš tuđ poen drugome. Nije fudbal da sviraš penal ili košarka da sviraš tehničku. Ako su pomogle tada, što nisu u sledeća dva seta? Ne lupaj.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.