Почетна / Одбојка / Супер лига

Сигуран старт Лала, Војводина води са 1:0 против шампиона Звезде

Бољом игром у завршници прва два сета Новосађани савладали шампиона и повели у финалној серији
ФОТО: Н. Неговановић

Војводина НСС - Црвена звезда 3:0 (25:21, 25:22, 25:17)

Нови Сад - Дворана: СПЦ Војводина. Гледалаца: 500. Судије: М. Јанковић (Стара Пазова), А. Поповић (Сремски Карловци). Трајање меча: 83 минута.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 8 (6-4, 2 бл, 2 ас), Станковић 6 (4 бл), Премовић 14 (27-13), Кујунџић 11 (23-10, 23 пријема, 3 гр), Мехић 13 (16-11, 13 пријема), Радовић 4 (3 бл), Пековић (либеро, 15 пријема), Вучићевић, Илинчић, Тодоровић, Ковачевић, Перић. Тренер: Неџад Османкач.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Петровић 2, Машуловић 5 (6-4), Милутиновић 4, Нејић 10 (19-8, 13 пријема), Стојсављевић 5 (21-5, 3 гр, 4 изб, 25 пријема, 2 гр), Благојевић 6 (14-5, 4 гр), Јевтић (либеро, 24 пријема, 1 гр), Самарџић, Гмитровић 8 (12-8), Мунћан 1, Шкрбић, Вељовић. Тренер: Драган Кобиљски.

 

Војводина НС семе начинила је први корак ка освајању титуле и у финалној серији плеј-офа против Црвене звезде повела 1:0. Самоуверено у нападу, уз много бољу игру на мрежи од противника, ученици Неџада Османкача савладали су браниоца титуле са 3:0 у сетовима.

Иако је исход прве утакмице у СПЕНС–у максимални тријумф домаћина, нису Лале лако дошле до целог плена. После климавог почетка, уз доста грешака, Војводина НСС морала је да јури резултат. Исти сценарио виђен је и у другом сету, али су се тада црвено-бели из Новог Сада на време тргли и заиграли на свом препознатљивом нивоу. После резултатске клацкалице до половине трећег сета, уследила је доминација домаћина за први тријумф у финалној серији.

Нервозно је Војводина ушла у меч, чему сведоче и три грешке на почетку када су гости повели 4:0, што је натерало Османкача да реагује тајм-аутом. Звезда се захуктала и дошла до 6:1. Ништа није полазило за руком играчима Воше, почеле су и сервис грешке, док су београдски црвено-бели, с друге стране, играли знатно сигурније и храбрије, па су на обавезан одмор у првом сету отишли са пет поена предности – 12:7.

Наставили су Новосађани да поклањају поене сервисом, али је у наставку сета почела да греши и Звезда. На тај начин обезбедили су домаћину четири поена, а затим је уследила и превага, за коју је био задужен средњи блокер Војводине Симић.

Са два везана аса донео је изједначење и вођство свом тиму од 16:15. Покушао је тренер Београђана, Кобиљски, нешто да промени изменама, па је тако уместо Милутиновића у игру ушао Мунћан, а потом је Стојсављевића заменио Самарџић. После одличног сервиса Мехића, на мрежи се сјајно снашао капитен Станковић и Војводина је у завршницу ушла са 20:17. Кујунџић је поентирао за 22:19, после чега је Кобиљски затражио тајм-аут. Уследиле су две грешке Звезде, Нејић је Лалама поклонио сет лопту, а другу је реализовао Симић за 25:21 и вођство од 1:0.

Иако ношена победом у првом сету, Војводина је опет на почетку следећег морала да јури резултат. Звезда је повела 9:5, али су на време консолидовали игру изабраници Османкача, па су после два везана поена Мехића пришли на само поен заостатка – 9:10.

Расположени Симић је режирао изједначење 11:11, а после два блока Воша је преокренула у своју корист – 14:12. Поправили су сервис Новосађани, направили су само једну грешку у овом делу игре. Решио је Кобиљски да одмори Благојевића, па се на терену нашао Гмитровић. Блоком Радовића Новосађани су дошли до 19:17, а Кујунџић је поентирао за 21:18. Уз њега, одличан у завршници био је и Премовић, који је донео сет лопту 24:20. Није, међутим, Звезда лако полагала оружје, Нејић је био успешан у нападу за 24:22, али је Гмитровић сервис грешком донео коначан расплет у овом сету, који је Војводина добила 25:22.

До техничког тајм-аута у трећем сету на семафору је била резултатска клацкалица. Обе екипе играле су до краја за сваку лопту. Домаћини су, ипак, први дали гас и блоком Станковића се „одлепили“ на 14:12. Кобиљски је затражио тајм-аут, али је и следећа два поена Војводина освојила блоком и то опет Станковића, а потом и Премовића. Уследила је иста реакција Кобиљског при резултату 16:12, али Војводину ништа у том тренутку није могло да заустави. Нису играчи Звезде имали решења за сјајног Премовића, да би Кујунџић донео 20:15, а потом и 22:16. Меч лопту реализовао је Мехић за 25:17 и коначних 3:0 у сетовима.

Семафор финала Супер лиге:

Први меч:

Војводина – Црвена звезда 3:0 (25:21, 25:22, 25:17)

Други меч:

Војводина – Црвена звезда 17. април у 17.30

Трећи меч:

Црвена звезда – Војводина 20. април

Евентуални четврти меч:

Црвена звезда – Војводина 23. април

Евентуални пети меч:

Војводина – Црвена звезда 26. април

Напомена: Победник финалне серије биће екипа која прва оствари три тријумфа.

Коментари24
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

He he
Radović pokazao potencijal za A reprezentaciju!
Ufuf
Budi realan!
Zivota
Nedjeljko ti si?
vdn slaninar
bravo za momke,idemo do titule,da je vratimo na mesto
NS
bravo voso, do titule
Klip
Jos malo! I onda da cujemo sta kaze Maric za trenera!
borrissey
Gde su sad oni silni navijači zvezde i Pazara koji su rekli kako je njihovo polufinale bilo zapravo finale pre finala. Napred Vošo!
:^;*,?()
Hahaha bas je to bilo "pravo finale" .Zvezda sampion!!!
.........
Pravo finale je bilo Pazar i Vojvodina, ovo neće biti zanimljivo

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.