Почетна / Одбојка / Супер лига

Звезда довела појачања: Машуловић код одбојкаша, Ђурић међу одбојкашицама, Весна Читаковић спортски директор

„Чардак ни на небу ни на земљи” је у овом тренутку дом Црвене звезде, када је у питању прелазни рок. Састави мушког и женског тима су и даље велика непознаница, али су циљеви екипа са Маракане потпуно јасни
ФОТО: Фејсбук/Кристина Ђурић

Они су, као и претходних година, највиши, истиче Ана Аврамовић, генерални директор одбојкашких клубова из Љутице Богдана.

Како велики циљеви захтевају и велике тимове, задатак Управе је да у наредном периоду оствари договоре са играчима. Нарочито у мушкој конкуренцији.

У складу са тим, и прво појачање је стигло у шампионски тим. Реч је о Немањи Машуловићу (21), који је у Београд дошао из Младог Радника, са којим су се црвено-бели борили у финалу Купа.

Немања Машуловић је нови члан Црвене звезде и то је све што за сада могу да вам кажем. Он је потписао трогодишњи уговор са клубом и појачаће нас на позицији средњег блокера – поручила је Ана Аврамовић.

Пред клупом актуелног првака су велики изазови, пошто су момци који су били носиоци игре најавили да ће срећу потражити у иностранству. Реч је о Околићу, Милутиновићу, Буцуљевићу и Јаковљевићу.

Још је рано за било какве стриктне планове. Играчи којима су истекли уговори и даље нису нашли нове клубове, тако да нема званичних информација о томе ко конкретно остаје, а ко иде – каже Аврамовићева.

После три сезоне паузе, Црвена звезда ће поново заиграти у Лиги шампиона. Нешто мања котизација олакшала је пријаву за ово такмичење.

Очекивања од следеће сезоне су, наравно, највиша. Бранимо два трофеја, Куп и титулу. Желимо да створимо конкурентан тим и да се покажемо у што је могуће бољем издању.

Читаковићева спортски директор
Што се тренерских позиција тиче, Црвена звезда је поверење поново указала Драгану Кобиљском и Мирјани Мусулин. Једина измена у стручном штабу је долазак Весне Читаковић Ђуришић на позицију спортског директора женског тима.
Задовољство нам је што ће Весна и наредне сезоне да буде део нашег тима. Иако је завршила играчку каријеру имаће значајну улогу у клубу. Надамо се да ће нам својим знањем и искуством помоћи да будемо бољи – додала је Ана Аврамовић.

Ситуација није јаснија ни кад је реч о женском тиму. Девојке су на крају сезоне остале без трофеја и пласмана у европско такмичење. Општи утисак је, да су их бројне повреде спречиле да у завршници покажу шта умеју.

Санирани су проблеми, који су мучили играчице. Све су здраве и спремне да од 1. августа крену са утакмицама. Искусније су за годину дана, имају потенцијала – каже Аврамовић и додаје:

Надамо се врху табеле следеће године, јер је то место које Звезди припада. Ако доведемо неко искусније појачање, екипа ће сигурно бити боља, али су нам и садашње играчице квалитетне. Док не будемо знали састав тима, немамо зацртан циљ.

У црвено-белом дресу наредне сезоне неће наступати Александра Брђовић, а упражњено место техничара попунила је Кристина Ђурић (26), која је стигла из Крагуја.

Брђовићева нас није напустила. Она и даље има уговор са Црвеном звездом. Једноставно смо се договорили да оде у средину у којој ће моћи квалитетно да ради и да напредује. То је била и њена жеља – објаснила је на крају Аврамовић.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Da.......
Masulavic je veoma kvalitetno pojacanje. Gledao sam ga na par utakmica prosle sezone a zadnji put u Kupu i prijatno sam iznenadjen koliko je taj momak napredovao......pravi izbor.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.