Почетна / Одбојка / Супер лига

ШАМПИОНКЕ НЕ ДАЈУ ТИТУЛУ: Визура без много муке победила у Суботици

Полуфинална серија се наставља. Визура је вратила брејк у Суботици, па ће о финалисти одлучити мајсторица. Спартак није био ни сенка победничке екипе из првог и трећег меча, поготово не у трећем сету.
ФОТО: Д. Вуковић

НИС СПАРТАК – ВИЗУРА 0:3 (20:25, 23:25, 13:25)

Дворана: ХС „Дудова шума”. Гледалаца: 1000. Судије: И. Миљковић (Београд), А. Поповић (Сремски Карловци). Трајање меча: 86 минута.

НИС СПАРТАК: Рајлић 3, Цветићанин 3, Средић 14, Атанасијевић 1, Богдановић 8, Олуић 10, Матић, Јовић, Дабић, Живановић 1. Нису играле: Јегдић, Вучковић. Тренер: Радован Дабић.

ВИЗУРА: Коцић 7, Лозо 6, Алексић 7, Ранковић 17, Чикириз 3, Ћировић 2, Пушић, Миљевић, Лазовић 6, Матовић 3, Вигњевић 2 (2-2). Није играла: Степановић. Тренер: Ненад Михајловић

 

Добар блок Визуре, пре свега Маје Алексић, уз несигуран напад Спартака, утицале су да бранилац титуле поведе лако са 11:3, а у једном моменту гостујућа екипа је водила и са десет поена разлике. Тек је у финишу сета Спартак успео да ухвати прикључак, пре свега због доброг сервиса. Ас Антанасијевићеве смањио је на 20:23, после чега се гостујућа екипа извукла из незгодне ситуације. Дуг поен је реализовала Сара Лозо за недостижних 24:20.

У другом сету виђена је много већа борба, а Спартак је повео први пут на мечу (7:6). Уз Олујићеву, игру домаћих је носила Ана Богдановић која је везала пет поена, и вероватно би Спартак стигао до осетније предности, да у тиму Визуре није било Љиљане Ранковић која је освајала поене у низу.

Када јој се на сервису прикључила Ћировићева, Визура је повела 15:12. У редовима Спартака пробудила се у право време Тања Средић, а са њена четири поена „голубице” су окренуле на 17:16. Два кључна поена освојила је Ранковићева, па је гостујућа екипа повела 23:20. Спартак се вратио, спасао прву, али није могао другу сет лопту.

Љиљана Ранковић је мучила домаће сервисом, а Спартак је ишао из грешке у грешку, па је Дабић морао да затражи тајм-аут у раној фази сета. Када је Вигњевићева скувала за 10:4, Дабић је затражио још једну паузу, не би ли продрмао своје одбојкашице којима је блок Визуре у потпуности отупео напад. Блок Визуре дотукао је „голубице”, а уз нове нападе Ранковићеве екипа из Београда је водила са огромних 19:7. 

Коментари15
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Bogdan Odbojka
Zista los kvalitet.Sve se svodi na servis.Poeni u serijama,početničke greške,nesporazumi.Ova liga služi da se kale mlade igračice i da iz nje izađu 3,4 igračice za reprezentaciju .U Beogradu na petoj utakmici pretpostavljam da će biti 300 gledalaca.Kad muški Zvezda i Partizan u polufinalu plej ofa ne mogu da skupe više ,kako će ova dečurlija...
Sekretar
Matovic=Druga liga Centar
Ratko Valjevo
Polufinale plej ofa...Iskreno kao školsko takmičenje srednjih škola,takav je kvalitet i utisak ostavila ova utakmica na mene.Nisko je pala klupska ženska odbojka
Xl
Sa kim se vi svadjate, pa svaka cast igracice, al kakve veze ovaj trener ima sa tim. I jos na kraju kad je mala usla, komedija...
Samo pitam
Ko je mala? Koji deo ti je bio smesan?
mali stanoje suboticki
Ajmo,golubice nije prvi put da morate pobediti u Bg da bi isle dalje,imate to u subotu!Respekt sampionkama ali mislim da ste bolje,mozete vi to,ovo je vasa sezona!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.