Почетна / Одбојка / Супер лига

Мускетари у новом руху, Бојовић прва виолина

Одбојкаши Рибнице поштују традицију, припреме 1. августа
ФОТО: А. Даишевић

Одбојкаши краљевачке Рибнице у понедељак 1. августа завршавају одмор. Тог дана, поштујући дугогодишњу традицију, „мускетари“ ће имати прво окупљање и тренинг и краљевачкој ваздушној оази, Борићима на Ратарском имању.

Иза Рибнице је разочаравајућа сезона, шесто место у лиги, испадање на првом степенику у плеј-офу и Купу, пораз у Суперкупу Србије, резултати су који не задовољавају апетите поклоника одбојке у граду на Ибру. Поготово после освајања Купа Србије 2021. године. У понедељак почиње да се пише нова страница богате историје краљевачког елитног лигаша, а промене у играчком кадру су евидентне.

- Окупићемо се 1. августа у Борићима и то ће нам једним делом бити база у првој фази рада. Од играчког састава у клубу су остали искусни дизач Предраг Бићанин, средњи блокери Александар Стефановић, Владимир Гајовић и Слободан Миловановић, примачи сервиса Бранислав Сеизовић и капитен Иван Тодоровић, те либеро Милош Крстески. Рибницу су напустили руски интернационалац Александар Сафонов, Жарко Убипарип је нови члан Војводине, а отишао је и Михаило Пајић. Првом тиму биће прикључени наши јуниори Милан Живановић (дизач), Митар Миљковић (коректор) и Реља Милосављевић (средњи блокер). Такође, играчку каријеру је завршио тамо где је и почео Владо Петковић. Он је у играчкој пензији, али је преузео функцију директора млађих категорија клуба – реферише последњих дана одмора Милан Буцо Симојловић, тренер краљевачке Рибнице.

Рибница ће, као и прошле године, један део припрема провести на планини?

- Гоч је постао наша база. Ове године ћемо од 30. августа бити две недеље на нама најближој и најлепшој планини. Тамо имамо одличне услове за рад, а новина је да ће поред прве екипе у том периоду на Гочу радити и све млађе селекције, дакле комплетан клуб, сви тренери и играчи биће на једном месту. Мислим да се то у историји Рибнице никада није догодило и да ће много значити свима.

За разлику од прошле године, у краљевачком суперлигашу не говоре о амбицијама, нема крупних речи и обећања. Све се своди на најаву доброг рада и добре игре у сезони која долази. У таквим околностима, Рибница је најопаснија.

Милан Симојловић ће у новој сезони имати значајно промењен тим у коме ће прва виолина бити повратник Младен Бојовић, а рачуна се на огромно искуство капитена Ивана Тодоровића. Новајлије су још Милутин Мијајловић (Млади радник), Никола Ражнатовић (Борац Старчево) и Никола Маричић (Младост Брчко). Клуб су напустили Пајић, Сафонов, Убипарип, док је Владо Петковић завршио са играчком каријером и преузео дужност директора млађих категорија.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

'Oće to, 'oće
A kad se samo setim kakvu su renesansu najavljivali kad oteše klub pre dve godine. Prošle godine i duplu krunu.Nije se moglo proći gradom od njihovog "puvanja". Ali ne može...Ogromna plata jednom,još veća onom drugom a za ostatak ekipe mrvice.Sad ćutite i nabite glavu u pesak i probajte da ne uništite ono što su mnogo veći od vas stvarali.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.