Почетна / Одбојка / Супер лига

Крсмановић и Буцуљевић у Војводини

Уз њих, уговор на три године потписао и млади талентовани примач Жарко Убипарип из Рибнице
ФОТО: ОК Војводина

Крај такмичења за први тим не значи и одлазак на одмор струке, управе и комплетног менаџмента.

Освојена шеста титула у низу за Војводину је мотив више и додатна инјекција у даљем раду и плановима за нову сезону. Томе у прилог иде како продужетак уговора са готово свим играчима, тако и ангажовање озбиљних појачања.

Оно што се најављивало после финалног окршаја у плеј-офу и прославе титуле, сада је и озваничено на конференцији. Дрес шампиона наредне две сезоне носиће искусни играчи, интернационалци и репрезентативци, средњи блокер Петар Крсмановић и техничар Максим Буцуљевић.

Уз њих, уговор на три године потписао и млади талентовани примач Жарко Убипарип из Рибнице.

– Мислим да се одбојка на велика врата вратила у Србију и да је национални спорт број један. Ми смо, за разлику од неких спортова, показали како то треба да изгледа, јер у одбојци нема само Звезде и Партизана, или само Војводине. Много је клубова који су подигли ниво, пре свега организациони. Пуно спонзора је ушло у одбојку, пуно је младих квалитетних играча, али се такође и враћају интернационалци. У Суперлиги смо имали седам клубова који су могли свакога да победе, мислим да фале још два таква, да буде још интересантније. И последња утакмица у Новом Саду показатељ је како све треба да изгледа. Било је пуно породичних људи на трибинама, преко 2000 њих је ушло у салу, а сигурно скоро исто толико није успело да уђе. Посебно се захваљујем највернијим и најватренијим навијачима. Такође, хвала на позиву да будем почасни члан љубитеља Спортског друштва Војводина. Мени је Војводина у срцу и борићу се за њу онако како ја то умем, на мој начин. Пет везаних титула откад сам ја у клубу, а шест укупно у том низу показују да знамо да радимо – истакао је председник ОК Војводина Драгољуб Збиљић и наставио:

– Има много талената који долазе. И кадети и јуниори су се пласирали на ЕП. Једино бих желео да замолим да нас не саветују то ко шта треба да игра, не мислим на савез, него на познаваоце одбојке. Ја верујем у нашу струку у клубу и она ће одлучити да ли ће Лука Станковић играти коректора или примача. Честитам Крсмановићу који је коначно, после три године преговора, потписао на две сезоне. Максим је оставио велики траг у Звезди, после тога имао је интернационално искуство, а пошто је из Бачке Паланке, надам се да ће још већи печат оставити у Војводини. Ово је велики корак. То је искуство које ће нам помоћи у великим мечевима када одлучују једна, или две лопте. Верујем да ћемо се заједно радовати великим европским изазовима. Знате да сањамо европске снове. Надам се да ћемо пунити и велики Спенс. Момци добро нам дошли.

Максим Буцуљевић захвалио се на добродошлици и честитао Војводини на владавини и свему ономе што ради последњих година.

– Ако неко мисли да је то лако, нека проба, нека покуша оно што ради Војводина. Драго ми је да сам део оваквог колектива и што сам дошао у велику породицу. Учинићемо све да вратимо куп, да одбранимо титулу, али пре свега бих желео да имамо озбиљнију улогу у Европи. Драго ми је што је Петар са мном, добро се познајемо и верујем да ћемо се брзо уклопити са тимом и да ћемо сви заједно градити успехе. Једна од наших улога је и да младим играчима помогнемо да буду бољи. Ово није појединачни спорт и ништа не значи ако три, или четири играча играју добро. Желимо да извучемо максимални потенцијал из свих, посебно млађих, да будемо јаки као колектив и да негујемо тимски дух – поручио је Буцуљевић.

Петар Крсмановић иза себе има не само велико искуство у репрезентацији, него и у најјачим лигама света, а у Војводину је стигао из Русије.

– Хвала на добродошлици, хвала руководству клуба и стручном штабу што су одабрали мене. Војводина је озбиљан српски бренд. Надам се да ћемо у следећој сезони направити одличан спој младости и искуства, освојити домаће трофеје и начинити корак више на евро сцени. Мислим да ћемо направити супер причу.Ово само још један корак ка побољшању српске одбојке, а надам се да ће убудуће долазити још већи играчи.

Шеф стручног штаб Слободан Бошкан истакао је да очекује да ово буде још један корак даље.

– Доласком њих двојице, али и Убипарипа верујем да ће Војводина наставити путем којим иде кроз Србију, а да ће у Европи направити оно што је потребно не само нама, него и српској одбојци. Јако је добра ствар што последње две, три године Војводина није једини клуб који сам претендује на трофеје. Ту су се умешали и други, показавши и жељу и амбицију да побеђују и освајају. Добро је за све нас, то је прави пут којим треба да иде српска одбојка, како бисмо у будућности могли да стварамо неке нове репрезентативце, који ће наследити садашње и наставити све оно што је рађено у мушкој одбојци. Стварно мислим да је доласком Максима и Петра добијен тај квалитет да у утакмицама које ћемо играти поен по поен будемо чвршћи. Мислим ту на оне у завршницама домаћег првенства, а посебно у Лиги шампиона. Они знају како треба да се изнесу такви моменти, како да помогну екипи – закључује Бошкан.

И млади ће добити шансу...

– Имали смо тешку и турбулентну сезону иза нас и док смо се мучили резултатски, радили смо велики посао на другој страни, а то је разговор с нашим играчима, којима верујемо. Продужили смо уговоре. Велика је конкуренцја у првом тиму, добиће шансу. Ту је Нови Сад, који је део нас, а важно је то што је изборио Суперлигу. Ту ће бити места за младе играче који морају да играју и то јаке мечеве. Комбиноваћемо, можда ћемо ротирати у децембру. Верујемо и у рад Неџада Османкача, испратићемо шта и колико могу наши таленти – предочава Збиљић.

Коментари18
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

007
Uz Mehića i Bajandić i Ubiparip su vrlo dobri. A najveće pojačanje moguće bi kako se očekuje bi bio jedan od najboljih na Svetu kam bek Ivovića iz Rusije za velike novce naravno što Zbilja može da parira ako ne preuzme FK Vojvodinu što je vrlo izvesno
"Kam bek" prop'o
Ivović potpisao u Italiji, za Ćisternu...
Chiske
Sve ovo dobro je medjitim ja mislim da Vosi treba dobar libero jer Negic nazalost je idi mi, dodji mi. Moze da odigre svetski ali moze da izbrljavi 5 protivnickih servisa. Mnogo pljujete Baraneka, a covek je bio jedna od karika za osvajanje titule. Mislim pisete kao da jednu tekmu od pocetka do kraja niste gledali jer Baranek je po poenima bio odma iza Parapunova. Treba jedan top class primac to 100% i nov libero a ovo ostalo ce se onda poklopiti, Trebalo je sa Migelom to da se resi medjutim taj covek nas je unazadio i napravio ovu sezonu izuzetno teskom a dosao je kao MVP. Ogromni promasaj i razocarenje.
Persona
Maksim se pokazao poslednjih par godina u inostranstvu i sazreo kao igrac. Pogotovo u Turskoj gde je i imao ugovor i nove ponude koliko sam cuo za sledece sezone. Nije Vojvodina luda sto ga je izabrala. Ima karakter i iskustva. A Krsmanovic takodje,ne mozete ga porediti sa tamo nekim klincima. Samo napred momci!
kile
vosa treba da ponudi 100k ako zele napadaca primaca koji ce praviti razliku. to je pocetna i realna cena, a ne kao baranek koji je bio potpuni statista u celoj prici. drugi najveci problem je boskan. niko,ali niko od nasih internacionalaca nema bas neko visoko misljenje o njemu, sto trenerskom,sto ljudskom. zbiljicu treba ozbiljna glava koja ce mu otvoriti oci, a ne poltroni koji slusaju. njemu kao predsedniku skidam kapu jer je pokrenuo srpsku odbojku svojim sponzorisanjem i entuzijazmom. veliki klubovi uvek dovode igrace koji su osvajali kroz karijeru,koji znaju kako da iznesi pritisak. srecno momcima koji su potpisali,ali treba jos jedan ozbiljan igrac na poziciji napadaca primaca
Ns
Potpuno se slažem, Vojvodina ako uspe da dovede primača nadapaca pored Mehica koji će biti fokusiran na prijem servisa to bi bila ozbiljna ekipa. Sa Parapuvim i dva solidna dizaca koji treba da se menjanju i zavisnosti od forme. Rešiti se Luke Cubrila čovek ni kriv ni dužan se naigrao u ligi šampiona. Krsmanović i Simić ozbiljan par srednjaka, jedino škripi na liberu .
Lala
Mislim da je Musulovic bolji bloker od Krsmanovica a Todorovic za klasu bolji od Buculjevica,ne razumem zasto oni nece da se vrate i igraju u nekoj Slovenackoj ligi za verovatno mnogo manje ugovore nego ovi
Viki
Nikad Mašulovic nije bio bolji od Krsmanovica

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.