Почетна / Одбојка / Супер лига

Реконструкција Звезде: Павличевић нови тренер, клуб напуштају Дрча, Делић, Ђорђевић, Милуновић...

У мушкој вертикали договор је пао са Лазаром Мариновићем (чека се потпис)
ФОТО: Архива Журнала

Прича око које се дуго спекулисало, данас добија печат, Ратко Павличевић, ће и званично бити промовисан као тренер женске екипе Црвене звезде.

На месту шефа струке замениће Милана Гршића.

Добро познато лице одбојкашким посленицима и поштоваоцима црвено-белих, после малтене девет година враћа се у Србију и то у своје јато!

Павличевић је каријеру почео као шеф струке мушког тима, с краја 90. година. Да би од 2005. чак девет година провео са црвено-белим дамама. Почетком 2000. пут га је водио у Ал Хилал из Саудијске Арабије, те кипарски Пафос.

После трофејних сезона у табору са Маракане, 2014. одлази у грчки Фоиникас Сирос и поново започиње путовање у мушким екипама. Уследили су Амрисвил, поново Сирос, а сезону пре повратка у Љутице Богдана, заокружио је у клубу Шеноа, са којим је освојио друго место у шампионату Швајцарске.

Сигурно да 56-годишњег стручњака чека нови, велики изазов са освајачем дупле круне и на домаћој сцени, али и у Лиги шампиона, коју су избориле црвено-беле грације.  

Да ли се и шта још спрема под сводовима најтрофејнијег клуба, биће познато у наредним данима, а челници моле за стрпљење јер пуно је посла и у мушком и у женском тиму.

После одласка искусног капитена Бојане Дрче у Русију (Лењинградка), средњи блокер Јелена Делић (21) на прагу је немачког Зула. “Зелено светло” од клуба, добиле су Мила Ђорђевић, Милица Милуновић… и остале којима су истекли уговори, а није тајна да управа са појединима преговара.

У мушкој вертикали договор је пао са Лазаром Мариновићем (чека се потпис), а још на крају сезоне поменуто је и име средњег блокера из Младог радника који би требало да појача тим са Маракане.

Црвено-бели раде непрестано, а остаје да се види када ће ови али и нови трансфери да буду и званично парафирани.

Коментари14
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zar nisu
sve devojke otisle? Kako sad ostale Zivojinovic i Rodic, a 99% i Lazic? Znalci carobnjaci :D
Folki
Dve Kubanke su u igri. Ceka se sponzor za njih.
Volleyball scout
Zvezda sledece sezone igra Ligu sampiona a dosta tesko ide sklapanje ekipe. Od starih ostale Ana i Rodic.Po meni je Ana bila kljucni Zvezdin igrac,fantastican prijem i vrlo sigurna u napadu.Mislim da Ana moze lagano da igra u Italiji. Problem je sto treba dovesti fakticki 10 odbojkasica.Oni insistiraju na dovodjenju iskljucivo domacih igracica ali je problem sto one koju su kvalitetne vec imaju klubove a ove koje bi mogle biti u opticaju nisu nikada ni CEV kup igrale. Da bi mogli da pobedjuju u ligi sampiona morali bi dovoditi americke odbojkasice iz srednjih evropskih klubova i sa koledza,kao i odbojkasice iz brazilskih klubova.
Da povratak gledalaca na tribine
Je baš primetan. Pa daj bože da je 350 gledalaca prosek po utakmici.
Гледа
Оних 3000 људи на финалу Купа Србије, па 3000 људи на финалу плеј офа у Убу, па никад пуније трибине на Бањици на утакмици Ц. Звезда-УБ.... Ове године је приметан повратак гледалаца на трибине....
Прикажи још одговора
Raca
Mnogo je para ulozeno prisle sezone a titule dosle zahvaljujuci sticaju okolnosti.Slaba liga gde starije igracice dominiraju nad "talentovanom decom" je odlika naseg prvenstva.Zvezda ako hoće da ozbiljnije igra Evropu mora dovesti bar 10 novih igračica. A da li ima takvih?
Lepo
Treba obnoviti igracki kadar.Dobro je što je dosta igracica otišlo, naročito libero i treba dovesti dobrog libera i primača jer je prijem bio slabiji deo zvezdine igre.
Gogec
Voleo bih da mi neko kaže kog libera je Zvezda imala prethodnih sezona a da je bila bolji od Milojević. Realno je i pozvana u reprezentaciju jer joj je mesto medju najboljima
U LAŽI SU KRATKE NOGE
Pa u inostranstvu je gotovo nemoguće igrati na vezu.... Svi koji prate odbojku znaju da ona NIKAD ne bi igrala u Zvezdi ni tog "pola libera" gde je igrala prijem da se ne preziva Milojević, nema mesta u prvih 6 klubova lige, pa ni u Sremu jer je Tadić klasa za nju, a o reprezentaciji bi mogla da, sanja... Ali veze, mame i tate su čudo... ali samo u Srbiji. A o brojnim ponudama vidim da ih imala toliko da ide u Kinu, u klub OSS koji joj sredjuje taj angažman.... U laži su kratke nige
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.