Почетна / Одбојка / Широм планете

Одбојкашки глобтротер Бранислав Моро о сусрету са Ким Џонг Уном

– Највећа изненађења која сам доживео везана су за Демократску Народну Републику Кореју. Одбојка је јако тешка за проналажење посла и често немате велики избор – казап је Бранислав Моро
ФОТО: Приватна архива Б. Мора

Радио је као први странац у свету спорта у Демократској Народној Републици Кореји. Ипак, далеко да је само тај део света обележио богату каријеру искусног тренерског вука Бранислава Мора.

Списак земаља у којима је зарађивао од одбојке је за сваки респект, а живео је у Југославији, Грчкој, Белорусији, Либији, Филипинима, Румунији, Тунису, Саудијској Арабији, Кувајту, Египту...

Највећа изненађења која сам доживео везана су за Демократску Народну Републику Кореју. Одбојка је јако тешка за проналажење посла и често немате велики избор. Морам да признам да сам већину ангажмана пронашао путем личних познанстава – почео је причу Бранислав Моро.

Тренутно 62-годишњи стручњак са клупе предводи мушки национални тим Кинеског Тајпеха и из прве руке је приближио актуелно стање у репрезентацији.

Радим у Каошунгу и не можете да замислите како изгледа Национални тренинг центар, дефинитивно један од најбољих на свету. Доста се разликује рад, имам сараднике, јер волим и да поведем неке од млађих тренера. Са мном су Дејан Вулићевић и Милош Аћимовић, тренер физичке припреме. Било је напорно током првих пет до шест месеци, када смо морали да променимо методологију рада, али и да се привикнемо на недостатак високих играча.

Није новост да је Моро током боравка у ДНР Кореји имао прилику да разговора са лидером Ким Џонг Уном, радо се и присетио сусрета.

Није мала ствар да упознате Кима, који је тамо омиљена особа. Признање је што сам имао шансу да разговарам и прокоментаришем поједине ствари са њим. Чак су поједине дипломате чекале читав мандат, како би били примљени...

Комплетан текст можете да прочитате у броју Спортског журнала за 12. децембар. Уколико желите да се претплатите на електронско издање Журнала кликните ОВДЕ.

Коментари11
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Tri tacke
"Радим у Каошунгу и не можете да замислите како изгледа Национални тренинг центар, дефинитивно један од најбољих на свету." Rece on. Pa hajde onda da svi odu u Tajpeh, kad je najbolje na svetu. Mada je i na Filipinima bilo najbolje, u Arabiji fantasticno, Belorusiji nikad bolje, Koreji da ne pricamo, kao druga planeta... A ovi se grce i pate po Italiji, Turskoj, Poljskoj. Sta ce, kad ne znaju.
Ccc
A na kom jeziku se sporazumeva ?
...
Pa na jeziku "rukama i nogama".
Koki
Da stvarno, on je i neki predavac FIVB. Samo ne znam na koju foru mu je uspelo. I na kom jeziku je pohadjao kurseve kad ih u Srbiji nije bilo.
Kiza
Ma kako da ne... Da li ce pomenuti raditi u nekoj zemljio gde ce moci da se proveri to sto prica? Filipini, Koreja, Tajpeh. Sta je sledece, Sirija, Mouambik, Gvadalupe, Sao Tome...
Kiza 1
Hahaha. Zaboravio si Belorusiju, licni prijatelj Lukasenka.
007
Svaka cast brane. Upoznali smo se na mediteranskim igrama u bariju 97 kad je vodio zensku reprezentaciju i rekao mi pred kozicem da ce devojke za desetak g biti bolje od momaka jer je velika baza puna talenata i pogodio je. Veliki trener i vizionar
008
Jeste veliki strucnjak, ali ni blizu tebi.
Lepo se ofarbao
Je l' to tamno mahagoni?
Zoki
Gledao sam ga pre par godina na nekom svetskom klupskom prvenstvu, kada je vodio Filipine. Bio je crn. Kako pocrvene svega ti?
Hahaha
Da ga je video Kim Dzon Un, ne bi se toliko druzio. Mada je covek mnogo dokon (Kim), pa je imao vremena da caskaju o odbojci svakodnevno. A jel posle mrmot zavio cokoladu ?

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.