Почетна / Одбојка / Широм планете

Слађана Ерић потписала за кинески Љаонинг

Богата клупска каријера Слађане Ерић, 36-годишњег средњег блокера, до сада се везивала само за Европу. Ове, Ерићеву је пут ни мање ни више одвео у Кину, у провинцију Љаонинг
ФОТО: Архива С. Ерић

Уговор је потписан на сезону, а после не баш славне епизоде у руском Протону из Саратова, Слађану Ерић је сада огрејало Сунце:

Хтела сам прво да се све заврши, око тог административног дела и да се јавим са лепим вестима – смеје се Ерићева, у разговору за Журнал.

Истина је да сам чекала можда да се настави ангажман у неком од руских клубова, али када је стигао позив из Кине, оберучке сам прихватила. Од услова, до свега што сам доживела за прве две недеље док сам боравила тамо, тешко да могу толику количину емоција и сјајне атмосфере да пренесем.

Први пут сте у Азији суочени са потпуно другачијим системом одбојке?

Тренирамо по осам сати дневно и то без предаха. Лично, можда имам и године, али велики сам радник и то ми не смета. Овде се игра та чувена, брза одбојка која негде одговара мом профилу играча. Презадовољна сам.

Клуб Љаонинг игра у најјачој дивизији, какви су планови за ову такмичарску годину?

Прво, мени је част да сам у клубу у коме игра и прва звезда репрезентације Кине, Динг Ксија на позицији дизача, потом сјајна и велико име европске одбојке Наталија Мамадова. Верујем да је ово сјајна прича.

Познато је да су актуелне олимпијске шампионке ове године све подредиле баш овом такмичењу, жеља је да се одбрани трон, самим тим је и Лига скраћена?

Практично ће се играти малтене три месеца можда мало више. Зато је и све по неком убрзаном систему и јесу све подредиле Играма. Зато и кажем, рад рад и само рад, и докле стигнем. Једва чекам да стартујем – искрена је Слађана Ерић, која је на кратко свратила у Београд, а већ јуче отпутовала назад у Кину.

У досадашњој каријери, Ерићева је играла у Црвеној звезди, француској Алби, Волеро Цириху, шпанској Мурсији, Модени из Италије, турском Галатасарају, српским клубовима, Колубари, Визури (Партизан Визури), Јединству из Брчког, ТЕНТ-у, а минулу годину завршила је у Русији, у Протону.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

TnT
Srećno Slađo !
RIN TIN TIN
Kinezi obožavaju plave visoke žene.A Erićka je to.Stara koka dobra juha mlad slon kratka surla.
Cudo
Neverovatno da se komentarise ovako vrhunska sportistkinja...Cime je zasluzila Ericka da ovako nepristojno pisete o njoj? Sjajan sportista sa dugom karijerom! Sramno! Srecno Ericki!
Ccc
Ahahahaha. Kralju
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.