Почетна / Одбојка / Широм планете

Чупковић освојио Лига Куп, па поменуо Звезду и изазвао одушевљење у Пиреју! (ФОТО, ВИДЕО)

У Грчкој је протеклог викенда играно финале Лига Купа, а главни протагонисти били су Срби
ФОТО: Приватна архива

Трофеј Лига Купа Грчке припао је Олимпијакосу, којег са клупе предводи Слободан Бошкан, а чије боје брани Константин Чупковић.

У пораженом ПАОК-у био је бивши репрезентативац Србије Владо Петковић. Дилеме око победника није било, црвено-бели су славили са 3:0 (25:23, 25:16, 25:21).

Чупковић је био МВП финала. У дуелу за трофеј против ПАОК-а забележио је 14 поена, један мање имао је Агамез. На другој страни, бољи од осталих били су Сакоглу (15) и Данте (14).

Претходно је Олимпијакос у полуфиналу био бољи од Панатинаикоса (3:1), док је ПАОК савладао Ираклис.

Првобитни план је био да се финале Лига Купа игра на Кипру, али је због безбедности и добро познатих односа, односно нетрпељивости између навијача одлучено да се жребом одреди домаћин финала. Имали смо среће да играмо у Пиреју и заиста је било дивно. Пуна хала, френетично бодрење са трибина, потом и заједничко славље, које је потрајало дуго у ноћ – рекао је Чупковић, који се на додели трофеја појавио у мајици са грбовима братских клубова, Црвене звезде и свог Олимпијакоса.

По завршетку меча, односно церемоније, Чупковић је узео мегафон и повео навијање, уз тактове добро познате песме навијачима Олимпијакоса „Звезда ми је све“.

Све је са навијачима кренуло некако спонтано. Добро је позната наша братска веза са Црвеном звездом, био сам им симпатичан од самог старта сезоне. Али, јасно ми је било да ће ме скроз заволети само ако љубав према клубу докажем и на терену. Гледао сам недавно и на кошаркашком мечу кад је гостовала Звезда у Евролиги, тај меч је био заиста спектакуларан, а атмосфера се не може речима описати – искрен је био Чупковић, који признаје да ужива у Пиреју.

После Младог радника, Војводине и Радничког, потом сада већ богате интернационалне каријере у Црној Гори, Италији, Пољској, Француској и Катару, Чупковић је изабрао Грчку.

И нисам се покајао. Дошао сам у Олимпијакос јер сам знао да клуб треба вратити на стазе старе славе. А ја као неко ко одувек жели да игра за трофеје сам спојио посао и љубав према боји коју волим од малена. Не постоје речи које могу да опишу емоције кад играмо дербије и бранимо грчку Звезду! Имао сам слабији старт сезоне, има разлога зашто је то тако било, али сам знао да ће доћи мојих пет минута. Рад и стрпљење су се исплатили – закључио је Чупковић.

Саша Старовић појачао ПАОК
Репрезентативац Србије Саша Старовић после седам сезона преселио се из Италије у Грчку, убојити коректор појачао је ПАОК. Старовић није играо у финалу Лига Купа против Олимпијакоса, али ће у завршним борбама за два преостала трофеја бити велико појачање за солунске црно-беле.
Старовић је каријеру почео у родном Гацку, одакле га је пут водио у подгоричку Будућност, потом је наступао за руску Урал Уфу, а у Италији је играо за Латину, Сан Ђустино, Лубе, Верону и Милано.
Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

..
Sve čestitke Boskanu i Cupkovicu na trofeju i Cupkovicu na pojedinacnom priznaju,nadam se da ce selektor imati u vidu njegove igre. P.S. Ja sam mislio da je Cupkovic Partizanovac, bar se tako izjasnjavao do odlaska u Grcku,ali u svakom slucajy sve cestitke
Ze
Zvezdas je. Znam ga kao klinca
Е да
Имаће га у виду нови селектор, стари га не види...
Pfc
Drzi se ti terena i prijema servisa... Kad bi to radio kako treba, ulagivanje navijacima ti ne bi bilo potrebno.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.