Почетна / Одбојка / Широм планете

Атанасијевић овацијама дочекан у Перуђи: Тренутак за незаборав

Кад је већ било јасно да Модена иде ка победи у дербију 7. кола у Перуђи, тренер домаћих, Слободан Ковач повукао је потез очајника. У игру је убацио, још увек реконвалесцента, Александра Атанасијевића.
ФОТО: legavolley.it

Реакција публике у дворани „Пала Еванђелисти”, у моменту када је на семафору писало 1:2 и 18:21, била је просто невероватна. Овације, песма, крици, нада у преокрет... Након наредног поена, којег је освојио баш Атанасијевић, уследио је тајм-аут гостију и два минута чуда, којег препричава одбојкашки Бата.

Невероватно, и сад се најежим. Гледао сам неколико пута снимак из разних углова дворане. Хвала публици, заслужили су много више од два изгубљена дербија. Надам се да ћемо им узвратити, ја нарочито.

Освојили сте прва два поена у новој сезони, а на крају погрешили и сервис?

Били су то моји први смечеви после тачно четири месеца. Што се тиче сервис грешке, као и увек, желео сам најбоље, али није то још ни изблиза форма, потребна да се игра на овако високом нивоу. Вероватно ћу у постави бити тек за неких десетак дана – каже Атанасијевић.

Има ли још неких здравствених проблема?

Да куцнем у дрво, нема... Осећам благу бол, али ни изблиза онакву, каква је била овог лета. Претпостављам да је то због реза, или још недовољне снаге мишића. Тек од скоро скачем и сад ме боли лист ноге. Одрадио сам јуче још једну магнетну резонанцу, нема никаквих промена, све је у најбољем реду и једва чекам нови тренинг – признаје Атанасијевић.

Челници Перуђе су нестрпљиви, много новца је уложено у нову екипу, трофеји су обавеза?

Створен је огроман притисак, што, по мени, не доноси ништа добро. Неки момци још нису у правој форми, два изгубљена дербија нам свима говоре где смо у овом тренутку. Позиција на табели, пето место, тренутна је реалност. Надам се да ће и мој повратак и енергија, коју донесем, утицати на целу екипу, да сви заиграмо пуно боље. Осећам одговорност због последња два пораза, јер сам део екипе, без обзира што сам играо јако мало – признаје српски ас.

Жреб је био немилосрдан, јер Перуђа у наредном колу гостује Лубеу?

Није било ни среће, три дербија у низу, два смо изгубили, а идемо у Ћивитанову, готово прежаљени. Надам се да ћемо да збијемо редове и сви заједно нападнемо Лубе. Мотив мора да буде огроман. Лично, могао бих да помогнем најмање у једном сету, или да улазим у игру у завршницама, ако буде потребно. Још нисам спреман за цео меч, али, за екипу ћу све учинити. Тешка је ситуација – поновио је Атанасијевић.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Baki
Srecan ti povratak.Neka te zdravlje posluzi, a za ostalo ces se sam pobrinuti. Lepo je kada publika prepozna i zna da ceni ono sto si ti dao timu. Srecno care.
Baki
Neka ti srecan povratak. Samo da te zdravlje posluzi, za sve ostalo ces se sam pobrinuti. Lepo je kada publika zna da ceni sve ono sto si bezrezervno dao timu. Srecno care

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.