Почетна / Одбојка / Репрезентација

Чувамо култ репрезентације

Слободан Ковач, селектор Србије, о онлајн тренинзима и плану рада с Орловима током периода без такмичења
ФОТО: cev.eu

Слободан Ковач, селектор Србије, актуелног владара Старог континента, ништа не пре-пушта случају. Трофејни стручњак је организовао он лајн тренинге са којих слика иде на адресе репрезентативаца. И то није све. У јуну, Ковач ће у Београду да окупи репрезента-цију иако такмичења ове године неће бити.

Циљ селектора је јасан:

– Чувамо култ репрезентације! Биће то припреме као за неко од великих такмичења када припреме трају по два, три месеца – каже Ковач. – Такође, велики број играча је био у карантину. Нарочито се то односи на оне у иностранству, пре свега у Италији. Били су без физичких активности. Тако да су ови он лајн тренинзи увод за оно што нас чека на припремама.

План је већ осмишљен.

– План је да 1. јуна почнемо припреме у Београду. Бићемо у хотелу М, тренираћемо у две групе сали на Бањици. Радићемо са 30-ак играча. Поред искусних, биће ту и неки млађи, као и играчи из домаће лиге. Имаћемо прилику да видимо чиме располажемо и на кога можемо да рачунамо.

Једина дилема је до када ће припреме да трају.

– У сталној сам вези са Зораном Гајићем, председником Одбојкашког савеза Србије где имају више информација из других националних федерација. Јер, уколико међународна сезона почне 1. септембра, питање је када ће клубови почети да повлаче играче на поче-так својих припрема. Има неких најава да ће већ средином јуна Италијани и Пољаци да зову играче назад, а како нема званичних међународних такмичења, не можемо да их задржимо. У сваком случају, важно је да тренирају.

Не крије селектор да је током паузе често био на вези са играчима.

– То је један од разлога ових припрема. Имао сам пуно позива. Звали су ме играчи, распитивали се... Свесни су и они да велика пауза оставља траг – закључио је Слободан Ковач који после Београда планира наставак припрема у Врњачкој Бањи.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

007
U kom ce klubu biti nas zlatni selektor sledece sezone?
Da li je moguće da ne znaš?
U Zviždu iz Kučeva.
Gaja
samo trener zenske reprezentacije ima pravo da vodi klub a muse placa drzava tako da mu i ne treba.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.