Почетна / Одбојка / Репрезентација

Јововић: Првих пет утакмица играли смо против 60 играча које „не познајемо”

Цео стручни штаб и ми играчи дисали смо као једно, та хемија је недостајала – признао је 27-годишњи техничар Орлова
ФОТО: Н. Неговановић

Од 2013. године када је дебитовао за сениорски тим, ризница медаља Николе Јововића сваке године била је богатија за једно одличје. Две бронзе са Европских првенстава 2013. и 2015, сада злато из Париза, сребро и злато из Светске лиге...

Николиних, за сада, „топ пет” је ту, у витрини. А, један од Новосађана у националном тиму, на почету разговора, онако сигурно је прозборио:

Спремни смо за велика дела!

Многи су имали и похвале али и критике на рачун ваше игре на Првенству, читате ли, бавите се коментарима?

Морам да признам да не читам новине и шта пишу мреже, а поготово се не бавим коментарима ево већ девет година. Изолован сам од тога. Драго ми је што смо себи доказали да можемо. Увек смо потајно веровали да можемо, чекали смо на успех и дочекали га. Фантастичан смо остварили на Првенству. Показали смо свима, мислим на одбојку у свету, да смо спремни за велика дела. Зато сам то истакао на почетку.

Шта вас је водило, многи су, па и ви сами, истицали, да је кључ био баш у тој енергији?

Како су утакмице одмицале, тако смо и ми стицали све више самопоуздања. Погледима смо „разговарали” на терену и разумели. И то се видело. Нисмо гледали крајњи циљ. Било је дан по дан. И стигосмо до бројке од девет победа што је невероватно. То је та доминација – без трунке дилеме открио је Јововић.

Занимљиво је запажање „златног” диригента игре:

И да нисмо освојили злато, да смо били трећи или четврти, не би било пријатно али нико не би замерио, да није којим случајем дошао резултат. Ипак, за сав наш труд и сва оспоравања која смо само прелазили, која смо игнорисали, награђени смо на најлепши могући начин.

На крају, присетио се се Јововић једно симпатичног детаља и поновио га је:

Није препотентно и стојим иза тога да су сви противници били за респект на Првенству, али ми смо практично првих пет утакмица играли против шездесет играча које не познајемо. Наравно, не буквално... И тако дан за даном. Када смо то превазишли, све остало је била бајка. Француска, потом и финале са Словенијом.

Никола је као и остали момци, који су после осам година поново нацију дигли на ноге, поново мушку одбојку вратили у фокус, постали нови-стари хероји, боравио у главном граду због обавеза. Једва је дочекао да оде у свој Нови Сад и мало предахне пред одлазак у Русију где га чекају обавезе у новом клубу, Урал Уфи.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

007
Opet pustate ove zlibnike koji nisu potrcali u zivotu vec samo znaju da pljuju a tog najlosijeg tehnicara ne bi zvali da igra u rusiji italiji nemackoj i ne bi mu dodelili 2016 u svetskoj ligi nagradu za najboljeg tehnicara strucnjace za neverovatne rezultate i twhniku.
Neverovatan rezultata!
Sa najlosijim tehnicarom medju prvih 5 reprzentacija! Bobo majstore!
Istina
Lepo je bilo gledati vas i uživati ponovo u vašoj igri. Očigledno je da se dolaskom Kovača sve pokrenulo nabolje, pa tako i Jovovićeva igra, što nam je najviše i nedostajalo. Prava je šteta što nije seo na klupu i ranije, sigurno bi već bili plasirani za Olimpijadu.
007
Bravo Nikola i u pravu si što ne čitaš komentare život je isuveše lep i kratak taman živeli 100 godina da bi ga trošili na licemere ,kritizere i zajedljivce .Zlatni tehničar ljudina Nikola Jovović makar bio kako kažu gore pomenuti posprdno iz škole tehničara VOJVODINE NAJVEĆE.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.