Почетна / Одбојка / Репрезентација

Урош Ковачевић МВП Европског првенства

Прмач репрезентације Србије у финалу против Словеније остварио је 20 поена
ФОТО: cev.eu

Србија је у финалу 31. шампионата Старог континента победила Словенију 3:1, а примач Плаве чете Урош Ковачевић проглашен је за најбољег играча (МВП) Европског првенства.

Ковачевићу је ово друга златна медаља са првенства Старог континета, пошто је у саставу репрезентације Србије био и 2011. године, када је освојена последња европска титула.

- Било је фанстастично, поносан сам на саиграче и на своју земљу. Ово је невероватно искуство за све нас. Нико сем нас није очекивао овај успех, а ми смо то урадили - рекао је Ковачевић након финала.

Одбојкашка репрезентација Србије освојила је титулу првака Европе, пошто је у Паризу у финалу Европског првенства победила Словенију 3:1 (19:25, 25:16, 25:18, 25:20).

Србији је ово треће европско злато, пошто је претходно била најбоља 2001. и 2011. године. Такође, Србија је, као и 2011. године, објединила титуле шампиона Европе у мушкој и женској конкуренцији.

Коментари8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

PENZIONER
gospodin u odelu je najzasluzniji za sve novije uspehe odboke u Srbiji. gospodin u odelu je jedini uspesan sportski radnik iz RUPE u sdcz. gospodin u odelu je od klupske muske i zenske odbojke od okcz do reprezentacije napravio sve ove uspehe ... gospodin u odelu je vise dao za srpski sport u zadnje 3 decenije od svih ljudi u i oko zvezde zajedno u istom periodu ... ako se uopste moze uporedjivati sa nekim lukicem, vesicem, terzicem, covicem, jelenicem ... gospodin u odelu se pridruzio i pripada sportskim radnicima kao sto su bili nikolic-pikavac, vlaho orlic, ... gospodin u odelu je dao pecat vitestva, postovanja, rivalstvu u derbijima izmedju okcz, okv, okp ... gospodin u oelu je primer sporskog radnika koji srpskom sportu treba. hvala gospodinu u odelu za sve sto je u srpskoj odbojci uradio i dao.
Da......
Veliko HVALA ...... Gospodinu u odelu.
Sudija
A u 6.razredu mu nisam dao da igra jer ga kao najmladjeg nisu licencirali...
Некодим
Пуно хваљен, али не ретко и врло оспораван, Урош Ковачевић је на овом шампионату Европе показао праву играчку величину.Иако располаже разорним смечом, често је противничке играче доводио, буквално речено, до лудила својим лажњацима и финтама, тако да је заслужено освојио трофеј најкориснијег играча, у конкуренцији низа других одбојкашких велемајстора. Браво Уороше!!!
007
Urose jaki najbolji si najbolji
Srbija
Pun energije i znanja ,pokazao kako se bori za zastavu svoje zemlje .Svaka cast !

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.