Почетна / Одбојка / Репрезентација

Још корак до злата, Србија против Словеније у великом финалу (17,30)

Као што је селектор Ковач рекао, нисмо овде дошли пре утакмице, дошли смо да играмо финале, да се боримо за најсјајније одличје – истакао је коректор Александар Атанасијевић
ФОТО: М. Рашић

Где ја стадох ти продужи... Сениорке Србије 8. септембра покориле су у Анкари домаћина Турску и поново пригрлиле злато освојено 2017. године.

На истом путу, три недеље касније су Орлови. У „златној“ мисији, у походу на нову круну, исту ону освојену у Бечу 2011. године..

У великом финалу у „Берсију“ у Паризу, играће вечерас од 17,30 часова против Словеније. Обе селекције имају велики мотив.

Колико из табора Змајчека стижу еуфоричне најаве борбе за злато, толико је плава чета и даље остала при своме... Тихо и без велике помпе.

Управо је пулене Слободана Ковача, ова мисао водила током целог Шампионата. Иако су можда лошије играли а добијали у групној фази, у невероватном полуфиналу утишали су и Берси, утишали су и Французе, спустили на земљу „неверне Томе“. Експлодирали су квалитет, енергија, снага.

Нису мечеви за Орлове били баш толико лаки, али податак да су до вечерашњег дуела, свих осам добили уз пет изгубљених сетова, ипак говоре више од свих оспоравања!

И после тог великог полуфинала, нису „полетели“ капитен Немања Петрић и саиграчи. Углас су рекли „велики корак ка циљу, али полако“..

Са комшијама које вребају са друге стане, бившој екипи управо селектора Слободана Ковача, Срби су играли од 2014. године девет пријатељских мечева.

Последњи званични био је 2014. године у квалификацијама за одлазак на Светском првенство. Славили су тада плави у Чаиру 3:0.

Пре тога били су окршаји 2013. на ЕП, победа момака из Дежеле, 2011. на Првенству Европе славље српског тима, годину дана касније на квалификацијама за ОИ поново победа нашег тима.      

Александар Атанасијевић, био је та виолина уз цео наштимован плави оркестар који је „спустио на земљу“ надобудне Триколоре:

Изузетно напоран меч, завршили смо га у пола један ујутру. Оно што је најважније је да сада покушавамо да се опоравимо, да се спремимо што боље за финале. Као што је селектор Боба Ковач рекао, нисмо овде дошли пре утакмице, дошли смо овде да играмо финале, да се боримо за најсјајније одличје. То је био сан свих нас. Сада нам се остварује – признао је коректор плавих који је освојио 27 поена у полуфиналу. 

Словенија, добро познат ривал, шта ће да пресуди?

Имамо сви већ довољно искуства, играмо у добрим клубовима, играли смо много оваквих мечева. Знамо колико је битно да заборавимо што пре све што се десило у петак. Имамо доброг противника, мислим да ћемо моћи да играмо, равноправни смо. Морамо да се надамо добром резултату уколико будемо играли на нивоу. Словенци су свесни да као појединци не могу много. Међутим, као екипа да, што су и показали. Играју сјајно, знамо одакле прети највећа опасност – закључио је Атанасијевић.

Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Osa
Juče sam napisao da smo mi gola govna od karaktera, da će mo posle Francuske biti laka roba i tako je. Gledamo priv set i vidimo kako učenik drži lekciju profesoru koji misli da će učenik da padne na dupe o veličine. Kad bi ovaj Atanasijević imao mozak kao Uroš Kovačević bio bi to veliki odbojkaš, ovak sveo sena običnog drvoseču i siledžiju. Nemojte da spremate terasu ovi je neće videti sigurno.
Lale
Sram te bilo momci su sjajni
007
Plava ceta nize bisere. Posto ce sigurno biti bar 5 hiljada slovenaca koji su stigli iz slovenije valjda ce biti itoliko gastarbajtwra iz zapadne evrope kojih ima vise neg 2 miliona slovenaca. Japanke koje nas bodre vec 15 tak g su najvernije nase navijacice
Joco
Treba biti oprezan. Oni su jako motivisani. Ja sam ih gledao uživo protiv Poljske i igrali su sjajno pred svojom publikom. E sad dali mogu to da ponove neznam ali da igraju dobro igraju.
vasic srdjan pristina
svaka cast momci i ocekujem konacno lak mec i 3=0 i veliki pozdrav svim srbima na citavoj planeti zivela srbija i kosovo i metohija
Percic Emil Surdulica
Jos sat i po do pocetak, a prve vesti, Borjan...

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.