Почетна / Одбојка / Репрезентација

Одбојкашице пред Италију: Тешко полуфинале, надамо се победи

Србија, актуелни европски и светски шампион, у полуфиналу ће играти против Италије у суботу од 16 сати по средњеевропском времену
ФОТО: inside.cev.eu

Одбојакшице Србије у полуфиналном сусрету против Италије на Европском првенству очекују тежак меч у Анкари, али се надају победи и пласману у финале шампионата у походу на ново злато.

Примач сервиса Јелена Благојевић истакла је да срећна што се Србија нашла у полуфиналу, као и да су Италијанке биле очекиван ривал.

- Ако гледамо тај костур, очекивали смо Италију и ту репризу са Светског првенства. Некако смо све време концентрисани на себе и као ћемо играти. Мечеви кроз групну фазу нису изгледали сјајно и бајно. Срећни смо што ћемо се у суботу наћи у полуфиналу и што ћемо играти квалитетну и добру утакмицу против таквог ривала. Радује нас то што смо после две године поново у полуфиналу. Сви на гледају као озбиљну репрезентацију и претендента за злато. Играли смо добро и раније, али су сада енегија и жеља више присутне и то ме радује. Надам се чхемо у полуфиналу да се покажемо још боље, а у недељу да одиграмо на последњу утакмицу на ЕП - рекла је Благојевићева.

Либеро Силвија Поповић каже да је радује што екипа из утакмице у утакмицу игра све боље и очекује да полуфинални сусрет реше у своју корист.

- Како су кренуле да се укрштају гупе, испоставило се да ће Италија да нам дође у полуфиналу. Очекујемо добру утакмицу, Италију знамо, а знају и они нас. Можемо да кажемо да ми у Анкари играмо на домаћем терену, јер смо од почетка овде. Добро се знамо, знамо све њихове квалитете. Наша игра из утакмице у утакмицу је све боља и надам се да ће тај меч против Италије бити у нашу корист - рекла је Поповићева.

Коректор српске селекције Ана Бјелица каже да неће бити изненађења јер се обе екипе међусобно добро познају.

- Знамо се, али смо само ну финалу Светском првенству играли са њима да су они били комплетни и да су играли на високом ниову. Ово је друга ствар, друго такмичење. Бичхе тежак меч, где ће преломити већа мотивисаност. Надам се великој борби и да ће се као и на СП преломити на нашу страну - закључила је Ана Бјелица.

Србија, актуелни европски и светски шампион, у полуфиналу ће играти против Италије у суботу од 16 сати по средњеевропском времену.

Ковачевић: Успех је већ постигнут, али се тиме нећемо задовољити

Помоћни тренер женске одбојкашке репрезентације Србије Бранко Ковачевић оценио је данас да је успех већ постигнут на Европском првенству, али да се екипа тиме неће задовољити и истакао да ће учинити све како би "начинила још пар корака".

- Мислимо да је неки успех већ постигнут, јер је одржан континуитет играња у самим завршницама турнира. Ми у штабу, а ни девојке се тиме нећемо задовољити, покушаћемо да направимо још тих пар корака. Небитно, ко год да је противник одређени притисак постоји, али ова екипа је навикла да се бори с том врстом притиска - рекао је Ковачевић, а пренео је Одбојкаски савез Србије.

Женска одбојкашка репрезентација Србије играће у полуфиналу Европског првенства у суботу против Италије, а Ковачевић је рекао да је "то било и очекивано".

- Све иде по плану. Не штете много слободни дани и у неку руку опоравка и да се тренира између утакмица. Само ми је мало чудно да је поред толико слободних дана на крају згуснуто да се у два дана игра полуфинале и финале - рекао је он.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

lazar matić
- Italija sa italijanskim igračicama bi bila lak zalogaj. Ovako, sa afrikankama biće malo teže, ali ćete ih ipak razbiti. Siguran sam u to. SREĆNO !
Mica
Upravu si imaju ruskinu jednu iz Afrike i jednu iz juzne amerike a nekad imaju puno srece italiani u mnogim sportivima kao vaterpol. Pored nas, hrvata i madjarske da budu prvaci evrope to im je poklonjeno. Napred devojke i rasturite italijanke. Srecno
Profa
Svaka čast. Sreća prati hrabre a vi to uistinu jeste.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.