Почетна / Одбојка / Репрезентација

Одбојкашице Србије крећу по визу за Токио - Терзић: Фаворити смо, али морамо да играмо озбиљно!

Шампионке света и Европе, као и сребрне на претходним Играма у Рио де Жанеиру, отварају А групу Интерконтиннеталних квалификација, док други пар чине домаћин Пољска и Порторико
ФОТО: ФИВБ

Женска одбојкашка репрезентација Србије мечом против Тајланда сутра креће по визу за Олимпијске игре на квалификационом турниру у пољском Вроцлаву.

Шампионке света и Европе, као и сребрне на претходним Играма у Рио де Жанеиру, отварају А групу Интерконтиннеталних квалификација, док други пар чине домаћин Пољска и Порторико.

Србија против Тајланда игра сутра од 17 сати, дан касније је дуел против Порторика у истом термину, а у недељу ривал је Пољска од 20.30.

Победници шест квалификационих група избориће пласман на Олимпијске игре у Токију следеће године.

Терзић: Фаворити смо, али морамо да играмо озбиљно!

Селектор женске одбојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић рекао је данас да је његова екипа фаворит на Интерконтиненталном квалификационом турниру за Олимпијске игре, али да мора да игра озбиљно и концентрисано у све три утакмице.

- Специфично такмичење, три дана, три утакмице одређују много тога. Сви причају о медаљи на Олимпијским играма, а да би се уопште почело размишљати о томе, морамо да се квалификујемо, што неће бити нимало лако, поготово што смо светски и европски прваци и што ће сви против нас играти не пуном снагом него и више од тога - рекао је Терзић, пренео је Одбојкашки савез.

Одбојкашице Србије играју у петак од 17 часова у Вроцлаву против Тајланда, прву утакмицу Групе А у Интерконтиненталним квалификацијама за Олимпијске игре у Токију 2020. године.

- Тајланд и Пољска су озбиљне екипе са којима смо увек тешко играли. Сигурно да имамо квалитет и фаворити смо на овом турниру. Ако будемо играли пуном снагом вероватно неће бити проблема да победимо у те три утакмице - додао је Терзић.

У другом колу у суботу од 17 часова Србија игра против Порторика, а у недељу у последњем колу против домаћина Пољске, од 20.30.

- Тајланд је прва и најважнија утакмица много тога ће одредити. Ако стартујемо како треба и што се тиче самопоуздања и бодова, даће нам замајац за даље. После тога ће бити лакше против Порторика и Пољске. Али, како тренутно стоје ствари, највероватније би та последња утакмица са Пољском требало да одреди путника за Олимпијске игре - навео је Терзић.

Победници свих шест квалификационих група пласираће се на Олимпијске игре, које се од 24. јула до 9. августа 2020. године одржавају у Токију.

Репрезентативка Маја Огњеновић рекла је да је предстојећи турнир најзначајнији за ову репрезентативну сезону и да екипа нема право на грешку.

- Само ће најбоља екипа отићи директно на Олимпијске игре, морамо да приступимо турниру максимално озбиљно. Идеалан ред би био да је прво био Порторико, јер је најслабија екипа и било би нам лакше да се уведемо у турнир. Тајланд врло добро познајемо, играли смо небројено пута, знамо све њихове добре и лоше ствари. Можда и боље да пробијемо лед, да бисмо у суботу могли благо да се опустимо, али никако да идемо мишљења да ћемо лако победити Порторико - навела је она.

Огњеновић је рекла да је идеално то што је последња утакмица против домаћина Пољске.

- Они ће имати максималан учинак из прве две утакмице, прави дерби. Нама ће можда бити лакше. Они су у узлазној путањи, екипа од које се највише очекује на турниру, али ми као светски и европски првак и финалиста Олимпијских игара немамо претерано разлога за бојазан, зна се ко смо ми, а ко они, уз поштовање према свима - рекла је Огњеновић.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.