Почетна / Одбојка / Репрезентација

Србија влада Европом!

Селекције Зорана Терзића и Николе Грбића на водећим позицијама нових ЦЕВ ранг листи
ФОТО: ФИВБ

На европском трону су одбојкашице и одбојкаши Србије. Како каже ЦЕВ ранг листа, најбоље су селекције које Стари континент има.

Наиме, Европска одбојкашка конфедерација ратификовала је нове ранг листе репрезентација у сениорској конкуренцији, према резултатима оствареним с крајем светских првенстава.

МЛАЂЕ СЕЛЕКЦИЈЕ „У КРИЗИ“

У конкуренцији јуниорки Србија је покварила пласман за три места и сада је четврта са 278 бодова, док су јуниори Србије на деоби 8. места са Украјином са по 214 бодова.

Кадеткиње Србије су поквариле пласман за два места и сада су треће са 278 бодова, 12 мање од Русије и Италије које деле прво место. Кадети су 11. са 160 бодова.

Женска сениорска репрезентација Србије, светски и европски првак, налази се и даље на првом месту са 294 бода, шест више од другопласиране Холандије, односно 16 од Италије и Русије које деле треће место.

Изабранице Зорана Терзића и на тај начин су потврдиле доминацију одбојкашким светом, пошто су се недавно нашле и на челу ФИВБ ранг листе.

Први пут у историји Српкиње би годину требало да заврше као водеће у оба поретка.

Мушка сениорска репрезентација Србије, четврта са Светског и бронзана са Европског првенства, поправила је пласман за два места, те дели прву позицију са Русијом са 280 бодова. Француска је на трећем месту са 276 бодова.

Претходно су пулени Николе Грбића поправили и позицију на ФИВБ ранг листи, на којој су се вратили међу најбољих 10.

На позицију националних тимова на ранг листама ЦЕВ утицали су пласмани на последњем Светском првенству, два последња континентална шампионата, те учинак на Гран прију или Светској лиги 2017. године, или остварени резултат у Европској лиги 2017. 

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Marko
BRAVO!
BRAVOOOO sa nase odbojkasice i odbojkase , iskrena zelja da sto duze ostanu na vrhu i osvoje sve ono sto nisu a potvrde sve ono sto jesu. HVALA SK za sve prenose koje smo gledali i koje cemo gledati, kao i za odlicne komentare Gospodina Jaglicica (DOKTORA odbojke od koga se moze dosta toga nauciti i istovremeno zavoleti odbojka ). I na kraju SRBIJA NA VRHU a kao i obicno nema komentara i nece ih ni biti.
007
tako je momci i devojke bravo najlepši i najbolji ekipni sport

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.