Почетна / Одбојка / Репрезентација

Влада Србије: Шампионкама света по 30.000 евра

Влада Србије наградила одбојкашице и Бориславу Перић-Ранковић
ФОТО: Н. Неговановић

Најбоље одбојкашице Србије освојиле су најсјајнију медаљу на Светском првенству минулог викенда, а Влада Србије је одлучила да све чланице националног тима и селектора Зорана Терзића са по 30.000 евра. Та новчана награда им је већ исплаћена.

- За освајање златне медаље на Светском првенству у одбојци које је недавно одржано у Јапану, Влада Србије је доделила новчане награде у односу од по 30.000 евра (у динарској противвредности) чланицама женске сениорске репрезентације Србије. Исти износ у динарској противвредности припашће и њиховом тренеру Зорану Терзићу – наводи се у саопштењу Владе Србије.

Награда од 30.000 евра припала је и нашој пара-стонотенисерки Борислави Перић-Ранковић и њеном тренеру Златку Кеслеру после освајања златног одличја на Светском првенству у Словенији.

- Борислави Перић-Ранковић и њеном тренеру Златку Кеслеру додељене су новчане награде у износу од по 30.000 евра (у динарској противвредности) за освајање златне медаље у Цељу на Светском првенству у параолимпијској спортској дисциплини стони тенис које је одржано у октобру ове године у Словенији – наводи се у саопштењу Владе.

Влада Србије је одлучила да додели и национално признање бившем голману наше рукометне репрезентације Дарку Станићу. Он је спортско признање добио за освојену сребрну медаљу на Европском првенству 2012. у Београду.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.