Почетна / Одбојка / Репрезентација

Огњеновић: Бориле смо се лавовски за злато

Одбојкашице Србије допутовале су вечерас у Београд са Светског првенства у Јапану, где су освојиле златну медаљу
ФОТО: Н. Неговановић

Капитен одбојкашке репрезентације Србије Маја Огњеновић рекла је вечерас по доласку из Јапана да је пут до титуле светског шампиона био дуг и трновит, али да се њега екипа лавовски борила за златну медаљу.

- Осећај је невероватан. Причали смо пред одлазак на Светско првенство да ће свако потенцијално освајање било ког одличја значити много за нашу нацију али и за сваког од нас. Пут до овог злата је био дуг и трновит и када узмете у обзир да је ова светска медаља дошла после 12 година, верујем да сија мало јаче - рекла је Огњеновић по доласку у Београд.

Одбојкашице Србије допутовале су вечерас у Београд са Светског првенства у Јапану, где су освојиле златну медаљу.

Огњеновић, која се вратила у репрезентацију, рекла је да је од самог почетка турнира осетила да би екипа могла да направи добар резултат.

- Од самог старта, у другој и трећој фази смо играле без грешке, деловали смо као екипа која је најмоћнија на турниру и када вам то говоре из других екипа, као што су Америка, Бразил и када видите да вас сви гледају са посебним страхопоштовањем, то дође као још већа потврда. Издвојила бих полуфиналну утакмицу против Холандије која је била кључна јер је била препуна набоја, превише успона и падова са обе стране. Надам се да су сви уживали у финалу, које је било идеално за публику али не и за игру.

Србија је освојила титулу пошто је у финалу у неизвесној утакмици победила Италију са 3:2.

- Та утакмица и чињеница да смо други играли против њих и она чувена спортска фраза да не можете два пута да добијете истог пртиовика на једном такмичењу, била је оптерећујућа. Причале смо да никако не смемо да будемо задовољни освојеним одличјем после полуфинала. Неправедно смо изгубле други сет али до краја смо веровале једна у другу, бориле се лавовски. Превелика жеља је пресудила да освојимо титулу - навела је Огњеновић.

Она је кроз осмех додала да ће о наступу за репрезентацију на Олимпијским играма у Токију 2020. године морати да разговара са селектором.

Репрезентативка Србије Тијана Малешевић рекла је да се исплатио напоран рад.

- Праву радост осећамо тек сада када смо дошли да је поделимо са свима. Дуго смо се припремале, почело је са Лигом нација. Боравак у Јапану трајао је 35 дана, али све се то заборави и избрише гумицом када направимо овако диван резултат. Постали смо прваци света, вредело је - навела је Малешевић.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.