Почетна / Одбојка / Репрезентација

Бојана после тешке повреде: Инсистирала сам да останем до краја шампионата

Бојана Миленковић је због тешке повреде левог колена планетарни шампионат завршила пре свих, па ће вечерас допутовати из Нагоје у Београд.
ФОТО: fivb.com

Играла је на првом сениорском Светском првенству у каријери. Изборила се за место у стартној постави. Била је свакако једна од важних карика српског тима. А онда се при једном незгодном доскоку срушило све.

Бојана Миленковић је због тешке повреде левог колена планетарни шампионат завршила пре свих, па ће вечерас допутовати из Нагоје у Београд.

Млада српска одбојкашица покидала је предњу укрштену везу у колену, те је извесно чекају операција и боловање од најмање осам месеци. То значи да ће пропустити целу предстојећу сезону, прву коју је требало да одигра у иностранству, пошто је летос потписала уговор са италијанским Скандићијем.

- Тренутно, а и у наредном периоду, треба да паузирам са ходањем на тој нози. Што се тиче операције и опоравка прво морам да видим са својим клубом па ћу знати детаљније све. На моју огромну жалост, саопштили су ми да се враћам за Београд. Инсистирала сам да останем до краја шампионата али морам назад да бих одмах кренула са терапијама и после тога ако треба и под нож. Само је то разлог мог ранијег враћања у Београд – објаснила је 21-годишња Миленковићева.

А до повреде је дошло кад јој се нико није надао. У не баш битном мечу против Порторика, у последњем мечу прве фазе планетарног шампионата. Почетком другог сета Бојана је напала из зоне шест, да би незгодно доскочила, искренула колено и остала лежећи на паркету.

- Тешко ми је заиста, нисам свесна да се мени ово десило. И то баш у овом тренутку! Још увек са тим не могу да се помирим, али кроз осмех и енергију девојака  успевам да превазиђем тренутну бол.

Истог мемента када су зачуле болни узвик Миленковићеве, све остале српске одбојкашице окупиле се око ње и од тада је нису напуштале. Капитен Маја Огњеновић остала је уз њу током целог меча против Порторика, а у данима који су уследили све девојке су у изјавама истицале да ће се трудити још више да остваре успех. Због Бојане.

- Та подршка нема цену! Невероватно је то колико су девојке, пре свега добри људи, колико су ми помогле и психички и физички у овом тешком моменту.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

ivana
Brz oporavak i zelimo ti puno zdravlje Boki.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.