Почетна / Одбојка / Репрезентација

Српкиње максималне и против Порторика, пета победа са 3:0!

Србија је забележила и пету убедљиву победу на Светском првенству у Јапану, пошто је у петпм колу Д групе савладала Порторико са 3:0 (25:23, 25:17, 27:25)
ФОТО: ФИВБ

Одбојкашице Србије претходно су, такође максималним резултатом, савладале Доминиканску Републику, Кенију, Бразил и Казахстан.

У мечу са Порториком, најефикаснија у српском тиму била је Ана Бјелица са 19 поена. Међутим, оно што је проблем јесте повреда Бојана Миленковић у другом сету и неизвесно је хоће ли моћи да настави турнир.

Терзић задовољан првом фазом: Сада нас чека тежи део

Селектор Србије Зоран Терзић рекао је да је задовољан издањем своје екипе у првој фази Светског првенства у Јапану.

Задовољни смо овим првим делом у Хамамацуу, све утакмице смо добили максималним резултатом. Било је ту добрих страна, чим смо побеђивали на тај начин, али је сигурно било и неких где смо видели да још треба да поправимо неке елементе. Све у свему, можемо да будемо задовољни. Сада се спремамо за тежи део који нас чека у Нагоји – рекао је Терзић, преноси Одбојкашки савез Србије.

Женска одбојкашка репрезентација Србије остварила је данас и пету победу Светском првенству у Јапану, пошто је била боља од Порторика са 3:0.

На утакмици смо дали шансу играчицама које нису много играле до сада. Показале су да на њих може да се рачуна и то нам је заиста много важно – рекао је Терзић.

Данашњи тријумф Србије остао у сенци повреде колена Бојане Миленковић. Степен повреде биће познат после прегледа у болници у Хамамацуу, а сви у табору Србије се надају да није реч о тежој повреди.

Нажалост, десило се то са Бојаном... То је велики минус за нашу репрезентацију, јер је она један од важних играча и шрафова у нашој екипи. Међутим, шта је ту је, то су неке ствари које се дешавају у спорту и које треба превазићи на прави начин – рекао је селектор Србије.

Одбојкашице Србије ће сутра отпутовати у Нагоју, где ће се од 7. до 11. октобра играти мечеви друге фазе такмичења. Тачан распоред и сатница утакмица биће објављени најкасније сутра.

По три првопласиране селекције из Е и Ф групе избориће пласман у трећу рунду такмичења, која ће се одиграти у Нагоји.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Opet prednji ukršteni nastavak
Ukoliko je invaliditet (što pucanje LCA i jeste) koju su zaradili na odbojkaškom terenu, i zapuštanje školovanja od strane ovih mladih devojaka, vredno potpisivanja ugovora sa nekom stranom ekipom ili dobijanja sportske penzije, onda ovaj moj komentar smatrajte nepotrebnim i suvišnim.
Ako je moj komentar zanemaren
Čemu onda odgovor. Ne vidim da si na bilo kakav argumentovan način pobio moju tvrdnju iz komentara. Što se tiče zapošljavanja prednost dajem teb tako pametnomi. I na kraju voleo bih da čujem tvoje mišljenje da je kojim slučajem tvoja ćerka pokidala koleno na odbojkaškom terenu kao Boka, pa da joj sada sledi teška operacija, i u najboljem slučaju oporavak ne kraći od šest do osam meseci.
NS
Tvoj komentar je zanemaren i pre negoi sto si ga otkucao. Tako da strucnjace, navijaj pored ekrana, ako te odbojka zanima. Ti si, pretpostavljam, skolovan pa se javi Bojani kad se vrati i daj joj neki dobar i unosan posao... A ona ce se oporaviti uskoro i bez tvoje brige i bice ponovo medju boljima u reprezentaciji! Sport je takav, desava se sta se desi, ali ni to verotavno ne znas jer si se skolovao, doktore necega
Opet prednji ukršteni
Ova povreda Bojane Milenković (najverovatnije pucanje LCA) je u najdirektnijoj vezi sa višegodišnjim preteranim i nehumanim treniranjem počev od trinaeste – četrnaeste godine. Takođe ne treba zanemariti ogroman broj utakmica i dugih i zamornih putovanja sa čestim promenama vremenskih zona. Bojanina bivša saigračica iz Crvene Zvezde Milka Stijepić je do svoje dvadesete godine pokidala i operisala prednje ukrštene ligamente oba kolena. Tako ove mlade odbojkašice postaju invalidi što uopšte trenere ne sprečava da treniraju još žešće i češće, a sve bez ikakvog osećaja lične odgovornosti za tako teške povrede. Evo sada da pitate „stručnjake“ iz reprezentacije oni će verovatno kazati da je ova povreda posledica nedovoljne fizičke pripremljenosti. A Bojana (koja je izuzetno fizički jaka devojka) u poslednjih nekoliko meseci pre svetskog prvenstva nije videla ništa osim odbojkaškog terena, teretane i lopte.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.