Почетна / Одбојка / Репрезентација

Атанасијевић: Утишаћемо 15 хиљада Италијана!

Орлови не крију огроман мотив да у препуној дворани „Пала Алпитур” у Торину положе на плећа снажног домаћина и начине корак ка полуфиналу (21.15 – СК 2)
ФОТО: ФИВБ

Освануо је велики дан за Орлове на 19. Светском првенству за одбојкаше. Меч против Италије (21.15) и прва шанса да се победом пласирају у полуфинале, огроман је изазов за чету Николе Грбића.

Трећа селекција Европе дошла је и у Торино да се бори за неку од медаља. Не желе „Петрић и другови” да застану на претпоследњој степеници, иако је она јако висока, пошто су пред њима фаворизовани Азури.

Са Хуантореном и Зајцевом, Италија је већ показала нашим одбојкашима колико је моћна. Било је то крајем маја у Краљеву, кад су наши момци остали на нули, мада се од тада, до данас, променило много тога.

Та два меча нису за поређење, мада би и ми и они могли да изађемо на терен у готово идентичним саставима – прича Александар Атанасијевић, који на овом Светском првенству игра турнир из снова. Спремни смо, очекујем дуг, тежак и неизвестан меч, какви су били и они против Американаца, Руса и Француза. За тако нешто, треба да оставимо срце на терену, а нема разлога да тако и не буде. Није нас пореметио пораз од Пољака, напротив, један тако непријатан пораз, мислим да је био и добар, у правом тренутку...

Као МВП италијанског шампионата, осећате ли неку обавезу више, у мечу против Азура?

Искрен да будем не размишљам о томе. У глави су ми тактика, наша игра, на који начин мало више да помогнем екипи... Пуно тога на овом Шампионату зависи од нас самих. Већ смо свима показали колико можемо, а стварно мислим да можемо пуно.

Можда будете и на удару навијача, обично то тако бива?

Навикао сам у Италији да ми звижде свугде, сем у мојој Перуђи. Нема везе, трудићу се да мислим само на оно што се догађа у терену, а да те неке ствари са трибина, успешно каналишем. Спремам се ја и за такве ствари, не брините – каже популарни Бата.

Верујете ли заиста да Србија може да савлада Италију у Торину, пред 15 хиљада гледалаца?

Верујем, наравно, зашто не бих?! Немамо чега да се плашимо! Ако поновимо игру из мечева против Русије, Француске, па и Америке, неће бити проблема. Италија је имала само један тежак меч и изгубила га је. Свежи смо, одморни, жељни битке. Ми ћемо је и наметнути, па шта буде! – поручио је на крају Александар Атанасијевић, са 38 освојених поена у мечу против Француске нови сурекордер на Светским првенствима, са Порториканцем Хектором Сотоом.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.