Почетна / Одбојка / Репрезентација

Петар Крсмановић: Хвата ме еуфорија пред Мондијал!

Сваког лета најуспешније репрезентације света имају прилику да се доказују на планетарном нивоу, било да је реч о Светској лиги до прошле сезоне или Лиги нација од ове
ФОТО: Н. Неговановић

Само једном у четири године именује се она најбоља на глобусу. Зато је то једном на Светском првенству много значајније од било ког шампионског наслова у комерцијалном такмичењу.

За то „једном” већ пуну седмицу одбојкаши Србије припремају се на Палама. Ритам убитачан, али не и непознат. Три дана се максимално ради, четврти одмара, па све из почетка.

Међу 19 играча које је селектор Никола Грбић повео у Републику Српску на базичне припреме неколико је оних који се надају дебитантском наступу на планетарном шампионату.

У тих неколико који нису играли на највећем светском одбојкашком турниру има оних који ишчекују и прво „некомерцијално“ такмичење са националним тимом.

Прошле године, пред Европско првенство, Петар Крсмановић (28) са списка је прецртан практично кад су се делиле карте за пут у Пољску.

Ипак, средњи блокер нада се да ће прилику добити на Светском шампионату. Истина, и простора је више, с обзиром на то да је Драган Станковић завршио репрезентативну каријеру.

Радимо напорно. Имамо мање од месец дана до прве утакмице на првенству и желимо да је дочекамо спремни и физички и психички. Имамо још три пуна циклуса овде на Палама, после нам следи још мало рада у Београду, па пут у Француску, где ћемо одиграти две пријатељске утакмице – рапортира утиске Крсмановић.

Предстојеће првенство биће највеће такмичење на коме ћете учествовати?

Феноменално је! Већ ме је ухватила еуфорија, још почетком припрема. Видећемо како ће бити пред прву утакмицу – уз осмех додаје Крсмановић.

Каква су Вам очекивања од шампионата?

Први меч играмо против Американаца, па се надам изненађењу одмах на почетку. Био би то фантастичан почетак турнира. Ипак не смемо никог да потценимо, поготово не Аустралију која је такође с нама у групи а која је показала да може да нам буде незгодан ривал.

Очекују вас дуели са најбољим селекцијама света, Русијом, Америком, Француском, Италијом, Бразилом…

Од тих пет или шест екипа смо изгубили врло лако. Чини се да смо у игри били само током првог сета, а да смо онда посустајали. Победили смо само некомплетну Русију и Пољску у Лиги нација... Против осталих нисмо могли ни до сета. Међутим, радимо напорно како бисмо то променили – закључио је Крсмановић.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kolonic
Hvata me euforija pred svaki trening u Partizanu
David Bobin
Mene nikad, ja sam jak samostalan muskarac.
Sz
Igrao je u kladovo, stega sto nema vise odbojke u kladovo!!!
ACM
U KladovU, aman !

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.