Почетна / Одбојка / Репрезентација

Зоран Терзић: Полуфинале први циљ

После пет недеља путовања око света, српске одбојкашице коначно су стигле на одредиште. И не само оне
ФОТО: Н. Неговановић

Најбољих шест селекција у премијерном издању Лиге нација окупило се у кинеском Нанђингу, где ће у среду бити одигране прве утакмице финалног турнира.

У групи А такмичиће се домаћин Кина са Холандијом и Бразилом, док ће се у групи Б надметати Србија, Сједињене Америчке Државе и Турска.

Изабранице Зорана Терзића победиле су оба ривала у првом делу такмичења, а у каквој су форми Американке и Туркиње стигле на фајнал-сикс, плаве даме ће моћи да виде првог дана такмичења, пошто су слободне у првом колу.

Рашићева и другарице, међутим, уздају се у своју спрему више него у било шта друго. Зато су у Кини провеле последњу седмицу, а победа над селекцијом провинције Ђангсу у недељу била је само степеник ближе жељеном месту на постољу.

Оном истом постољу на коме су се нашле прошле године на „затварању“ Гран прија, с обзиром на то да се финални турнир поменутог комерцијалног такмичења играо у истом граду, у истој хали...

Драго нам је што смо у пробраном друштву. Овде је шест најбољих репрезентација на свету – истакао је селектор Зоран Терзић.

Турнир ће бити интересантан, занимљив и тежак. Не само зато што су сви противници тешки већ јер нам и распоред дефинитивно не иде на руку. Ако прођемо у полуфинале, то значи да играмо четири утакмице у четири дана.

Ипак, густ распоред није нешто ново када је у питању Лига нација...

То су ствари на које су девојке навикле, а показало се да имамо и више од седам играчица који могу да одиграју добро. Вероватно ће све добити шансу. Циљ је да из утакмице у утакмице играмо боље и да се домогнемо борбе за медаљу, односно тог полуфинала.

У првом делу такмичења Српкиње су биле боље и од Туркиња и од Американки. Селекција Ђованија Гвидетија савладана је у Краљеву после дугих пет сетова, док су изабранице Карча Кираља пале после четири сета на последњем турниру у Аргентини...

Специфична је ситуација. Сви се добро сећамо како су изгледале те утакмице, поготово са Турском, са којом смо одиграли изузетно тежак меч у пет сетова. То је екипа која је сигурно најпријатније изненађење. Заправо и једино пошто се  квалификовала на фајнал–сикс пре Италије и Русије. Играју добро, али ако будемо били на највишем нивоу, победићемо – уверен је Терзић.

Рекло би се да ће Америка бити већи изазов, упркос убедљивијој победи у првом сусрету. Светске шампионке на финални турнир су дошле као најбоља екипа из првог дела такмичења, а поразе су доживеле, занимљиво, само од Турске и Србије.

Американке играју своју игру. Без обзира на то која постава је на терену, практично се ништа не мења. Ако их зауставимо и одвојимо од мреже биће лакше. Оне играју најбржу одбојку на свету, али и то се може променити уколико на пријему не буду стабилне.

Селектор плавих дама, међутим, није хтео да упути ривале у шта највише поверења има када је реч о игри његовог тима.

Сви имају врлине и мане, тако и ми. Треба да сакријемо мане и истакнемо врлине. Надам се да ћемо то да учинимо поготово у утакмици против Турске која може да буде и одлучујућа – додао је Терзић.

Пласман у полуфинале ће изборити по две селекције из обе групе.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.