Почетна / Одбојка / Репрезентација

Игор Колаковић: Апсолутно против овакве Лиге нација!

Дванаест година је радио у репрезентацији Србије, која је, кад је постао помоћни тренер Љубомиру Травици, носила име Србије и Црне Горе

Од 2006, преузео је Игор Колаковић кормило националног тима и за девет година рада са Орловима, за његово име везани су бројни успеси.

Данас је Колаковић (53) кормилар Ирана, са којим је прошле године, освајањем бронзе на Гранд Чемпионс Купу исписао златне странице историје.

Има и превише искуства у репрезентативној одбојци да прокоментарише ново такмичење – Лигу нација.

Није ми јасно шта су у ФИВБ хтели једним оваквим такмичењем. Рећи ћу одмах да иранска селекција преживљава тешке тренутке. Није то никакво оправдање за нешто лошије резултате, али треба рећи да сваког викенда идемо са континента на континент. Неки наши играчи нису ни добили визе за Америку, па чак ни за Европску унију. Морали смо још у мају да дајемо спискове путника, за нешто што се игра средином јуна... После свега, сматрам да ово такмичење није објективно. Можда јесте исплативо за неког, али сигурно не за репрезентације – оштар је на језику Колаковић, који не разуме због чега се исцрпљују играчи у години Светског првенства.

Селектор Ирана не сме ни да помисли на наредну годину, у којој ће све почети квалификацијама за Олимпијске игре.

Апсолутно не подржавам овакву Лигу нација. Нико нема могућност да тренира, да контролише мечеве... И што је још важније, јако је низак ниво квалитета утакмица!

Како је по вама играла Србија у прва три викенда Лиге нација?

Србија је добро расподелила снаге и остварила позитиван резултат, иако је нека победа дошла теже од очекиваног. На путу су да се нађу на фајнал-сиксу и да тамо буду у најјачој форми и најјачем саставу, иако у овом такмичењу не можете баш пуно да утичете на то. Мислим да Никола Грбић, његов стручни штаб и момци раде један прави посао. Требају им четири победе из шест мечева да оду на завршни турнир и мислим да су способни да то и ураде – каже Колаковић, који ће, ако се Орлови нађу у Лилу, бити највећи навијач Србије.

Увек је занимљиво видети искрене, другарске поздраве свих играча и чланова стручног штаба са вама и вашим најближим сарадницима у селекцији Ирана, Драганом Кобиљским и Данијелом Мишићем?

Прошле године сам имао једну доста кризну ситуацију у Техерану, током утакмице Светске лиге. Тешко сам то поднео, иако сам мислио да сам већи професионалац. Надам се да се та моја емоција затворила, али не треба сметнути с ума да сам 12 дивних година живео и радио са тим момцима, Николом Грбићем, Бојаном Јанићем, па и вама! Увек смо имали један циљ, били на једној страни, живели као један, а сада смо на две различите стране. Надам се да овде у Чикагу нећу имати такву кризу – закључио је Колаковић.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.