Почетна / Одбојка / Репрезентација

Никола Грбић: Пуно посла око назови обичних ствари, технике смеча, блока, одбране, заштите, додавања контри, дизања...

Надам се да ће играчи наставити да тренирају истим жаром у својим клубовима – каже селектор Србије Никола Грбић
ФОТО: В. Марковић

Пуне две недеље трају припреме мушке сениорске репрезентације Србије за први велики изазов у 2018. години, премијерну Лигу нација.

Након рада у Ковилову, Орлови су се преселили у хотел „Холидеј Ин” на Новом Београду и дворану „Мастер” у Земуну, где им се придружио и „одморни” селектор, Никола Грбић. После два тренинга, пренео нам је и прве импресије.

За већину момака, начин рада и наш систем су одређена новина. Ипак, приметно је да има пуно посла око назови обичних ствари, технике смеча, блока, одбране, заштите, додавања контри, дизања... Требало би пуно времена да се посвети, а то је наш проблем. Ипак, бићемо заједно још неколико тренинга – каже Никола и додаје:

Не бих да све ово звучи негативно, јер сам од сарадника добио информације да су сви момци били радни и вредни и да потенцијала има. Надам се да ће са истим мотивом наставити тренинге у својим клубовима.

Још увек су сви на окупу?

Тренирали смо у четвртак са 20 играча. Била је гужва, али сам желео све да их видим. Ови, назови старији, поштеђени су скокова, па ће фокус и у наредна 3-4 дана бити на млађима. Од момента кад се почну прикључивати остали, мораћемо да мењамо ритам рада – каже Грбић.

До кад остајете у Београду?

До 16. маја, кад путујемо за Краљево. Рачунам да ћемо тамо тренирати са шеснаесторицом играча, мада, не знам да ли ћемо имати могућност да вежбамо на два терена. Очекују нас и две пријатељске утакмице против Ирана, видећемо да ли 18. и 19. или 19. и 20. маја, како се договоримо. Биће то довољно да колико-толико спремни дочекамо прве мечеве у Лиги нација – додао је селектор Србије, Никола Грбић.

Чекамо и Алексу Брђовића!

Ни овог пута селектор Србије није пропустио да помене Алексу Брђовића, који ће 7. маја у Риму, бити подвргнут детаљном лекарском прегледу.

Искрено се надам да ће Алекса добити зелено светло за тренинге и жеља нам је да га полако уводимо у рад, како би био спреман за припреме за Светско првенство – каже Грбић.

Коментари12
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Suština
nije da li trebao da napravi spisak sa mladim igračima ili ne, trebalo je, ali loše je što su se na spisku našli neki koji nisu zaslužili da se nađu na tom spisku, odnosno postoje igrači koji su bolji od Tadića, Perića...ili ako neko misli da drugi nisu zaslužili da se nađu na ovom spisku onda ove nije smeo da zove. Niko ne spori Mehića, Polomca,... ali pozvati mlade igrače koji se u svojim klubovima nisu izborili ni za mesto u postavi je stvarno za kritiku. Npr taj isti Perić se poziva već treći put na pripreme sa seniorskom reprezentacijom, pa ako je baš toliki talenat i potencijal bio što se u Vojvodini nije izborio za postavu. Jedino gde je igrao poslednjih 6 godina postavu je juniorski tim Vojvodine i to je igrao loše i za taj nivo. A svi koji su malo više u odbojci znaju ko mu je i kako menadžer i ko ga na koji način gura.
Dosadno
Je više čitati o Tadiću i sličnim ,pokazao je na juniorskom prvenstvu koliko je nebitan.Toliko.
“Poznavalac”
“Poznavalac” bas si neki poznavalac..
Trener
Ovo sto je Nikola uradio nema nista lose. Samo je hteo da okupi igrace za koje misli da bi jednog dana mogli da igraju za reprezentaciju. Hteo je da ih licno upozna (upozna njihove karaktere, mentalni sklop itd) jer ce upravo ovi igraci, koje je pozvao, jednog dana zameniti Lisketa, Ivovica, Jovovica, Podrascanina, Kovacevica, Petrica itd. Nisam bas neki pristalica Nikole Grbica ali ne vidim nista lose u ovome sto radi. Srbija je poznata po tome da ima bolje trenere u publici, pored racunara, koji nikad nista nisu uradili u svom zivotu a znaju da ogovaraju bez ikakvih argumenata i stavljaju glupe komentare na raznim sajtovima samo da bi nekog pljuvali! Voleo bi "strucnjaci" da stanete ispred Zorana Gajica i da njemu objasnite sta to ne valja u Nikolinom radu i da Vi prezentujete plan i program rada, sastavite spisak igraca a da posle stanete ispred reprezentativaca i radite sa njima!!
Odbojkas
Koliko glupih komentara to je daleko bilo!! Samo bih voleo da se vi strucnjaci suocito oci u oci sa Nikolom i da mu objasnite sta je tu lose u ovom njegovom postupku i prikljucivanju mladjih odbojkasa u reprezentativan proces.
Poznavalac
Koliko vidim ti takodje imas visla vremena cim.pises ovolike komentare tj nemas pametnija posla. Promasio si sustinu potpuno rekao sam da je njegova izjava laz jer nije gledao treninge kao sto je izjavio. O Nedju kao pomoćniku ne bih trosio reci....Nedjo je više menadzer
odbojkas
Igraci se gledaju na utakmicama ne na treninzima. Sve ove igrace koje je pozvao on ih vec zna. Uostalom lepo je objasnio "Mladji da se naviknu na nacin zivota u reprezentaciji" i ne vidim sta tu nije jasno. Radilo se sa njima rekao je sta nedostaje i na cemu treba da se radi. Nikola je imao obaveze u Veroni i nije mogao da se prikljuci odmah reprezentaciji kao i vecina reprezentativaca. Zato je i uradio ovo sto je uradio.Bili su tu Dusko i Nedzad radili sa momcima na treninzima, zato su mu pomocnici. Sasvim je normalna pojava da ne pocne sef strucnog staba pripreme i da se prikljuci kasnije. Prestanite da ogovarate svakog ko se nadje na selktorskoj klupi. Ima ko da sudi o radu selektora a to definitivno nisu oni koji piskaraju komentare. Ukoliko imate viska vremena radite nesto korisno a ne da pisete gluposti!!
Прикажи још одговора
Poznavalac
Gužva mu trening sa 20.igraca.....ne zna da li.ima dva terena u Kraljevu...pitam se ko treba da zna? Aleksa Brdjovic ???? Ne razumem decko nije igrao godinu dana i on ga sad kao čeka....a svi znamo da od toga nema nista. Mlade momke koje je prvi put pozvao u repku nije pogledao ni na jednom.treningu vec ih je poslao kući....tako da je ovo cista laž

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.