Почетна / Одбојка / Репрезентација

Брђовић поново на терену, после скоро пола године паузе

Иза мене су најтежи тренуци у каријери, дуга пауза, која ме је, надам се, додатно очврснула – рекао је Алекса Брђовић
ФОТО: Н. Неговановић

Уздах олакшања, па и нека суза радосница. Алекса Брђовић (24) је јуче добио „зелено светло” да настави спортску каријеру.

После пет и по месеци паузе, имаће прилику да оде на свој први озбиљнији тренинг, а све то, пошто је успешно прошао тест оптерећења, одрађен у лекарској ординацији Милутина Мирића, нашег чувеног кардиолога.

У четвртак ће са резултатима теста, Брђовић посетити и Завод за спорт и медицину спорта на Кошутњаку, како би добио дозволу и за наступ у дресу репрезентације Србије.

Тежак период је иза мене, али се све завршило на најбољи начин. У међувремену сам радио контроле и биле су добре, али је од стране највећих стручњака, међу којима је био и доктор Мирић, ипак предложено мировање. Наравно, поштовао сам њихово мишљење, јер сви знамо да кажемо, да је здравље најважније. А можете само да замислите колико сам пута желео да улетим у терен и одиграм неку лопту! Хвала Богу, дочекао сам и то поново – прича Брђовић, коме је још у мају, на две контроле установљен неправилан рад срца, при великом оптерећењу, на пулсу од 178!

У међувремену је Алекса остао без клуба (раскинут уговор са Аркасом), али и без игара у најдражем дресу, репрезентативном.

Не желим више ни да се присећам свега што је било и оног што сам пропустио. На срећу, репрезентација је играла добро, и у Светској лиги и на Европском првенству и користим прилику да им честитам на томе. Што се тиче клуба, морам да кажем да су Турци испали крајње коректни. Чекали су до последњег тренутка, иако ми је била наређена пауза од неколико месеци. Понављам, то је сада прошлост. Надам се да ћу до краја сезоне пронаћи неки озбиљнији клуб, мада имам отворену понуду из Либана, од нашег тренера Горана Илића, који је био толико коректан према мени, да ми је упутио позив, кад се уопште није знало да ли ћу и кад поново на терен – додаје Брђовић.

А било је још заинтересованих клубова?

Не знам колико је паметно све да их помињем. Чак ме је звао и наш капитен Драган Станковић, јер је Лубеу у једном тренутку требао други техничар. Интересовали су се и менаџери за мене, пошто је Берлин тражио дизача, наводно и пољски Бидгошћ. И последњих дана стижу неке понуде, што значи да ме нису заборавили. Ипак, у овом тренутку је најважније да се добро припремим. Биће клубова, о новцу и не размишљам. Ако сам нешто научио из ове сурове лекције, то је, да је здравље најбитније – каже „мали Брђа”.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Milos
Pojma nema!
Milos
Ma on ni za vosu nije, a kamoli za neki malo bolji klub!
LOSsi
Hahahaaaa, mnogo ti znas.
Laki
Ide on u Vosu, pa ce kasnije moci da bira klub.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.