Почетна / Одбојка / Репрезентација

Какав преокрет Орлова против Белгије за бронзану медаљу на ЕП у Пољској!

Србија је освојила бронзану медаљу на Европском првенству у Пољској! У претпоследњем мечу на шампионату Орлови су савладали Белгију, која је пропустила прилику да освоји прво одличје на континенталним шампионатима у историји
ФОТО: ЦЕВ
Србија – Белгија 3:2 (25:17, 22:25, 19:25, 25:22, 15:12)
Дворана: Таурон Арена. Гледалаца: -. Судије: Андреј Зенович (Русија) и Сузана Марија Родригез Хатива (Шпанија). Трајање меча:  минута.
СРБИЈА: Околић, Ковачевић, Катић, Петрић, Шкундрић, Станковић, Јововић, Буцуљевић, Атанасијевић, Лубурић, Мајсторовић (либеро), Подрашчанин, Росић (либеро), Лисинац. Селектор: Никола Грбић.
БЕЛГИЈА: Ван дер Драјс, Деро, Ван Хиртум, Стуер, Лекат, Клинкенберг, Верхес, Ван де Ворде, Ван Вале, Рибенс, Д`Хулст, Валкијерс, Русо, Ван де Велде. Селектор: Виталиј Хајнен.

 

Шокантан пораз од Немачке у полуфиналу, кад су Орлови прокоцкали две меч лопте, очигледно је оставио трага, а Црвени ђаволи су то знали да искористе.

А није тако изгледало на почетку сусрета. Одлично је Србија заиграла, те је без већих проблема добила први период – 25:17.

Све је добро функционисало и у првој половини другог сета, али је потом уследио велики пад у игри екипе коју са клупе предводи Никола Грбић.

Белгија је заиграла далеко ангажованије, борбеније, а наши примачи нису имали одговор на сервисе ривала. Самим тим, Јововићу је било је далеко теже да организује игру, те су Белгијанци добили наредна два сета.

У четвртом су повели са 4:1, али је серијом одличних сервиса Лубурић тргао екипу из летаргије и унео преокрет (5:4), за први тајм-аут Хајнена.

У том тренутку, после једног успешног напада и селектор Грбић је „напуцао” лопту и добио жути картон. Видело се тада да орлови имају енергију која је потребна да се врате у игру.

Блокови Ковачевића и Лисинца донели су четири поена вишка (11:7), али су Белгијанци имали снаге да брзо изједначе (14:14). Но, везала је тада Србија три поена и поново се „одлепила” (17:14), а Ковачевић је недуго затим вратио и „плус четири” (19:15).

Ривал је још једном приближио на поен заостатка (20:19), али је Лубурић сјајним сервисима донео три сет лопте за изједначење (24:21). Друга је искоришћена после сервис грешке Белгије – 25:22.

Фуриозан је био почетак Орлова у одлучујућем сету, па је већ после блокова Лубурића и Лисинца Хајнен морао да затражи тајм-аут (3:0). Белгијанци су одмах изједначили (3:3), али су нову серију покренули Петрић блоком и Лубурић маестралним сервисима (7:4).

Белгија је још једном запретила и пришла на поен минуса (7:6), али је на помену страна Србија понела два поена предности (8:6). Играло се „поен за поен” све до 13:11, кад је Хајнен потрошио и други тајм-аут.

Петрић је затим донео сјајним нападом две меч лопте за бронзану медаљу (14:12), а већ прву је искористио после једне од најлепших акција Урош Ковачевић – 15:12.

Семафор последњег дана ЕП у Пољској
За треће место:
Србија – Белгија 3:2 (25:17, 22:25, 19:25, 25:22, 15:12)
Финале:
Немачка – Русија 2:3 (19:25, 25:20, 22:25, 25:17, 13:15)
Коментари14
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

007
sve ,svi ste vi stručnjaci pa objasnite vi te nebuloze ovde čovek ne sme biti SREĆAN 5 minuta jer se uvek neko zlurad pojavi..pa gledam odbojku još od 73. kad se niko nije ni osvrtao na nju a imali smo i tada vrhunske igrače i trenere od Skaleta Gvozdenovića preko Miloša Grbića do Lacike Lukača samo nije bilo kompijutera ,kuckanja,prepucavanja već normalnog života ,rada,igre i druženja..pozdrav svim istomišljenicima i onim drugim...odjava
007
parodija,satira ili ne sve to tačno je ŽIVELA ODBOJKA
Sve
je to "lepo"da nisi pod sve sto si napisao i jos to zivela odbojka ubacio i neke nebuloze! pa jos ne kapiras sta ti ljudi porucuju :)
007
HVALA 008 objasni toi ufuf kog pozdravljaUMPA PAH
008
Parodija! :-)
Joco
Svaka čast svima.Pravi junaci ste.Jedinu zamerku imam na širinu izbora igrača.Čini mi se da smo u odnosu na protivnike imali pokoji adut manje na klupi.Ivović je itekako nedostajao a stručni štab treba da poradi na tome da imamo igrača koji može doneti preokret sklupe.Tu su Nemci bili jači od nas.
lazar matić
- Svaka čast svima ! Ostaje žal za finalom, ali biće. Samo napred, sjajni ste !

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.