Почетна / Одбојка / Репрезентација

Грбић: Видео сам да су играчи јако разочарани, морално у ауту

Одбојкашка репрезентација Србије није успела да се пласирала у финале Европског првенства у Пољској, пошто је у полуфиналу поражена после преокрета са 2:3 од Немачке
ФОТО: cev.lu

Селектор одбојкашке репрезентације Србије Никола Грбић рекао је после вечерашњег пораза од Немачке у полуфиналу Европског првенства да нема ништа чудно у томе што је ривал до тријумфа дошао после преокрета и додао да екипа мора да се уздигне и у борби за треће место дође до победе.

- Одбојка се игра до три добијена сета, а не до два. То што је било 2:0 не мора да значи ништа, што се видело вечерас. То се дешава стално или боље речено - дешава се - рекао је Грбић.

Одбојкашка репрезентација Србије није успела да се пласирала у финале Европског првенства у Пољској, пошто је у полуфиналу поражена после преокрета са 2:3 од Немачке.

- Нисмо престали да играмо, него је Немачка једноставно почела да ризикује више, да игра много боље. Жао ми је четвртог сета, када нисмо искористили пар ситуација... Када смо имали једну, две контре. Онда крене и мало срећа, блок је 'лизао' линију, па онај сервис у петом сету исто тако... То су ствари које се дешавају, на жалост или на срећу, јер је то данашња одбојка. Понекад се губило и побеђивало које судије нису виделе нешто”, казао је Грбић.

Он је казао да му је жао што је његовој екипи понестало енергије.

- Немци јесу играли добро, али мислим да је јако мало фалило да победимо... Момци су желели, понестало нам је енергије, не физички да нисмо ишли по лопте и скакали, него је енергија била за нијансу мања него у претходним утакмицама. Због тога ми је жао.

Србија ће се сутра од 17.30 у борби за треће место састати са Белгијом.

- Хтели или не, за мање од 24 сата опет играмо. Видео сам да су играчи јако разочарани, морално 'у ауту', међутим, показали смо много пута раније да имамо снаге и могућности да прикупимо енергију и да у новом мечу се уздигнемо. Важно је да ови играчи дођу до медаље, јер ови момци то заслужују игром, квалитетом и енергијом. Било би ми жао да се то не деси - закључио је Грбић.

Коментари8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

gagi za
Andrea je nadmudrio Nidžu... pokidao ga na najtanjoj karici Nevenčeto je trebalo da igra prva dva seta pa posle iskusni Rosić sa kojim ne pamtim da smo izgubili Nikola iz aviona se videlo da je Neven nedorastao za ovaj meč a i Luburić jednostavno je prespavao treć i četvrti set sad je kasno Rusi su odahnuli i nikad lakše neće osvojiti titulu. Želim ti uspeh protiv Belgijanaca
Kada
se posle gledanja utakmice i statistike sagleda sve, jasno je da je bio potreban još jedan iskusan primač da kvalitetno izmeni Petrića i iznese utakmicu do kraja, a ne da selektor bude primoran da ga menja liberom. Nakon povrede Ivovića videlo se (u konačnom spisku 3 libera i jedan loš primač) da je greška napravljena u selektiranju igrača u pripremnom periodu, gde se lako odustalo od nekih iskusnih primača a pozvani su Katić i dva neiskusna i nedovoljno kvalitetna klinca iz Vose. Zašto u drugim timovima mogu da igraju provereni igrači i dugogodišnji reprezentativci od preko 30 i 35 godina a u timu Srbije ne, na stranu priča da je i u Srbiji i u inostranstvu bilo i mlađih primača daleko boljih od pozvanih. Nazalost selektiranje se vrši na osnovu interesa i lobiranja ... LOŠA PRAKSA koja je uzela svoj danak.
Урош
Нисам очекивао ни да ће стићи до полуфинала, с обзиром да играмо без Ивовића и Атанасијевића који игра тек на кашичицу. Међутим пораз је крајње дилетантски. Оно синоћ је била шанса да се узме медаља, тешко ћемо са Белгијом.
Stemi
Selektor se pogubio. Ne razumem odluku da se izvede podrascanin, koji je prolazio i blokirao. Kao i odluku da igra majstorović, sa kim je na liberu jedva i estonija dobijena. Svi smo videli njegovo dizanje kontre u 5 om setu, a da ne govorimo o 3 asa koja su mu uredno pala u istom setu. A sa rosićem smo uredno dobili lagano sve utakmice. Cemu tolika potreba da se stalno menja postava, kad je sistem takmičenja takav da se ima dovoljno vremena za odmor. Strašno. Mislim da polako ispucava sve kredite.
Stemi
Selektor menja podrascanina, i ne vraca ga u igru. To ne mogu da razumem. A bolje da ne komentarišem odluku da ne igra sa rosićem, sa kojim smo sve utakmice lagano dobili. Sa majstorovićem je jedva i estonija pobedjena. Videli su svi njegovoj dizanje kontre u 5 om setu. Strašno. Čemu potrebaa da se konstantno menja postava, kad je sistem takmičenja takav, da se ima dovoljno vremena za odmor.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.