Почетна / Одбојка / Репрезентација

Србија стала у полуфиналу Гран прија, Бразилке славиле други пут овог лета, са Кином за бронзу

После вођства 1:0 Кариоке везале три сета и обезбедиле пролаз у финале најкомерцијалнијег такмичења
ФОТО: fivb.com

Србија – Бразил 1:3 (25:20, 23:25, 14:25, 23:25)

Нанђинг - Дворана: Олимпијски спортски центар. Гледалаца: 2.000. Судије. Јурај Мокри (Словачка) и Сузана Марија Родригез Матива (Шпанија). Трајање меча: 111 минута.

СРБИЈА: Буша, Малагурски, Живковић 1, Малешевић 1, Антонијевић 2, Михајловић 9, Вељковић 7, Пушић (либеро), Бјелица, Стевановић 4, Рашић 13, Бошковић 32, Миленковић 3, Благојевић (либеро) 1. Селектор: Зоран Терзић.

БРАЗИЛ: Фереира Леао, Карнеиро, А. К. Да Силва 2, А. Да Силва 7, Монтибељер 4, Силва Рацке 1, Каићета 23, Переира 10, Франсиско, Соуза, Коста 11, Пинто (либеро), Беатрис Кореа 9, Марињо Павао 1. Селектор: Хосе Роберто Лагес Гимараес.

 

Србија је славила у Анкари, Бразил се реванширао у Сендаију, а најважнји меч овогодишњег Гран прија, у полуфиналу у Нанђингу поново је добио Бразил - 1:3 (25:20, 23:25, 14:25, 23:25)

Повеле су изабранице Зорана Терзића 1:0, а онда су изгубиле други, изузетно неизвестан сет, окончала га је поеном Драсила Коста.

Трећи је лако отишао у руке ривалки, а у четвртом нова драматична завршница. Бразил је повео 17:13, у финишу је имао и 20:17, а онда су наше девојке нанизале пет поена упркос тајм ауту селектора Бразила Лагеса Гимараеса и повеле 22:20.

Узвратиле су Бразилке са три поена у низу и асом Моник Павао дошле до 23:22. Рашићева је изједначила на 23:23, а онда су уследиле још два поеба ривалке, меч су завршиле двојним блоком за победу и финале где играју са Италијом.

Кина је у полуфиналу поражена од Италије са 3:1 у сетовима, па ће се наше девојке са њима борити за бронзу. Биће то реприза финала Олимпијских игара..

Утакмица између Србије и домаћина завршног турнира Гран прија Кине играће се у недељу од 9 часава у Нанђингу. Финале Гран прија, у ком ће се састати Италија и Бразил, почеће у 14.

Коментари10
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Milos
Taj jovo, pojma nema.. broj 6 nista ne zna.. Mihajlovicka i Boskovicka, najbolje..!
volej
Dobro ljudi dokle ovo? Hoce li neko nesto preduzeti? Zar pored Jovoe Cakovica, nama je selektro tamo neki Terzic? Pa zar je moguce da niko nista ne preduzima i posle se pitamo zasto nam je odbojka takva kakva je... Dajte Jovoa, da uzmemo zlato u Tokiu2020, Jovao, Jovao!!
Navijac
Auuuuuu Terzicu ponizi te Ze Roberto.
Nemam pojma
Ziveo dozivotni selektor Terzic
KASPER
Zaslužena pobeda Brazila .Mnogo se grešilo a i povređena Brankica koja fizički nije mogla da izdrži,mada ima malo i do trenera ,loša priprema utakmice,loša odbrana ,napad samo na Boškovićku pa šta bude.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.