Почетна / Одбојка / Репрезентација

Грбић: Амбиције су увек велике, циљ је борба за медаљу на ЕП

Селектор мушке одбојкашке репрезентације Србије Никола Грбић рекао је данас да су амбиције екипе увек велике и да је циљ да се на предстојећем Европском првенству у Пољској бори за медаљу.
ФОТО: Н. Неговановић

Као и увек наше амбиције су велике. Желимо да уђемо у борбу за медаље. Свесни смо да има добрих екипа које играју врхунску и добру одбојку и ако нисмо 100 одсто концентрисани и агресивни и ако не играмо добро, ризикујемо да изгубимо од било кога. То потврђују резултати квалификација које су у току. Свесни смо да је пут до борбе за медаљу јако тежак, али мислим да имамо квалитет за то и да ћемо успети да остваримо циљ - рекао је Грбић.

Одбојкашка репрезентација Србије окупила се данас у Београду на почеку припрема за Европско првенство, које ће се од 24. августа до 3. септембра одржати у Пољској. Први део припрема одбојкаши Србије ће од данас обавити на Палама, а селектор ће на располагању имати 17 играча.

Како се наводи на сајту Савеза, на Пале није отпутовао Алекса Брђовић због лекарских испитивања, а саиграче ће тамо дочекати Драган Станковић, Немања Петрић и Никола Росић по договору са Николом Грбићем.

– Окупљамо се 14 дана од последње утакмице, имамо четрии недеље припрема пре почетка ЕП и трудићемо се да залагањем и радом који смо већ припремили пре месец дана, надоместимо недостатак времена. Брђовић је остао због неких ствари које треба да провери са лекарима, видећемо да ли ће се ситуација побољшати. Други део припрема обавићемо у Београду, видећемо да ли ћемо скраћивати списак. Надам се да ће здравље да нас послужи и да ћемо спремни отићи на турнир – навео је селектор.

Знали смо да су скраћене припреме и надам се да ћемо што боље искористити ово време. Турнир почињемо дан раније јер играмо на стадиону са домаћином Пољском – додао је Грбић.

Коректор Србије Александар Атанасијевић рекао је да је Европско првенство најважније такмичење у овој години.

За то смо се припремали од самог старта, чак и ми који смо добили дужу паузу, добили смо је да бисмо били спремнији за оно што следи. Биће јако тешко, група је једна од тежих, али радићемо добро. Добро смо радили за Светску лигу, али је изостао резултат, надам се да ћемо сада остварити добар резултат.

Атанасијевић је рекао да се добро осећа, да је захвалан селектору што му је дао две недеље одмора и да се налази у „најбољој форми у последњих 10 година”.

Србија није освојила медаљу на претходном Европском првенству 2015. године, али је тада била друга у Светској лиги.

После сјајног резултата у Светској лиги катастрофално смо тада одиграли ЕП. Надам се да ће ове године бити супротно. После петог места у Светској лиги надам се добром резултату на ЕП. Биће тешко, данас сви добро играју, а ми морамо да играмо максимално јер ако не буде тако, можемо да изгубимо против Естоније, Финске, против било које екипе. Радићемо максимално концентрисано од првог дана, то је једини прави пут да се дође до резултата – рекао је Атанасијевић.

После 12 дана на Палама екипа ће се припремати у Београду, где ће одиграти две припремне утакмице са Словенијом.

На Грбићевом списку су техничари: Никола Јововић и Максим Буцуљевић.

Коректори: Александар Атанасијевић и Дражен Лубурић.

Либера: Никола Росић, Невен Мајсторовић и Горан Шкундрић.

Блокери: Драган Станковић, Марко Подрашчанин, Срећко Лисинац, Петар Крсмановић и Александар Околић.

Примачи: Урош Ковачевић, Марко Ивовић, Немања Петрић, Милан Катић и Давид Мехић.

Одбојкашка репрезентација је 25. пута учествовала на досадашњих 29 шампионата Европе и освојила 10 медаља: две златне, сребрну и седам бронзаних. Србија је до сада одиграла 184 утакмице и остварила 100 победа и 84 пораза.

Одбојкаши Србије ће на предстојећем турниру играти у Групи у А у Гдањску са Пољском, Финском и Естонијом.

Првенство ће отворити Пољска и Србија утакмицом на Националном фудбалском стадиону у Варшави, 24. августа од 20.30. У другом колу, 26. августа, Србија ће играти против Естоније од 17.30 часова, а у последњем колу, два дана касније, против Финске у исто време.

Првопласиране репрезентације из све четири групе ће се директно пласирати у четвртфинале, док ће другопласиране и трећепласиране селекције играти у осмини финала. Утакмице осмине финала и четвртфинала играће се у Кракову и Катовицама, а полуфинални мечеви, као и меч за треће место и финале у Таурон арени у Кракову.

Коментари15
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kad smo odlučivali na koji sport usmeriti decu ,
fudbal i košarka zbog svih "igara" nisu bili ni u razmatranju. Kako više gazimo ka vrhu , svedok sam prljavih zakulisnih radnji , nameštanja , lobiranja, prljavštine na svim nivoima. Ozbiljno razmišljam da mlađe dok još nije kasno izvučem iz ovog grotla u koju je naša odbojka upala i prebacim npr. na tekvondo gde će na osnovu svog rada imati ili ne zapažene rezultate (pa kad elektonika očita poen znači da je poen i osvojen), ali će raditi u zdravoj sredini i ostati normalna osoba, za ovo starije koje je duboko zagazilo nek nam je bog u pomoći. I M.K. i D.M. su dobri momci , mada smo svi zaprepašćeno gledali bahato Mehino ponašanje na finalnom koji je bio revoltiran Neđinim igricama na relaciji Kovač-Grbić, Kujundzić-Mehić, ....Kad je Mehić saopštio da napušta VOŠU i ode na Havaje, brže bolje pusti Kujundzu niz vodu. Dođe Batak , zbogom Vuče! Perić limitiran u glavi, Nejić u visini, Buša u motivaciji, Đurđević, Kovač ...Koga ćete analizirati za 3 godine , kad muške dece nema u sali ?
Milos
Mehic is best in his street
Vreme je da shvatis
Sve statistike mladjih kategorija, na reprezentativnom nivou, vode Vosini "strucnjaci" i sve su "napakovane" sa ciljem da se "primora" selektor da ih ispostuje. Zato...... Kovac je najperspektivniji igrac Srbije a Najkvalitetniji trenutno je Radosavljevic. Interesantno je pogledati njihovu statistiku - vise nego "jadna". Za razliku od njihove, Mehiceva i Kujundziceva statistika je "Svemirska". Lako je Osmankacu kad su u njegovoj ruci i "stap i sargarepa" pa .....
Hahaha
Taktika da odmara igraca ii ako si upravu igrac koji ne moze da izdrzi celu utakmicu igra za A tim Srbije.... nikad vecu glupost nisam cuo.
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.