Почетна / Одбојка / Репрезентација

Одбојкаши Србије трећи, одбојкашице друге на ЦЕВ листи

Одбојкаши Србије на најновијој листи Европске одбојкашке конфедерације (ЦЕВ) и даље се налазе на трећем месту, док су одбојкашице друге
ФОТО: Н. Неговановић

Српски одбојкаши имају 274 поена и пласирани су иза освајача Светске лиге Француске, која има 288 и Русије са 280 бодова.

Одбојкашице имају 282 бода, иза Русије са 296, а треће место деле Немачка и Италија са по 272 бода.

У млађим селекцијама јуниорке и кадеткиње Србије задржале су прво место на ранг листи одбојкашица. Јуниорке у категорији до 19. година имају 290 бодова, а кадеткиње до 18. година 288 бодова.

У конкуренцији одбојкаша до 20. година, јуниори Србије су шести са 232 бода.

Кадети Србије, селекција до 18. година, заузимају 12. место са 160 бодова.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Juniori šesti a kadeti dvanaesti
Bogami perspektiva nije baš sjajna. Jedino ako iz pionirske ekipe (osmi na upravo završenom evropskom prvenstvu) ne izraste neki vanserijski talenat. Jedino ipak gajim nadu u stručni rad koordinatora mlađih muških selekcija Dr Sretenovića. Ako nas on ne izvadi niko neće.
Željko
Slažem se. Najbolji primer su naši mladi fudbaleri. 2015. godine su osvojili SP, a svi znamo kako je ta ista ekipa sa istim igračima završila EP 2017. godine. Šta se to toliko promenilo za samo dve godine I gde će biti kada dođu do seniorskog sastava. Verovatno nigde. Igrači treba pokažu najviše kada dodju do seniorskog sastava a da se u mlađim kategorijama samo pripremaju za to.
milane kv
kadetska reprezentacija Srbije bila je prvak sveta 2009. i 2011. godine, druga 2009. a prvak 2011. na prvenstvu Evrope. Na Balkanijadama su uglavnom bili prvi osim par puta drugi. Juniori su osvojili bronze na EP 2010. i SP 2011. Iz tih ekipa u seniorskoj reprezentaciji sada igraju Aleksandar Atanasijević, Nikola Jovović, Srećko Lisinac, Uroš Kovačević, Neven Majstorović i Maksim Buculjević, a u sastavu seniora ranije su još bili Aleksa Brđović, Mihajlo Mitić i Dušan Petković. Teško da bi seniorska ekipa dobila ovoliko igrača iz kadetske i juniorske selekcije da su oni tada bili šesti, osmi i dvanaesti.
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.