Почетна / Одбојка / Репрезентација

Терзић: Желимо ове сезоне у Гран прију да освојимо медаљу

Селектор женске одбојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић рекао је данас да је циљ његове екипе да у предстојећој сезони Гран прија дође до медаље, прве у том такмичењу још од 2013. године
ФОТО: В. Марковић

- Амбиције су нам да се квалификујемо на фајнал-сикс и да први пут после 2013. године, када смо освијили бронзум поново нападнемо још једном медаљу - рекао је селектор женске одбојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић на конференцији у Хотелу „Краун плаза”.

Одбојкашице Србије сутра у 9.15 часова преко Истанбула путују у Анкару, где ће ; ;током првог викенда прве двизије Гран прија играти у Групи А са Турском, Бразилом и Белгијом.

- Већ неколико година уназад Гран при нам је служио као припрема за такмичења после тог, из простог разлога што су она била важна, а и јер је Гран при био у незгодно време, па смо наступали у комбинованом саставу, јер смо неке играчице морали да одмарамо. Сада је нешто другачија ситуација, јер имамо довољно времена од Гран прија да се припремимо и одморимо за Европско првенство. Ове сезоне ће ићи најспремнијих 14 играчица у овом тренутку

Терзић је казао да ;ће састав репрезентације бити познат тек вечерас после тренинга.

- Састав још увек не могу да вам саопштим, јер нисмо сигурни ко ће путовати због повреда, а ту поготово мислим на Тијану Бошковић - рекао је Терзић.

Први меч репрезентативке Србије одиграће у петак против Турске од 15.30 по средњеевропском времену.

У оквиру другог викенда, Србија ће играти у Групи Д групи у Сендаију од 14. до 16. јула са Бразилом, Јапаном, и Тајландом, а у оквиру трећег викенда, од 21. до 23. јула у Групи Г са у Хонг Конгу са Русијом, Јапаном и Кином.

Средњи блокер репрезентације Србије Милена Рашић сложила се са селектором Терзићем да је предстојећи Гран при од велике важности.

- Гран при је ове сезоне од ;велике важности. Даћемо све од себе да се нађемо на завршном турниру и да се вератимо с медаљом. ;Права сезона тек сада креће, јер све ово раније је била само генерална проба и прилика да се уиграмо и вратимо у форму из претходних сезона, што није био проблем јер се добро познајемо.

Финални турнир Гран прија играће се од 2. до 6. августа у кинеском Нанђингу. ;На Финалном турниру ће, поред домаћина, Кине, играти и пет најуспешнијих репрезентација са јединствене табеле после три одиграна викенда.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.