Почетна / Одбојка / Репрезентација

Орлови згромили Белорусе у квалификацијама за СП

Србија после само 72 минута игре декласирала једног од најозбиљнијих ривала у Загребу
ФОТО: И. Јагличић

Србија – Белорусија 3:0 (25:17, 25:22, 25:15)

Загреб - Дом одбојке Бојан Странић. Гледалаца: 150. Судије: И. Шимпл (Словачка), С. Овука (БиХ). Трајање меча: 92 минута.

СРБИЈА: У. Ковачевић 13 (17-12, 18 пријема, 4 гр), Станковић 2 (4-2), Ивовић 7 (12-6, 17 пријема, 2 гр), Јововић 2 (2 бл), Лубурић 14 (14-10, 2 бл, 2 ас), Подрашчанин 6 (6-6), Росић (либеро, 8 пријема), Катић 1, Буцуљевић, Атанасијевић 6 (5-5, 1 ас), Лисинац 2 (2-2), Околић, Петрић, Мајсторовић. Селектор: Никола Грбић.

БЕЛОРУСИЈА: Авдочанка 5 (10-5, 3 сг, 18 пр, 3 гр), Бусел 3 (3-2), Морозов 3 (4-2), Куклински 8 (15-7, 2 изб, 2 сг, 14 пр, 2 гр), Удрис 8 (16-7, 4 гр), Горемјикин 1, Забаровскиј (либ 1, 13 пр, 3 гр), Хмелевскиј 1 (3-1, 12 пр, 3 гр), Протасења 3 (2-1), Ваш (3 сг), Проњако 1 (4-1), Черепович 4 (4-3), Будјохин (либ 2, 3 пр), Мискевич. Селектор: Александар Сингајевски.

 

Моћна Србија прегазила је Белорусију, на старту квалификација за Светско првенство и начинила крупан корак ка Мундијалу у Италији у Бугарској. Сјајна игра Грбићевих пулена одушевила је неколико стотина гледалаца у загребачком „Дому одбојке”, који су на крају аплаузима испратили Орлове, задовољни што су после дуго времена гледали атомску одбојку.

А на почетку меча напали су Белоруси сервисом, што им је донело неколико поена. Узвратио је Станковић, за вођство од 7:5. Уследили су поени Лубурића и Подрашчанина, два из блока за високих 12:6, па је стигао и први тајм аут са противничке клупе.

Мајсторија Ковачевића подигла је на ноге расположену публику, која је видела прво чудесну одбрану грудима српског аса, после бомбе 210 сантиметара високог Удриса, а онда и гром Краљевчанина са петог метра... До краја сета покушавали су Белоруси да узврате, али нису могли против разиграног Лубурића (8 поена у сету), који је ас сервисом ставио тачку за 25:17.

Други сет је почео вођством Белорусије (6:3), пошто је Удрис са неколико снажних сервиса и напада, уздрмао одбрану Србије. Било је и 10:7 за противника, а онда је почео преокрет, инициран са две грешке Удриса и Авдочанке. Изједначила је наша селекција на 11:11, а бомбама Лубурића повела 16:13!

Нешто дужа пауза, уследила је због проблема за записничким столом, али то није пореметило Грбићеве момке, који су до сет лопти дошли при резултату 24:20, да би искористили трећу, након сервис грешке Куклинског.

На почетку трећег периода, Никола Грбић је у ватру бацио Атанасијевића и Лисинца, што је донело нову енергију и резултат на семафору - 11:6. Неким поенима и чудесним одбранама српских одбојкаша, аплаудирали су и Белоруси, а до краја меча Орлови су деловали попут „казнене експедиције”. Заиграли су и Буцуљевић и Катић, а после нешто више од 70 минута игре, Србија је завршила посао.

Није крио задовољство Никола Грбић поводом одличне игре Орлова и убедљиво остварене победе:

- Изузетно сам задовољан приступом целе екипе. Оно што се десило у првом мечу пратиће нас кроз све наредне утакмице, јер имамо веома мало података о наредним противницима. Десило се да о играчима који су били пријављени у последњи час нисмо имали никаквих информација, а били су у постави. Адаптирати се на ту врсту проблема је било тешко, али су момци својом игром и концентрацијом то превазишли и због тога ми је јако драго.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.