Почетна / Одбојка / Репрезентација

Константин Чупковић: Завршио сам са репрезентацијом

Олимпијакос је већ освојио два трофеја у Грчкој, а ушао је и у полуфиналу плеј-офа
ФОТО: Архива Журнала

Један од најзаслужнијих за сјајну сезону пирејских црвено-белих је свакако и Константин Чупковић, који је понео и две титуле најкориснијег играча, у Лига Купу, а потом и у Купу Грчке.

И одмах на старту, сада већ 30-годишњи интернационалац истиче да успеха не би било без остатка тима:

Није било реално да у полуфиналу Купа победимо ПАОК и четврти пут ове сезоне, и то пред њиховим, непријатељски расположеним навијачима. Ипак, урадили смо то, кад је било најпотребније. У финалу је против Кифисијаса све била психолошка борба. Противник није имао шта да изгуби. Добили смо са 3:1, четврти сет у ком смо губили 24:22. Било би тешко да смо отишли у пети. Што се тиче титула МВП-ја, није флоскула, али заиста све заслуге припадају екипи, која је одиграла на врхунском нивоу – додао је Чупковић.

У каријери сте променили 11 клубова, играли у седам земаља. Чини се да сада играте у животној форми. Били сте и репрезентативац Србије, очекујете ли нови позив?

Искрено, не више. Већ сам чврсто решио да је моја репрезентативна каријера завршена. Нема неког посебног повода за то, једноставно желим да слушам своје тело и да у наредних неколико сезона решим сопствену егзистенцију. Најбоље године су дошле, али свестан сам да ће врло брзо и проћи – каже Чупковић, који је ипак имао још нешто да дода на „ту тему”:

Мислим да са 30 година могу да изнесем свој став о мојим репрезентативним, да их тако назовем, наступима. Њих додуше скоро да и није било, те нема потребе да их под овим околностима ни буде. Никад нисам желео да будем играч којег води сујета и негативна енергија, а још горе би било да то осете моји саиграчи, посебно у репрезентацији, јер смо ту сви због једног циља. Баш због тога не желим да се после добре сезоне налазим поново на ширим, или ужим списковима и да заузимам место некоме, ко ће више дати на тренингу од мене, и уопште неком ко ће више бити посвећен свим обавезама и бремену који носи дрес са националним грбом.

Јасно је да Чупковића боли што раније није добијао шансу, а он је то индиректно и признао, не желећи да помиње било чије име:

Убеђен сам да ми је пружена шанса, као што многима уосталом јесте, да бих показао квалитет. Само сам желео два-три меча у Светској лиги, макар и против најслабијих ривала, да упознам и овдашњу јавност зашто већ дуго играм у најтрофејнијим клубовима Европе. Никога не осуђујем, дегутантно би ми било да се сада бавим хронологијом догађаја и да се сада правим паметан. Једино ми је криво што моји играчки квалитети нису вредновани на прави начин, од већине домаћих стручњака и што сам стално био потцењиван. Не би било добро ни да ме сви воле, али око мене је увек било претеране негативности. Врло добро знам да је један од разлога и то што сам увек био превише искрен пред људима, према којима то очигледно није требало да будем.

На крају Чупковић није заборавио ни своје саиграче, што у богатом репрезентативном стажу у млађим категоријама, али и кратком у сениорској конкуренцији:

Својим другарима, са којима имам више него коректан однос, желим много медаља и да донесу што више радости нашем народу. А ја ћу увек бити један од њихових најватренијих навијача – закључио је Чупковић.

Полуфинале против Памвохаикоса

Олимпијакос Слободана Бошкана и Константина Чупковића, у полуфиналу плеј-офа играће против Памвохаикоса.

У другом полуфиналу састају се ПАОК са Владом Петковићем и Сашом Старовићем и Панатинаикос са Лазаром Ћировићем. „Зелени” су у мајсторици четвртфинала сломили отпор Финикаса, нашег Душка Николића и Милије Мрдака, тек после пет сетова и вођства екипа са Сироса од 2:1.

Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dusko
Nepristrasno pisem,ali steta je velika! Nije tacno ni da su bolji,ni da je bolji,ali od kako gledam Vosu znam da je Cupko rodjeni pobednik. To su mali igracki detalji i to tako i treba da bude,ali mislim da decko ima kapaciteta da iznese stres. Tako je izgledao u Vojvodini a ne mislim da se promenio gledajuci interviju i nagrade koje nosi ove sezone. I jako korektna izjava,jedino sto moze da se izvuce je da je hteo sansu,a nije ciljao nikoga da je bolji smrc,smrc i td... Kao Novosadjanin i navijac Ok Vojvodine,znam da je sa 19 godina bio MVP prvenstva koji smo osvojili i nije se nasao ni na sirem spisku. Ali znam da je sjajna persona,oprostio Vosi veliki dug! U svakom slucaju srecno decko gde god bio
djoksi
istina ... kao sto je istina da ni on nije umeo da saceka sansu
QQ
I samo da se zna da je on kao vec formiran igrac stigao u Vojvodinu iz POZAREVCA...da ga ne svojataju da je samo njihov...njihov je najmanje...
Прикажи још одговора
Shamu
Nisma dugo u zemlji pa ovog momka nisam gledao, za razliku od primaca u reprezentaciji kojih ima na TV - Ivovica, Kovacevica, Petrica, Nikica. Cisto me zanima da li je u pravu i da li je bolji od ove cetvorke, gledano sa strane?
nik
Sustinski i nije, moguce da je egal sa pojedinima.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.