Почетна / Одбојка / Репрезентација

Бранкица Михајловић: Жеља за Деда Мраза - још једно финале

Најбољи примач ОИ Бранкица Михајловић истиче да у првом тренутку није била свесна величине успеха, као и да како се време одмиче, она и њене саиграчице све чешће присећају Игара
ФОТО: Н. Неговановић

Како је Кина украла Нову годину. Или, како је донела још једну... Наслов приче о свему што је у претходних 365 дана обележило каријеру Бранкице Михајловић.

О сезони у којој је прешла дугу километражу, и то не само у смислу одласка на Далеки исток, већ о путу ка врху света, наслову најбољег примача на Олимпијским играма и ловорикама, које су на крају, ипак, завршиле код Кинескиња.

Бранкица Михајловић

Рођена: 13. априла 1991. у Брчком

Висина/позиција: 191 цм /примач сервиса

У репрезентацији Србије од: 2012. године

Утакмица: 99

Највредније медаље: сребро са ОИ 2016, бронза са ЕП 2015, сребро са Светског купа 2015, бронза са Гран прија 2013.

Индивидуалне награде: најбољи примач Гран прија 2013, најбољи примач Светског купа 2015, најбољи примач ОИ 2016.

Кажу да сви људи имају звезде. Бранкица Михајловић, примач сервиса српске одбојкашке репрезентације, винула се до својих ове године. Мало јој је недостајало да се на њима и настани, али је ипак Кина славила у финалу Олимпијских игара.

У потрази за тим звездама, девојка рођена у Брчком се и још једном у својој каријери, отиснула на Далеки исток.

Иако је пропустила прилику у Рију, да се попне на Олимп, има јасну представу о томе, шта очекује од Деда Мраза испод јелке.

Не би ми сметало да у наредној години одиграм са репрезентацијом још једно финале – уз осмех истиче 25-годишња Српкиња. – Пошто нас чека Европско првенство у Азербејџану, то би био корак напред, а можда и два у односу на претходни континентални шампионат, када смо освојиле бронзану медаљу. То је моја жеља од Деда Мраза, још једно финале.

Не пропуштамо прилику, да упитамо Бранкицу, шта би пожелела себи  на личном плану?

Здравља на првом месту – одговара без дугог размишљања. – А онда и среће, успеха, пуно љубави…

Има ли празничне еуфорије у Тјанђину, с обзиром на то да Кинези Нову годину дочекују тек крајем јануара?

Нема, наравно – разочарано одговара. – Немам ни осећај да се ближе празници. Они сву пажњу усмеравају на тај свој фестивал, тако да за ову нашу Нову годину нема места. Чак ћемо и да играмо утакмице 31. децембра, чини ми се и 7. јануара. За мене нема празника.

Одбојкашка репрезентација Србије остварила је историјски успех на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру. Екипа Зорана Терзића одиграла је фантастичан турнир и кући се вратила са сребрном медаљом. У великом финалу, Српкиње су изгубиле од Кинескиња, иако су у групној фази, против истог ривала, тријумфовале максималним резултатом. И поред свега пораз није схваћен трагично, напротив, Србија је уздигнуте главе напустила дворану „Мараканазињо”. Питали смо Михајловићеву, да ли је Рио најрадосније сећање на 2016. годину?

– И не само на 2016! То је искуство које ће се тешко поновити. У првом моменту нисам била свесна шта смо урадиле. Ниједна од нас није била. Међутим, како време одмиче, све чешће се присећамо Игара. Посебно тог полуфиналног меча са Американкама. Јаве се емоције, лептирићи прораде у стомаку – објашњава.

Дакле, победа над екипом Сједињених Америчких Држава, у борби за финале Игара, је био моменат у који могу да стану сви остали догађаји?

– Да, то је био тренутак у коме смо освојиле олимпијску медаљу. И утакмица као таква је била другачија, пуна преокрета. Оставиле смо срце на терену. Избориле смо се јуначки за ту победу!

Комплетан интервју можете да прочитате у новогодишњем троброју Спортског журнала за 31. децембар, 1. и 2. јануар. Уколико желите да се претплатите на електронско издање Журнала кликните ОВДЕ.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.