Почетна / Одбојка / Репрезентација

Орлови спремни за Бугаре: Противник по мери

Сениори Србије вратили су се са Копаоника на ком су вредно тренирали и спремни су да форму надограде пријатељским утакмицама. Прве две провере имаће са селекцијом Бугарске данас од 17.15 часова, док је почетак сутрашњег, другог меча заказан за 16
ФОТО: В. Марковић

Почело је одбројавање до старта Светског првенства које је на програму од 26. августа до 11. септембра у Пољској и Словенији.

До првог судијског звиждука на планетарној смотри остало је 14 дана, а репрезентације улазе у завршне фазе припрема за најстарије одбојкашко такмичење.

Сениори Србије вратили су се са Копаоника на ком су вредно тренирали и спремни су да форму надограде пријатељским утакмицама. Прве две провере имаће са селекцијом Бугарске данас од 17.15 часова, док је почетак сутрашњег, другог меча заказан за 16.

- Противник по мери, пре свега зато што има изузетно квалитетне индивидуалне играче. То је репрезентација која увек може да игра на високом нивоу. Одличан ривал за овај период. Не очекујем претерано добру игру тима, тек смо се вратили са Копаоника и у фази смо кад нису сви елементи игре посложени онако како би требало. Користићемо време пред нама да то урадимо и сигурно да ће дуели против Бугара бити веома значајни у том смислу – каже Игор Колаковић, шеф стручног штаба плавих.

Списак играча који ће путовати на планетарну смотру биће познат почетком следеће недеље:

- У понедељак ћу објавити ко ће ићи, а ове утакмице ће бити врло битне за коначан избор.

Селектор је оценио успешним циклус припрема на једној од наших најлепших планина:

- Било је напорно, радно. Мало су нас реметиле повреде Перића, Вучићевића и Јововића. Ипак, с обзиром на то да нас је било доста, ритам тренинга се није губио. Можемо бити врло задовољни оним што смо урадили. Немања Петрић се такође полако прикључио после дужег опоравка од хроничне повреде коју вуче још одавно. Урадили смо највећи обим посла који смо планирали.

Трофејни тренер је задовољан повратном реакцијом играча на тренинзима:

- Имали смо сјајне услове у којима су се играчи одлично осећали и били су на максимуму. Не сумњам да би било исто и да услови нису били такви, али морамо да повучемо да су домаћин, а и наш Савез урадили све да нам обезбеде најбољи могући амбијент у овом периоду кад је превруће у Београду.

Иако се здравствени билтен плавих поправља, са проблемом се тренутно суочава техничар Никола Јововић:

- Пре три дана је добио температуру, иде набоље. Надам се да ће се прикључити што пре, свежа је болест.

Србија ће на Првенству света играти у А групи са Тунисом, Порториком и Украјином против које ће 27. августа од 20.30 почети такмичење:

- Фокусирани смо на рад на нашој страни терена, али размишљамо и о противницима. У првој фази су екипе о којима немамо превише информација, нико од њих није играо Лигу нација ове године. Међутим, сигурно су то репрезентације за респект и приступићемо мечевима најбоље могуће. И они су у фази припрема, видећемо у ком саставу ће играти. Пријатељске утакмице које буду одиграли биће нам доступне за коначну анализу пред саме дуеле.

Кад је реч о очекивањима, селектор је опрезан:

- Морамо да идемо поступно, меч по меч. Наше наде су велике, али не бих лицитирао никаквим резултатима. Пре свега, морамо да играмо први окршај против Украјинаца. Да отворимо шампионат најбоље могуће, потом будемо на висини задатка и у наставку у групи како бисмо обезбедили што бољу позицију за осмину финала – рекао је Колаковић.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.